ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο Πούτιν περικύκλωσε στρατιωτικά την Τουρκία και ο Ερντογάν δεν πήρε “χαμπάρι”

· IOANNIS KATSIREAS

Πραγματικά βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα τεράστιο παιχνίδι μπροστά μας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, με μια ιδιότυπη “λυκοφιλία” που διαρκεί από το 2016 και το αιματοβαμμένο τουρκικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον Τάταρο ειδικό αναλυτή, Ayder Muzhdabaev, φυγόδικο, φιλελεύθερο, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των Τάταρων (Mejlis) της Κριμαίας, και το 2020 μπορούμε να το κατονομάσουμε ως ένα πολύ επιτυχημένο έτος για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ρωσικό στρατό.

Ο Πούτιν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, την οποία ο ειδικός αποκαλεί «ρωσικό έδαφος», ενώ το Κρεμλίνο “απέκτησε επίσης” πλήρως την Αρμενία και τη Λευκορωσία, πραγματοποιώντας πραγματικά ένα ιδιότυπο “Anschluss” σε λιγότερο από ένα ολόκληρο έτος.

“Ο Πούτιν πέρασε τα στενά, περιβάλλει την Τουρκία από τις δύο πλευρές, και στην πραγματικότητα μέσω Κριμαίας από τη μία πλευρά και Συρίας από την άλλη, μπορεί να “κλείσει τις δαγκάνες” όποτε αυτός αποφασίσει να το κάνει, προκαλώντας ασφυξία στην τουρκική δημοκρατία”, δήλωσε ο ίδιος. Έτσι, σύμφωνα με τον Muzhdabaev, και το 2020 δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο για τον Ρώσο πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί ειδικοί αναλυτές και ειδικοί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε άρθρο του Bloomberg, υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βασίζεται στην Τουρκία για να δημιουργήσει διχασμούς στο NATO, παρά τις διαφορές της Μόσχας με την Άγκυρα.

Οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δεν θα είναι σπαρμένες με ροδοπέταλα, αν και θα επιχειρηθεί να βελτιωθούν υπό την προεδρία Μπάιντεν, καθώς υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στις διμερείς τους σχέσεις. Όλα αυτά συνηγορούν σε μια άνευ προηγουμένου τελική αναμέτρηση στην οποία πιθανότατα θα οδηγηθούν η Τουρκία είτε με Ρωσία, είτε με ΗΠΑ για να λυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ τους μια για πάντα.

https://hellasbook.gr/post/o-poytin-perikyklose-stratiotika-tin-toyrkia-kai-o-erntogan-den-pire-hampar–5fe8f6f6926a4b6a7a41f39e

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *