Ο τυφώνας Irma αναπτύσσεται ταχυτατα, «Οι υψηλότερες προβλέψεις για ταχυτητα ανεμου που έχω δει ποτέ»

Ο τυφώνας Irma είναι σήμερα ενας τυφωνας κατηγορίας 3 με συνεχείς αυξανομενους ανέμους περίπου στα 115 μίλια ανά ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου καιρου.

Αναμένεται να γίνει μια τερατώδης καταιγίδα με κατηγορία 5 οπου οι ανέμοι του θα μπορούσαν να φτάσουν τα 180 μίλια την ώρα ή χειρότερα.

Η Irma βρίσκεται στο κέντρο του Ατλαντικού Ωκεανού, κινείται δυτικά ή βορειοδυτικά, σύμφωνα με το NHC. Οι περιγραφες για την Irma μιλανε για ενα «εντυπωσιακό» τυφώνα με έντονη ομίχλη, γύρω από ένα μικρό μάτι. Λένε ότι η ταχύτητα ανέμου της καταιγίδας σχεδόν διπλασιάστηκε από χθες μέχρι σήμερα, γεγονός που είναι δραματικά σπανιο να εχει εναν τετειο ρυθμό αύξησης.

Οι προβλέψεις ανέφερουν ότι η Irma εξακολουθεί να αναμένεται οτι θα είναι ένας μεγάλος τυφώνας όταν πλησιάσει τις Μικρές Αντίλλες την επόμενη εβδομάδα. Ορισμένα νησιά θα μπορούσαν να βρεθουν σε ιδιαιτερο κυνδινο απο τον άνεμο, την καταιγίδα και την ισχυρή βροχή.

θα φτασει η Irma στη Φλόριντα; θα της παρει δεκα τουλάχιστον 10 ημέρες αυτο ειναι πολυς χρόνος για να προβλέψουμε με κάθε βεβαιότητα την πορεια της, δήλωσε ο Rick Knabb ο ειδικός καιρου στο Weather Channel.

Οι τρέχουσες προβλέψεις προβλέπουν ότι ο τυφώνας μπορεί να φτάσει στην ξηρά και κατα πασα πιθανοτητα στην Καραϊβική κάποια στιγμή κοντά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα μοντέλα ποικίλλουν πολυ ​​και υποδηλώνουν ότι ο τυφώνας μπορεί να χτυπήσει γη στις ΗΠΑ, είτε στη Φλόριντα είτε στον Κόλπο του Μεξικού …

Ο μετεωρολογικός επιστήμονας Michael Ventrice περιέγραψε τις προβλεπόμενες ταχύτητες ανέμου μέχρι και τα 180 μίλια την ώρα ως «τις υψηλότερες προβλέψεις ανέμου που έχει δει ποτέ στα 10 χρόνια πρόβλεψης για τυφωνες του Ατλαντικού».

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Loading...

3 thoughts on “Ο τυφώνας Irma αναπτύσσεται ταχυτατα, «Οι υψηλότερες προβλέψεις για ταχυτητα ανεμου που έχω δει ποτέ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *