Νέος Trojan σκοτώνει τα smartphones

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο ανακάλυψαν έναν νέο ιό που θα μπορούσε να καταστρέψει ένα smartphone. Η απειλή αφορά τις συσκευές Android.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί της Kaspersky Lab, ο πολυλειτουργικός trojan Loapi μπορεί να διαπεράσει το gadget μέσω ενός διαφημιστικού banner. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, ο ιστότοπος ανοίγει με ένα antivirus ή μια εφαρμογή για ενήλικες. Εδώ είναι τα εικονίδια ψεύτικων εφαρμογών, όπου ένας ιός μπορεί να κρυφτεί:

Μόλις στο gadget, ο Loapi θα χρειαστεί δικαιώματα διαχειριστή: μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί στην οθόνη μέχρι ο χρήστης να εγκαταλείψει και να κάνει κλικ στο OK.

Οι περαιτέρω ενέργειες του Trojan είναι οι εξής: αν προσπαθήσετε να απορρίψετε τα δικαιώματα του διαχειριστή, θα εμποδίσει την οθόνη. Αν προσπαθήσετε να κατεβάσετε ένα antivirus για να καταστρέψετε τον Loapi, αντίθετα, θα κηρύξει την εφαρμογή κακόβουλη και θα σας ζητήσει να την αφαιρέσετε. Μια ειδοποίηση γι ‘αυτό θα εμφανιστεί μέχρι ο χρήστης να εγκαταλείψει και να κάνει κλικ στο OK.

Τι θα συμβεί με το μολυσμένο smartphone; Ο χρήστης θα αρχίσει να εμφανίζει ανεπιθύμητες διαφημίσεις – πανό και βίντεο. Το ίδιο το trojan θα είναι σε θέση να κατεβάσει και να εγκαταστήσει εφαρμογές, καθώς και να κάνει κλικ σε συνδέσμους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιείται για εξαπάτηση απόψεων.
Η Loapi είναι σε θέση να επεξεργάζεται συνδρομές επί πληρωμή. Την ίδια στιγμή, ο Trojan στέλνει ένα SMS για να το επιβεβαιώσει: ο χρήστης δεν θα παρατηρήσει τίποτα.

Επίσης, ο ιός μπορεί να οργανώσει επιθέσεις DDoS και κρυπτοσυχνότητες από ένα smartphone (κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για εξόρυξη Monero). Το τεράστιο φορτίο που θα συναντήσει το smartphone ταυτόχρονα μπορεί κυριολεκτικά να το σκοτώσει.

Οι ειδικοί είπαν ότι ένα τεστ smartphone μολυσμένο με ένα trojan, λόγω της υπερθέρμανσης, συσσωρεύτηκε μια μπαταρία για δύο ημέρες.

Και ένα ακόμη σημαντικό σημείο. Ο Τρογιάν μπορεί να «μεταλλαχθεί» και να μετατραπεί σε τραπεζικό ιό, εκβιασμό, κατασκοπεία. Οι εμπειρογνώμονες βρήκαν σε αυτό μη ενεργοποιημένες λειτουργίες, έφυγαν προφανώς για το μέλλον.
Τι να κάνετε Οι κανόνες είναι απλοί: κάντε λήψη εφαρμογών μόνο από επίσημα καταστήματα. Απενεργοποιήστε στην εφαρμογή Android εφαρμογές από άγνωστες πηγές (για αυτό πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις και ασφάλεια). Και προστατεύστε το smartphone σας με ένα αξιόπιστο antivirus.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *