in

Οι δίδυμοι της NASA που απέδειξαν πως αλλάζει το DNA στο διάστημα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που κράτησε αρκετά χρόνια και εστίασε στις αλλαγές που μπορεί να φέρει στο DNA η παραμονή στο διάστημα, δημοσίευσε η NASA.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μιας μελέτης της NASA πάνω στις γενετικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το ταξίδι στο διάστημα.

Η υπηρεσία μελέτησε την περίπτωση δίδυμων αδερφιών εκ των οποίων ο ένας ταξίδεψε στο διάστημα και ο άλλος παρέμεινε στη Γη και διαπίστωσε πως ο πρώτος είχε υποστεί κάποιες μόνιμες αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση.

«Η μελέτη των Διδύμων παρέχει την πρώτη ολοκληρωμένη βιομοριακή άποψη για το πώς το ανθρώπινο σώμα αποκρίνεται στο χώρο του διαστήματος και χρησιμεύει ως γονιδιωματικό βήμα για μια καλύτερη κατανόηση του πως θα κρατηθούν υγιή τα πληρώματα κατά τη διάρκεια των αποστολών στο φεγγάρι και στον Άρη».

Το 2014 και το 2015, ο αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλι πέρασε 340 ημέρες στο διάστημα, ενώ ο δίδυμος του αδελφός, Μαρκ, παρέμεινε στη Γη, έτσι ώστε οι επιστήμονες να εξετάσουν τον αντίκτυπο της εκτεταμένης έκθεσης στο διάστημα σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.

«Τα τελομερή στα λευκά αιμοσφαίρια του Σκοτ, τα οποία είναι οι βιοδείκτες γήρανσης στο τέλος των χρωμοσωμάτων, ήταν απροσδόκητα μεγαλύτερα στο διάστημα και στη συνέχεια πιο κοντά μετά την επιστροφή του στη Γη με το μέσο μήκος του τελομερούς να επιστρέφει στο φυσιολογικό έξι μήνες αργότερα».

Αντίθετα, τα τελομερή του αδερφού του παρέμειναν σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια.

Παράλληλα, στο διάστημα, οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων του Σκοτ, που επέστρεψαν στο φυσιολογικό μετά από έξι μήνες στη Γη.

Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό γονιδίων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και την επισκευή του DNA δεν επέστρεψαν στο φυσιολογικό μετά την επιστροφή του στη Γη, επιτρέποντας στην NASA να εντοπίσει τα γονίδια που πρέπει να παρακολουθούν όσον αφορά την υγεία των αστροναυτών.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019