Διαφημίσεις

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό, αλλά το προβάλλουν ως μελλοντική τροφή

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος υβριδικού τροφίμου , ένα «κρεατώδες» ρύζι που, όπως λένε, θα μπορούσε να προσφέρει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με το BBC πορώδεις κόκκοι είναι γεμάτοι με μοσχαρίσια μυϊκά και λιπώδη κύτταρα, που αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Το ρύζι επικαλύφθηκε πρώτα με ζελατίνη ψαριού για να βοηθήσει τα κύτταρα του βοείου κρέατος να προσκολληθούν και οι κόκκοι αφέθηκαν για να καλλιεργηθούν για έως και 11 ημέρες.

Οι ερευνητές λένε ότι η τροφή μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον ως «ανακούφιση από την πείνα, ως στρατιωτικό συσσίτιο ή ακόμη και ως διαστημική τροφή».

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό και εύθραυστο από το κανονικό ρύζι, αλλά περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, αναφέρει το περιοδικό Matter. Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Yonsei στη Νότια Κορέα, έχει 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερα λιπαρά.

Μικρό αποτύπωμα άνθρακα

Και, σε σύγκριση με το κανονικό μοσχαρίσιο κρέας, έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η μέθοδος παραγωγής εξαλείφει την ανάγκη εκτροφής και εκτροφής πολλών ζώων. Για κάθε 100 γραμμάρια (3,5 ουγκιές) παραγόμενης πρωτεΐνης, το υβριδικό ρύζι εκτιμάται ότι απελευθερώνει λιγότερο από 6,27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η παραγωγή βοδινού κρέατος απελευθερώνει οκτώ φορές περισσότερο, 49,89 κιλά, λένε.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Νότια Κορέα: Έφτιαξαν υβριδικό ρύζι σαν άλλου είδους κρέας”
  1. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για να σταματήσουν οι αγελάδες να κλάνουν
    Το καραγκιοζ μπερντέ συνεχίζεται

  2. ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΥΘΙΣΜΟΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek