Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Οι τοξικές ουσίες που βρέθηκαν στα σιρόπια, όπως η διαιθυλενογλυκόλη, έχουν προκαλέσει ανησυχία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά από το θάνατο τουλάχιστον 22 παιδιών στην πολιτεία Μαντία Πραντές, προειδοποιεί με ανακοίνωσή του για τρία σιρόπια για το βήχα που παράγονται στην Ινδία.

Τα σιρόπια αυτά, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του βήχα, της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, παράγονται από τις εταιρείες Sresan Pharmaceutical, Rednex Pharmaceuticals και Shape Pharma.

Οι τοξικές ουσίες που βρέθηκαν στα σιρόπια, όπως η διαιθυλενογλυκόλη, έχουν προκαλέσει ανησυχία, καθώς αυτή η χημική ένωση έχει συνδεθεί με προηγούμενες περιπτώσεις μόλυνσης προϊόντων στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις ινδικές υγειονομικές αρχές, η μόλυνση εντοπίστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων COLDRIF, Respifresh TR και ReLife.

Η Ινδία, ενώ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φθηνών φαρμάκων στον κόσμο, αντιμετωπίζει δυσκολίες στον έλεγχο των παραγωγικών προτύπων, κυρίως σε μικρότερους κατασκευαστές.

Σημειώνεται ότι το 2022, πάνω από 60 παιδιά στην Γκάμπια πέθαναν μετά την κατανάλωση σιροπιού για το βήχα από την Ινδία, ενώ το 2023 αναφέρθηκαν και περιστατικά τύφλωσης στις ΗΠΑ από μολυσμένα κολλύρια.

Ο ΠΟΥ καλεί τις αρχές δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο να εντείνουν τους ελέγχους στην αγορά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις αλυσίδες εφοδιασμού και στα παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπλέον, ζητά από τις αρχές να ελέγξουν προσεκτικά τα φάρμακα που παράγονται από τα εργοστάσια των συγκεκριμένων εταιρειών, ιδιαίτερα εκείνα που παράχθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2023.

Σε απάντηση της κατάστασης, οι ινδικές αρχές έχουν ήδη αναστείλει την παραγωγή των εν λόγω σιροπιών, ανακαλώντας τις άδειες κυκλοφορίας και προχωρώντας στη σύλληψη και σε ποινική έρευνα για τον ιδιοκτήτη της Sresan Pharmaceutical, Σ. Ρανγκανάθαν.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, όπου εδρεύει η εταιρεία, έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του κατασκευαστή.

Η ινδική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έχει επίσης ενισχύσει τους ελέγχους των συστατικών των φαρμάκων, απαιτώντας από τις περιφερειακές αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πρώτων υλών και των τελικών σκευασμάτων πριν την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις ινδικές υγειονομικές αρχές για να παρακολουθήσει την κατάσταση, να εντοπίσει την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

pronews.gr

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek