Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

12:39 - 27/09/2023

Οι ελλείψεις τροφίμων αρχίζουν να γίνονται αρκετά σοβαρές σε όλο τον πλανήτη

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης επισιτιστικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία, και νέα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται να φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε απελπισμένα σε όλο τον κόσμο και ένας ανησυχητικός αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει τον λιμό. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ, περίπου 735 εκατομμύρια άνθρωποι – ή το 9,2% του παγκόσμιου πληθυσμού – βρίσκονται σε κατάσταση χρόνιας πείνας. Τα νέα στοιχεία που παρέχει ο οργανισμός υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποκαλύπτοντας μια αυξανόμενη κρίση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν πέρυσι επισιτιστική ανασφάλεια. “Η ταξινόμηση αυτή σηματοδοτεί την έλλειψη πρόσβασής τους σε επαρκή τροφή. Ο αριθμός αυτός κλιμακώθηκε κατά ανησυχητικά 391 εκατομμύρια ανθρώπους σε σύγκριση με το 2019”, ανέφεραν. “Η επίμονη αύξηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας, που τροφοδοτείται από μια σύνθετη αλληλεπίδραση παραγόντων, απαιτεί άμεση προσοχή και συντονισμένες παγκόσμιες προσπάθειες για την ανακούφιση αυτής της κρίσιμης ανθρωπιστικής πρόκλησης”, τόνισαν οι εμπειρογνώμονες.

Στην πραγματικότητα, ο κόσμος έχει επιστρέψει σε επίπεδα πείνας που έχουν να παρατηρηθούν από το 2005 και οι τιμές των τροφίμων παραμένουν υψηλότερες σε περισσότερες χώρες από ό,τι την περίοδο 2015-2019. “Μαζί με τις συγκρούσεις, τους κλιματικούς κλυδωνισμούς και την αύξηση του κόστους ζωής, η πολιτική ανασφάλεια και η μείωση της παραγωγής τροφίμων έχουν συμβάλει στην έλλειψη τροφίμων και στις υψηλές τιμές των τροφίμων”, σημείωσαν οι ερευνητές.

Στην Αμερική, η αιφνίδια ανακοίνωση της απαγόρευσης των εξαγωγών προκάλεσε πανικό με αποτέλεσμα η τιμή του ρυζιού να εκτοξευθεί σε υψηλό σχεδόν 12 ετών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Τα αποθέματα τροφίμων γίνονται όλο και πιο περιορισμένα και εκατομμύρια παιδιά βιώνουν αυτή τη στιγμή σοβαρό υποσιτισμό. Θα θέλαμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά βλέπουμε επίσης όλο και περισσότερα παιδιά να αντιμετωπίζουν παρόμοιες συνθήκες πείνας. Το Time ανέφερε ότι ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες υπερδιπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ στις 12 Σεπτεμβρίου. Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί την τρέχουσα μέθοδο καταμέτρησής τους. Ενώ το 2021, το 5,2% των παιδιών ζούσε σε συνθήκες φτώχειας, το 2022 το ποσοστό αυτό ήταν 12,4%, ή περίπου 9 εκατομμύρια παιδιά.

Η αύξηση αυτή ήταν μέρος μιας ευρύτερης αύξησης της φτώχειας που καταγράφηκε από την απογραφή και η οποία μπορεί να αποδοθεί στην εκτίναξη του κόστους των τροφίμων. Οι συνήγοροι των παιδιών λένε ότι το άλμα ήταν ιδιαίτερα έντονο για τα αμερικανικά παιδιά. Η αύξηση της φτώχειας είναι “εκπληκτική”, δήλωσε η Sharon Parrott, πρόεδρος του Κέντρου Προϋπολογισμού και Πολιτικών Προτεραιοτήτων. Η Parrott επισήμανε το τέλος της διευρυμένης ομοσπονδιακής φορολογικής πίστωσης για τα παιδιά το 2022 ως αιτία της απότομης αύξησης της παιδικής φτώχειας και κάλεσε τους νομοθέτες να επαναφέρουν το επίδομα.

Η αύξηση της φτώχειας κατά το προηγούμενο έτος ισοδυναμεί με αύξηση κατά 15,3 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Τα αμερικανικά νοικοκυριά κέρδισαν επίσης λιγότερα πέρυσι, όπως αποκάλυψε η απογραφή. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών το 2022 ήταν κατά 2,3% χαμηλότερο σε σύγκριση με το 2021, και αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο έτος που τα εισοδήματα υποχώρησαν. “Πρόκειται για στατιστικά σημαντικές μειώσεις”, δήλωσε ο Rob Wilson, πρόεδρος της Employco USA και ειδικός στις τάσεις της απασχόλησης, σε ηλεκτρονικό μήνυμα. “Ενώ πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν την πτώση του 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, το γεγονός ότι τα εισοδήματα των Αμερικανών εξακολουθούν να μειώνονται ακόμη και τώρα είναι πολύ ανησυχητικό”.

Σε αυτό το σημείο, οι ουρές στις τράπεζες τροφίμων γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Συν τοις άλλοις, αντιμετωπίζουμε προβλήματα και με τις καλλιέργειές μας. Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο στα πολύ πρώιμα στάδια αυτής της νέας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Μια σειρά από μακροπρόθεσμες τάσεις θα συνδυαστούν και θα μας καταστήσουν αδύνατο να θρέψουμε όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Epic Economist

corfiatiko.blogspot.comΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*