Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποχαρακτηρίσει όλους τους εναπομείναντες φακέλους για τις δολοφονίες του Τζον Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Αφού ένας βοηθός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος υπογράφει την εκτελεστική πράξη «που διατάσσει τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων που σχετίζονται με τις δολοφονίες του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ», ο Τραμπ είπε: «Αυτό είναι μεγάλο, ε; Πολλοί άνθρωποι το περιμένουν αυτό εδώ και καιρό – εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες».

Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον βοηθό του να δώσει το στιλό που χρησιμοποίησε για να υπογράψει το διάταγμα στον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, τον γιο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και υποψήφιο του Τραμπ για τη διεύθυνση του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Ο γηραιότερος Κένεντι ήταν πρώην γενικός εισαγγελέας, γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών όταν δολοφονήθηκε το 1968.

Το σχετικό βίντεο ανήρτησε και ο Έλον Μασκ με το σχόλιο «απίθανο».

Μετά την αποδέσμευση ορισμένων από τους φακέλους του JFK το 2022, η Εθνική Υπηρεσία Αρχείων δήλωσε ότι το 97% των περίπου 5 εκατομμυρίων σελίδων που σχετίζονται με τη δολοφονία ήταν δημόσια.

Ο πρόεδρος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησής του το 2017 ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τους υπόλοιπους φακέλους του JFK. Αυτό περιελάμβανε περίπου 3.000 έγγραφα που δεν είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί και 30.000 που είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί με περικοπές, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν όλοι οι φάκελοι κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του.

Τα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην προέδρου επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν το 2017, εκτός εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκρινε αναγκαία την αναβολή.

«Έχω πλέον αποφασίσει ότι η συνεχιζόμενη επεξεργασία και η απόκρυψη πληροφοριών από τα αρχεία που αφορούν τη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι δεν συνάδει με το δημόσιο συμφέρον και η δημοσιοποίηση αυτών των αρχείων έχει καθυστερήσει από καιρό», δήλωσε ο Τραμπ.

Το Κογκρέσο δεν απαίτησε τη δημοσιοποίηση αρχείων που σχετίζονται με τον Κινγκ ή τον πρώην γερουσιαστή, αλλά ο Τραμπ δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των αρχείων αυτών «είναι επίσης προς το δημόσιο συμφέρον».

«Οι οικογένειές τους και ο αμερικανικός λαός αξίζουν διαφάνεια και αλήθεια», ανέφερε ο Τραμπ. «Είναι προς το εθνικό συμφέρον να δοθούν επιτέλους στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτές τις δολοφονίες χωρίς καθυστέρηση».

Πηγή: iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek