Ο επικεφαλής του ΔΝΤ λέει ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα πλήξει οριστικά την παγκόσμια οικονομία, ακόμη και αν επιτευχθεί ειρήνη.

0
272

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποίησε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από τη σύγκρουση στο Ιράν θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, ακόμη και αν τελικά επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.

Μιλώντας ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η διευθύνουσα σύμβουλος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι ο πόλεμος είχε ήδη αντιστρέψει την προηγούμενη αισιοδοξία για τις παγκόσμιες προοπτικές και θα άφηνε αυτό που χαρακτήρισε ως μόνιμες «ουλές» σε όλες τις οικονομίες παγκοσμίως.

Πριν από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από περίπου έξι εβδομάδες, το ΔΝΤ ανέμενε ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη το 2026. Αυτή η πορεία έχει πλέον αλλάξει. Η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι η ζημιά που προκλήθηκε από τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, την εξασθενημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών και τις απώλειες σε υποδομές θα επηρεάσει την οικονομική απόδοση στο μέλλον.

«Αλλά τώρα, ακόμη και το πιο ελπιδοφόρο σενάριο περιλαμβάνει υποβάθμιση της ανάπτυξης», είπε. «Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα υπάρξει καθαρή και ξεκάθαρη επιστροφή στο status quo».

Τα σχόλιά της έρχονται καθώς η αβεβαιότητα επιμένει σχετικά με τη σταθερότητα μιας εύθραυστης εκεχειρίας στην περιοχή, με τις εντάσεις να συνεχίζουν να επηρεάζουν τις αγορές ενέργειας και τις παγκόσμιες εμπορικές οδούς.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ υπέδειξε ότι ο αντίκτυπος του πολέμου εκτείνεται πέρα ​​από τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια. Το σοκ στον εφοδιασμό με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σε συνδυασμό με ευρύτερες διαταραχές στο εμπόριο και την παραγωγή, αναμένεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη και να διατηρήσει τις πληθωριστικές πιέσεις υψηλές, ιδίως σε χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές ενέργειας.

Η Γκεοργκίεβα τόνισε ότι οι συνέπειες δεν θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα, με τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα να αντιμετωπίζουν μερικές από τις πιο σοβαρές προκλήσεις καθώς οι τιμές αυξάνονται και οι οικονομικές συνθήκες σφίγγονται.

Προειδοποίησε επίσης τις κυβερνήσεις κατά πολιτικών που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις εξαγωγές και των ευρέων επιδοτήσεων, προτρέποντας αντ’ αυτού στοχευμένη υποστήριξη για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το ΔΝΤ είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει ότι η παγκόσμια οικονομία έδειχνε ανθεκτικότητα, υποστηριζόμενη από τεχνολογικές επενδύσεις και βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Ωστόσο, το ξέσπασμα του πολέμου υπονόμευσε γρήγορα αυτά τα κέρδη.

«Αν δεν είχε ξεσπάσει η σύγκρουση πριν από έξι εβδομάδες, θα είχαμε αναβαθμίσει τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη», δήλωσε η Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας πόσο γρήγορα έχουν επιδεινωθεί οι προοπτικές.

 

Η προειδοποίηση υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της σύγκρουσης θα μπορούσαν να παραμείνουν πολύ μετά από οποιαδήποτε διπλωματική επίλυση, αναδιαμορφώνοντας τις παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης και το βιοτικό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: corfiatiko.blogspot.com

STRANGERS E-BOOKS
Προηγούμενο άρθροΕΣΚΑΣΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ !
Επόμενο άρθροΤρόμος: Ανεξήγητα σήματα από το ραδιόφωνο της Αποκάλυψης – Ποια λέξη εξέπεμψε
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ