Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
10:31 - 25/09/2022

Ο Ζελένσκι δηλώνει σοκαρισμένος που το Ισραήλ δεν του δίνει όπλα!

Ο Ζελένσκι δηλώνει σοκαρισμένος που το Ισραήλ δεν του δίνει όπλα! Το Κέντρο Simon Wiesenthal έχει κατατάξει το κόμμα Svoboda (Δεξιά πτέρυγα Ζελένσκι) κάστρο Αντισημιτισμού 5ο στον κατάλογο των παγκόσμιων αντισημιτικών πηγών! Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν ξανά το Ντόνετσκ, υπάρχουν τραυματίες και 1-2 νεκροί. Το δημοψήφισμα υπό τα πυρά..Ο Πούτιν καρατόμισε Υφυπουργό Άμυνας διόρισε νέο!

Χθες ο Ζελένσκι δήλωσε σοκαρισμένος που το Ισραήλ όπως είπε δεν του δίνει όπλα ενώ δίνει σε άλλες χώρες…Εμείς να δεις τι σοκαρισμένοι είμαστε από τις θηριωδίες σου. To timing της δήλωσης είναι αποκαλυπτικό.

Είναι η ώρα που η χώρα του μετά την Κριμαία χάνει τελεσίδικα άλλα 100 000 km2 μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από Πορτογαλία.

Αυτή η εξέλιξη σφραγίζει την κατ΄αρχήν απόσχιση-Ανεξαρτησία και στη συνέχεια άμεση προσάρτηση στη Ρωσία ( προηγήθηκε η Κριμαία) μέσω δημοψηφισμάτων 4 περιφερειών Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα.

Η ικανή διπλωματία είναι ευέλικτη και επαμφοτερίζουσα ποτέ μονοδιάστατη και στατική. Το Ισραήλ πάντα έχει όλο το προηγούμενο διάστημα φροντίσει να έχει γερές γέφυρες και με τις 2 μεγάλες αντίπαλες υπερδυνάμεις ( κάτι που δεν κάνει η Ελλάδα) . Ταυτιζόμενο τον τελευταίο καιρό δια Λαπίντ με την πολιτική Δύσης ΗΠΑ έφθασε σε πολλαπλό αδιέξοδο ( και ιδεολογικό-υπαρξιακό ) τώρα καθώς η Ρωσία αποδεικνύεται και πάλι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και το Ισραήλ φαίνεται να αναδιπλώνεται σε μια πολιτική ίσων αποστάσεων ευθυγραμμιζόμενο με την ιστορία και την ιστορία του.

Ο Ζελένσκι είναι κομπάρσος των πολιτικών Δύσης.. Χρησιμοποίησαν την εβραϊκή καταγωγή του για να εκθρέψουν και ξεπλύνουν το ναζιστικό τέρας Ουκρανίας που το χρειάζονταν για να το αντιπαρατάξουν στη Ρωσία..

Λουγκάνσκ

Το Svoboda το μεγαλύτερο εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας που στηρίζει το καθεστώς Κιέβου έχει μακράν ιστορία φιλοχιτλεροναζιστική. Πρωτοστάτησε στα γεγονότα της έγχρωμης επανάστασης στη Μaidan και την ανατροπή του νόμιμα εκλεγέντος Προέδρου Γιαννούκοβιτς που οδήγησαν στον εμφύλιο..

”Στην ιστοσελίδα του θεωρεί ινστρούκτορά του τον Yaroslav Stresko ηγετική φιγούρα σε 2 εξεγέρσεις το 1951 (και οπαδό του αρχισυνεργάτη των Ναζί) Stepan Badera της OUN”.

”Ο αντισημιτισμός είναι άλλωστε πολύ συνηθισμένος μεταξύ των μελών του κόμματος Svoboda ( Ελευθερία) κι αυτά τα σχόλια ώθησαν το Κέντρο Simon Wiesenthal να κατατάξει το κόμμα 5ο στον κατάλογο των παγκόσμιων πηγών αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών ύβρεων.”

”Στο Μεσοπόλεμο η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών OUN. Διάσπαση το 1940 σε 2 φράξιες σε μια πιο μετριοπαθή OUN-M και μια άλλη άκρως ριζοσπαστική OUN-R. H τακτική συνεργασία με ναζί οδήγησε στην πλήρη απόρριψη της ΟUN-R στις Ανατολικές και νότιες περιοχές” σε αυτές που αποσχίσθηκαν σήμερα αφού οι φιλοναζιστές επιχείρησαν ως γνήσιοι αναθεωρητές της ιστορίας την παλινόρθωση του χιτλερισμού.

Το 1999 ρίχθηκε το σύνθημα ”η Ουκρανία στους Ουκρανούς” και προβλήθηκε ο επαναπατρισμός Ρώσων και Εβραίων. Να που ήρθε η ώρα να γίνει αυτό για όσους αισθάνονται Ρώσοι αλλά με άλλους όρους.

Βέβαια στην πορεία το Svoboda προσπάθησε να εξιλεωθεί για προηγούμενες ακραίες θέσεις του αλλά αφού πρώτα άναψε την φωτιά αποτέλεσε την μήτρα ιδεολογικοποίησης που συσπείρωσε φανάτισε στρατολόγησε όλα τα αποβράσματα της χώρας…

Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο ”Ο δεξιός εξτρεμισμός στην Ευρώπη” των Ralf Melzer και Sebastian Sarafin.

Σε αυτούς που αποπειράθηκαν να παραχαράξουν την ιστορία ν΄ανστιστρέψουν τη πραγματικότητα. Η Ρωσία δεν έχει ναζιστικό παρελθόν. Χώρες με ναζιστικό βιογραφικό είναι επιρρεπείς και υπότροπες και η Ρωσία δεν είναι μια από αυτές.

Μαρία Ζαχάροβα: Κάθε προσπάθεια σύγκρισης της χώρας μας, που υπέστη κολοσσιαίες απώλειες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον φασισμό είναι όχι μόνο απαράδεκτη και προσβλητική, αλλά και βλάσφημη. Ο λαός μας πλήρωσε με τις ζωές εκατομμυρίων την απελευθέρωση της Ευρώπης και όλου του κόσμου

Η α΄ μέρα δημοψηφισμάτων κύλισε σχετικά ομαλά.

Όμως τη β΄μέρα του δημοψηφίσματος δηλ. Σάββατο πρωί οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το κέντρο του Ντόνετσκ υπάρχουν 2 τραυματίες.Κάτω από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανοναζί η Λεωφόρος Πούσκιν, Κυβερνητικό Μέγαρο, Πλατεία Λένιν.

Το κέντρο του Ντόνετσκ δέχεται πυρά. Σύμφωνα με τον «δήμαρχο» Aleksey Kulemzin, οι οβίδες «φθάνουν» στην περιοχή της λεωφόρου Πούσκιν, στο Κυβερνητικό Μέγαρο, στην πλατεία Λένιν.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε, πολλά σπίτια έμειναν χωρίς παράθυρα.

Το δημοψήφισμα στο Ντόνετσκ βρίσκεται υπό βομβαρδισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Τρομοκράτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να διαταράξουν το δημοψήφισμα στο Ντόνετσκ παρενοχλώντας την πόλη. Τα σύνορα των περιοχών Voroshilovsky και Kuibyshev μόλις δέχθηκαν πυρά πυροβολικού. Υπάρχουν θύματα. Το μάτι ενός άνδρα βγήκε από θραύσματα και μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης από βλήμα του ΝΑΤΟ. Στο σημείο άφιξης εργάζονται ασθενοφόρα και ειδικές υπηρεσίες. Στη συνοικία Petrovsky του Ντόνετσκ, ένας 56χρονος σκοτώθηκε από την επίθεση ουκρανικής οβίδας σε κτίριο κατοικιών. Δύο πολίτες τραυματίστηκαν επίσης.

Στο δημοψήφισμα ψήφισαν κλήρος και υπάλληλοι της μονής Αγ. Σάββα του Αγιασμένου στη Μελιτόπολη.Απομένουν μόνο 4 ημέρες για τη λήξη του δημοψηφίσματος. Σχεδόν το ένα τέταρτο ΟΛΩΝ των κατοίκων του Ντόνετσκ (24,7%) ψήφισαν την πρώτη ημέρα. Αυτό τα λέει όλα γι αποφασιστικότητα τους!Παρατηρητές από τη Σερβία στο δημοψήφισμα στην περιοχή Χερσώνα.

Ο συνταγματάρχης Mikhail Mizintsev διορίστηκε στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπεύθυνος για την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ απαλλάχθηκε από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

dimpenews.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*