22:52 - 17/10/2018

Νέος Trojan σκοτώνει τα smartphones

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο ανακάλυψαν έναν νέο ιό που θα μπορούσε να καταστρέψει ένα smartphone. Η απειλή αφορά τις συσκευές Android.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί της Kaspersky Lab, ο πολυλειτουργικός trojan Loapi μπορεί να διαπεράσει το gadget μέσω ενός διαφημιστικού banner. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, ο ιστότοπος ανοίγει με ένα antivirus ή μια εφαρμογή για ενήλικες. Εδώ είναι τα εικονίδια ψεύτικων εφαρμογών, όπου ένας ιός μπορεί να κρυφτεί:

Μόλις στο gadget, ο Loapi θα χρειαστεί δικαιώματα διαχειριστή: μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί στην οθόνη μέχρι ο χρήστης να εγκαταλείψει και να κάνει κλικ στο OK.

Οι περαιτέρω ενέργειες του Trojan είναι οι εξής: αν προσπαθήσετε να απορρίψετε τα δικαιώματα του διαχειριστή, θα εμποδίσει την οθόνη. Αν προσπαθήσετε να κατεβάσετε ένα antivirus για να καταστρέψετε τον Loapi, αντίθετα, θα κηρύξει την εφαρμογή κακόβουλη και θα σας ζητήσει να την αφαιρέσετε. Μια ειδοποίηση γι ‘αυτό θα εμφανιστεί μέχρι ο χρήστης να εγκαταλείψει και να κάνει κλικ στο OK.

Τι θα συμβεί με το μολυσμένο smartphone; Ο χρήστης θα αρχίσει να εμφανίζει ανεπιθύμητες διαφημίσεις – πανό και βίντεο. Το ίδιο το trojan θα είναι σε θέση να κατεβάσει και να εγκαταστήσει εφαρμογές, καθώς και να κάνει κλικ σε συνδέσμους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιείται για εξαπάτηση απόψεων.
Η Loapi είναι σε θέση να επεξεργάζεται συνδρομές επί πληρωμή. Την ίδια στιγμή, ο Trojan στέλνει ένα SMS για να το επιβεβαιώσει: ο χρήστης δεν θα παρατηρήσει τίποτα.

Επίσης, ο ιός μπορεί να οργανώσει επιθέσεις DDoS και κρυπτοσυχνότητες από ένα smartphone (κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για εξόρυξη Monero). Το τεράστιο φορτίο που θα συναντήσει το smartphone ταυτόχρονα μπορεί κυριολεκτικά να το σκοτώσει.

Οι ειδικοί είπαν ότι ένα τεστ smartphone μολυσμένο με ένα trojan, λόγω της υπερθέρμανσης, συσσωρεύτηκε μια μπαταρία για δύο ημέρες.

Και ένα ακόμη σημαντικό σημείο. Ο Τρογιάν μπορεί να “μεταλλαχθεί” και να μετατραπεί σε τραπεζικό ιό, εκβιασμό, κατασκοπεία. Οι εμπειρογνώμονες βρήκαν σε αυτό μη ενεργοποιημένες λειτουργίες, έφυγαν προφανώς για το μέλλον.
Τι να κάνετε Οι κανόνες είναι απλοί: κάντε λήψη εφαρμογών μόνο από επίσημα καταστήματα. Απενεργοποιήστε στην εφαρμογή Android εφαρμογές από άγνωστες πηγές (για αυτό πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις και ασφάλεια). Και προστατεύστε το smartphone σας με ένα αξιόπιστο antivirus.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*