ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νορβηγία: Στο νοσοκομείο ο πρώην πρωθυπουργός Γιάγκλαντ μετά από απόπειρα αυτοκτονίας – Ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση Έπστιν

· Κατοχικά Νέα

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας και πρώην πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Θόρμπιορν Γιάγκλαντ, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Το περιστατικό σημειώνεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της νορβηγικής αστυνομίας σε βάρος του για υποψίες «σοβαρής διαφθοράς», που σχετίζονται με παλαιότερους δεσμούς του με τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019.

Παράλληλα, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ έχει ζητήσει επίσημες εξηγήσεις από τον Γιάγκλαντ για ενδεχόμενα οικονομικά οφέλη που φέρεται να έλαβε από τον Έπστιν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην Επιτροπή Νόμπελ. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Kristian Berg Harpviken, ανέφερε δημόσια ότι τυχόν σημαντικές οικονομικές συναλλαγές στην επίμαχη περίοδο θα συνιστούσαν παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang, που επικαλείται έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Γιάγκλαντ φέρεται να είχε ζητήσει από τον Έπστιν να εγγυηθεί για την αγορά διαμερίσματος, χωρίς να είναι γνωστή η κατάληξη του αιτήματος.

Τα ίδια έγγραφα αναφέρουν ότι ο Γιάγκλαντ φιλοξενήθηκε στην κατοικία του Έπστιν στη Νέα Υόρκη το 2018, καθώς και σε διαμέρισμά του στο Παρίσι το 2015 και το 2018. Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένειά του φέρονται να είχαν προγραμματίσει ταξίδι στο ιδιωτικό νησί του Έπστιν το 2014, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης την άρση της ασυλίας που διαθέτει ο Γιάγκλαντ ως πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

Ο 75χρονος πολιτικός διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας την περίοδο 1996–1997, πρόεδρος της Επιτροπής που απονέμει το Νόμπελ Ειρήνης από το 2009 έως το 2015 και γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2009 έως το 2019.

Πηγή: www.pentapostagma.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η MI5 προειδοποιεί ότι το επόμενο μεγάλο σοκ ίσως ήδη σχεδιάζεται

ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν τη Μόκα – Σαουδαραβικά πλήγματα και νέα απειλή για το Bab el-Mandeb

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent μετά την κλιμάκωση ΗΠΑ–ΙράνΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια: Νέο κύμα ακρίβειας απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *