Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:53 - 01/12/2022

Ο Φάουτσι δεν μπόρεσε να κατονομάσει καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι μάσκες λειτουργούν κατά του κορωνοϊού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι δεν μπόρεσε να επικαλεστεί καμία μελέτη που να άλλαξε τη γνώμη του σχετικά με την χρήση μάσκας έναντι της COVID-19 κατά τη διάρκεια πρόσφατης κατάθεσης, σύμφωνα με δικηγόρους που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), ήταν μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ που προέτρεπαν επανειλημμένα τους ανθρώπους να μη φορούν μάσκα στις αρχές της πανδημίας COVID-19, εκτός εάν εμφάνιζαν συμπτώματα. Μεταξύ των πολλών δημόσιων και ιδιωτικών δηλώσεών του, έγραψε σε ένα email της 5ης Φεβρουαρίου 2020 ότι “η τυπική μάσκα που αγοράζετε στο φαρμακείο δεν είναι πραγματικά αποτελεσματική στο να κρατήσει μακριά τον ιό, ο οποίος είναι αρκετά μικρός για να περάσει μέσα από το υλικό”.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, ο Φάουτσι και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι ανέτρεψαν την πορεία τους και εξέδωσαν ευρείες συστάσεις για μάσκες, ανεξάρτητα από τα συμπτώματα.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή ενώ ήταν υπό ένορκη κατάθεση στις 23 Νοεμβρίου, ο Φάουτσι δεν μπόρεσε να αναφερθεί σε καμία μελέτη, σύμφωνα με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους ενάγοντες σε μια υπόθεση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

“Τον ρώτησαν ποιες μελέτες ή ποια μελέτη άλλαξε τη γνώμη του σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που ισχυρίστηκε – ισχυρίστηκε ότι είχε μελετηθεί. Δεν μπορούσε να αναφέρει καμία”, δήλωσε στην εφημερίδα Epoch Times ο Τζένιν Γιούνες, ένας από τους δικηγόρους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ, ένας Ρεπουμπλικανός που ήταν επίσης παρών κατά την κατάθεση στο Μέριλαντ, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Φάουτσι “δεν μπορούσε να αναφέρει ούτε μία μελέτη” για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι οι μάσκες ήταν αποτελεσματικές κατά της COVID-19.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προέβησαν στην αλλαγή των συμβουλών για μάσκες στις 3 Απριλίου 2020, οδηγώντας σε ευρεία εντολή χρήσης μάσκας. Οι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του τότε διευθυντή του CDC Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, δήλωσαν ότι οι μελέτες που έδειχναν ασυμπτωματική μετάδοση της COVID-19 οδήγησαν στην αλλαγή. Δεν παρέθεσαν καμία μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μάσκας. Πολλές μελέτες σχετικά με τις μάσκες δεν υποστηρίζουν τη χρήση τους, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του CDC που επικαλέστηκαν ευρέως κορυφαίοι αξιωματούχοι, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης εκείνη την ημέρα στο PBS, ο Φάουτσι προώθησε την αλλαγή, λέγοντας ότι βασίστηκε σε δεδομένα σχετικά με την ασυμπτωματική μετάδοση.

Από τότε ο Φάουτσι δεν εμφανίστηκε να επικαλείται καμία μελέτη στις επανειλημμένες εκκλήσεις του να φορούν οι άνθρωποι μάσκα.

Συνέντευξη Ζούκερμπεργκ

Ο Φάουτσι είπε στον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνέντευξή του στα μέσα του 2020 ότι η αρχική σύσταση να μην φοράμε μάσκα οφειλόταν στην έλλειψη μάσκας.

“Δύο πράγματα συνέβησαν. Πρώτον, έγινε σαφές ότι είχαμε αρκετό εξοπλισμό, οπότε δεν υπήρχε έλλειψη. Έγινε σαφές ότι οι υφασμάτινες μάσκες -που δεν χρειαζόταν να αγοράσετε από κατάστημα, που μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας- ήταν επαρκή. Και τρίτον -και ίσως το πιο εντυπωσιακό πράγμα- όταν έγινε πολύ σαφές ότι το 20 έως 45% των ανθρώπων που είχαν μολυνθεί δεν είχαν κανένα σύμπτωμα”, είπε.

“Έτσι, ο κίνδυνος να έρθετε σε επαφή με κάποιον που έλεγε: “Λοιπόν, φαίνεσαι καλά, φαίνομαι καλά, δεν έχουμε μολυνθεί” δεν ήταν η περίπτωση, ότι θα μπορούσατε να το μεταδώσετε ασυμπτωματικά. Βάζετε όλα αυτά τα πράγματα μαζί, γεγονός που μας έκανε να εξελιχθούμε από το να λέμε ότι ίσως θα έπρεπε να καθυστερήσουμε τις μάσκες επειδή τις χρειαζόμασταν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο να λέμε τώρα ότι όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται έξω και θα πρέπει να προσπαθούν να αποστασιοποιούνται. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της εξέλιξης καθώς λαμβάνετε περισσότερα δεδομένα και περισσότερες πληροφορίες”.

Ο Φάουτσι και το NIAID δεν απάντησαν στα αιτήματα των Epoch Times για σχολιασμό της κατάθεσης.

Η ανάκριση πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του αμερικανού δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση, την οποία ο Σμιτ και ο γενικός εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος, άσκησαν εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μιας σειράς αξιωματούχων για φερόμενη σύμπραξη με εταιρείες Μεγάλης Τεχνολογίας για την παράνομη λογοκρισία χρηστών.

Ο Φάουτσι δεν ρωτήθηκε για την κατάθεση κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που προβλήθηκαν στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS και στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC στις 27 Νοεμβρίου.

Η απομαγνητοφώνηση της κατάθεσης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο αξιωματούχος του FBI Έλβις Τσαν και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι έχουν προγραμματιστεί να καταθέσουν στη συνέχεια στην υπόθεση.

Έκανε τη δικαστική ρεπόρτερ να φορέσει μάσκα

Ο Φάουτσι κάθισε για την κατάθεσή του στην έδρα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στη Μπεθέσντα του Μέριλαντ. Το NIH είναι η μητρική υπηρεσία του NIAID, από το οποίο ο Φάουτσι ετοιμάζεται να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους. Η ανάκριση διήρκεσε περίπου επτά ώρες.

Ο Φάουτσι δεν φορούσε μάσκα και ούτε και κανένας άλλος όταν ξεκίνησε η κατάθεση, δήλωσε στους Epoch Times ο Γιούνες, δικηγόρος της Νέας Συμμαχίας Πολιτικών Ελευθεριών.

Η γυναίκα που απομαγνητοφωνούσε την ανάκριση, η δικαστική ρεπόρτερ, ρουφούσε τη μύτη της. Ο Φάουτσι ρώτησε τη γυναίκα αν ήταν κρυωμένη. Εκείνη απάντησε ότι είχε αλλεργίες.

“Περίπου 15 λεπτά αργότερα, της ζήτησε να φορέσει μια μάσκα και της είπε ότι αισθάνεται άβολα, “και το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να κολλήσω COVID””, είπε ο Γιούνες. “Έτσι έπρεπε να φοράει μάσκα όλη την ώρα, όλο το υπόλοιπο διάστημα”.

Ο Σμιτ, ο οποίος σύντομα θα πάει στη Γερουσία των ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter: “Αυτή είναι η νοοτροπία το Νοέμβριο του 2022 του τύπου που κλείδωσε τη χώρα μας & κατέστρεψε αμέτρητες ζωές και βιοπορισμούς”.

primenews.pressΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*