ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο Τραμπ ζητά από Ισραήλ και Χαμάς να κλείσουν σύντομα συμφωνία: «Φέρτε πίσω τους ομήρους!»

· Κατοχικά Νέα

Με νυχτερινή ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε Ισραήλ και Χαμάς να καταλήξουν σε συμφωνία στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την επιστροφή των ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ!!!», έγραψε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει στη σύναψη της εκεχειρίας, την οποία ο Τραμπ είχε προβλέψει ότι θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας.

Η ανάρτηση, που δεν συνοδεύτηκε από περαιτέρω εξηγήσεις, δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά τη νέα δημόσια έκκληση του Τραμπ προς τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές να βάλουν τέλος στη δίκη κατά του Νετανιάχου. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως ο Ισραηλινός ηγέτης «διαπραγματεύεται τώρα μια συμφωνία με τη Χαμάς, η οποία θα περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τραμπ και τόνισε πως «Μαζί, θα κάνουμε τη Μέση Ανατολή ξανά μεγάλη!», παραφράζοντας το «Make America Great Again».

Η παρέμβαση του Τραμπ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την ασφαλή απελευθέρωση των αμάχων που κρατούνται στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τεχνητή νοημοσύνη και ημιαγωγοί - εικόνα αρχείουTech

ΗΠΑ–Κίνα: Πρόταση για «κόκκινο τηλέφωνο» AI – Άμεση ειδοποίηση για επικίνδυνα περιστατικά τεχνητής νοημοσύνης

Ανεφοδιασμός καυσίμων σε αεροδρόμιο - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη: Έρχεται έλλειμμα 510.000 βαρελιών jet fuel την ημέρα – Αποθέματα σε χαμηλό 7ετίας

Εμπορικό πλοίο - ναυτιλιακή κίνηση στα Στενά του ΟρμούζΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ: Η κίνηση πλοίων κατέρρευσε – Μόλις 12 φορτηγά πλοία πέρασαν το Σαββατοκύριακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *