ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Νέος ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Ηρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου

· Κατοχικά Νέα

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,7 βαθμών κατά ακόμη προκαταρκτικές εκτιμήσεις, έγινε αισθητή στη βορειοανατολική Ιαπωνία σήμερα, οδηγώντας στην έκδοση έκτακτου προειδοποιητικού δελτίου για τσουνάμι ενός μέτρου από την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA).

Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 11.44 (τοπική ώρα· στις 04.44 ώρα Ελλάδος), μερικές ημέρες έπειτα από ακόμη πιο ισχυρό σεισμό –7,5 βαθμών– στην ίδια περιοχή.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους, σε διάφορες περιοχές κατά μήκος της ακτής της επαρχίας Αομόρι, της βορειότερης επαρχίας του κύριου νησιού της Ιαπωνίας.

Λίγες ώρες μετά τη σεισμική δόνηση, το έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο της JMA, για τσουνάμι ήρθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Τουλάχιστον 34 άτομα τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά των ακτών του Αομόρι, της βορειότερης περιφέρειας του κύριου νησιού Χονσού της Ιαπωνίας. Ενα τσουνάμι ύψους άνω των 0,6 μέτρων πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας καταγράφηκε στο λιμάνι Κούτζι της περιφέρειας Ιβάτε, πριν αποσυρθούν όλες οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε εκατοντάδες σπίτια, αλλά αποκαταστάθηκε ως επί το πλείστον την Τρίτη το πρωί.

kathimerini.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δικαιοσύνη και φυλακή στις ΗΠΑΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μπλόκαρε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση της Christa Pike στο Τενεσί

Κτίριο στο Βέλγιο με βελγική σημαίαΔΙΕΘΝΗ

Βέλγος υπουργός Άμυνας: «Θα είναι ένας μαύρος χειμώνας για την Ευρώπη» – Προειδοποίηση για περισσότερες υβριδικές απειλές

Ευρωπαϊκή Ένωση και οικονομίαΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος πληθωρισμού από την ενέργεια – Αυξάνεται η πίεση στην ΕΚΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *