ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ο Ερντογάν λέει ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει τις εκλογές

· Κατοχικά Νέα

Μάιος 13, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την προεδρία εάν ηττηθεί στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

«Ήρθαμε στην εξουσία στην Τουρκία με δημοκρατικό τρόπο. Όπως ήρθαμε στην εξουσία, εάν ο λαός μας αποφασίσει διαφορετικά (ψηφίσει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης), τότε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία. Θα θεωρήσουμε νόμιμο οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι στις εκλογές», είπε ο Τούρκος ηγέτης σε συνέντευξή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το τουρκικό έθνος θα υποστηρίξει αυτόν και το Κόμμα [Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης] του στις εκλογές αυτή την Κυριακή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τουρκικές προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.

Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θεωρούνται οι κύριοι διεκδικητές για την ανώτατη κρατική θέση.

Για να κερδίσουν στον πρώτο γύρο, πρέπει να συγκεντρώσετε το 50% των ψήφων συν μία ψήφο.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Τουρκία σε δύο γύρους.
echedoros

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Μία απάντηση στο “Ο Ερντογάν λέει ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει τις εκλογές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *