Νεκρός 37χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής wingsuit – Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του σε άλμα πάνω από το Μον Μπλαν

0
278

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στο wingsuit, Πιερ Βολνίκ, έχασε τη ζωή του όταν το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης πάνω από την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης.

Ο Βολνίκ, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο freefly, σκοτώθηκε το Σάββατο αφού πήδηξε από ελικόπτερο πάνω από τον ορεινό όγκο του Μον Μπλαν στις Γαλλικές Άλπεις, φορώντας τη στολή wingsuit. Κατά την ελεύθερη πτώση, το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο 37χρονος προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή, ενώ οι διασώστες εντόπισαν αργότερα τη σορό του στην περιοχή Λε Μποσόν.

Ο Πιερ Βολνίκ, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο freefly, πέθανε το Σάββατο αφού πήδηξε από ελικόπτερο πάνω από τον ορεινό όγκο του Μον Μπλανκ στις Γαλλικές Άλπεις. Instagram/Pierre Wolnik

Σοκ στην κοινότητα των αλεξιπτωτιστών – Θρήνος για τον πρωταθλητή που ετοιμαζόταν να εκπροσωπήσει τη Γαλλία το 2026

«Ολόκληρη η κοινότητα του αθλητικού αλεξιπτωτισμού θρηνεί την απώλεια ενός ταλαντούχου νέου ανθρώπου με τόσο ζεστό χαμόγελο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ιβ-Μαρί Γκιγιό, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτισμού.

«Τα συλλυπητήριά μας απευθύνονται πρώτα απ’ όλα στην οικογένεια και τους οικείους του, αλλά και στους συναθλητές του και σε ολόκληρη την εθνική ομάδα καλλιτεχνικού αλεξιπτωτισμού της Γαλλίας, καθώς και σε όλες τις εθνικές ομάδες. Είθε η μνήμη αυτού του εξαιρετικού αλεξιπτωτιστή να γεμίσει τις καρδιές μας».

enikos.gr

Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Κυπαρισσία: Νεκρό 3χρονο αγόρι μετά από ανακοπή – Νοσηλευόταν με βήχα και πυρετό
Επόμενο άρθροΗ τρομακτική στιγμή που η γη καταπίνει λεωφόρο σε πόλη της Κίνας
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ