ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας»: Ο Πούτιν καλωσορίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη

· Κατοχικά Νέα

Όλοι έχουν τα σχέδιά τους και όλοι θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους χούντα.

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε «την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή της ανθρωπότητας με την ευρεία “εισβολή” της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας».

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να περιορίζεται σε πεδία που δυνητικά μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο. Η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο βελτιώνει αλλά και διευκολύνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπωνΘα γίνει βοηθός γιατρών, δασκάλων και θα βοηθήσει στη διάγνωση ασθενειών από απόσταση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Τσαρ Βλαντ» αναφέρεται με ιδιαίτερη θέρμη στην τεχνητή νοημοσύνη. Πρόσφατα είχε δώσει εντολή να «τρέξει» το θέμα με τις τεχνολογίες τεχνητης νοημοσύνης εντός Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο πολύ εγγύς μέλλον, ως ένα από τα πρώτα βήματα, θα υπογραφεί ένα προεδρικό διάταγμα και θα εγκριθεί ένα νέο σχέδιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης» δήλωσε ο Πούτιν στο συνέδριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η νέα στρατηγική θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης «της επέκτασης της θεμελιώδους και εφαρμοσμένης έρευνας στο πεδίο της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης και των μεγάλου εύρους μοντέλων γλωσσών».

Σε άλλο σημείο δε παρέλειψε να επιτεθεί στη Δύση, ανακοινώνοντας πως η Ρωσία θα ήθελε να…εισαγάγει νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, λιγότερο «δυτικοκεντρικά».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι:

«Οι παραδοσιακές αξίες, ο πλούτος και η ομορφιά της ρωσικής γλώσσας και των γλωσσών άλλων λαών της Ρωσίας πρέπει να αποτελούν τη βάση των εγχώριων μοντέλων AI. Ταυτόχρονα, η κυριαρχία των ξένων εξελίξεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Οι δυτικές μηχανές αναζήτησης και μοντέλα λειτουργούν πολύ επιλεκτικά, μεροληπτικά, δεν λαμβάνουν υπόψη και μερικές φορές απλώς αγνοούν και ακυρώνουν Ρωσική κουλτούρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo/el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Μία απάντηση στο “«Νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας»: Ο Πούτιν καλωσορίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *