ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νεκροί εκατοντάδες τζιχαντιστές στο δυτικό Ιράκ – Βομβαρδισμός δίχως έλεος

· Κατοχικά Νέα

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία και τζετ του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές στο δυτικό Ιράκ, χτυπώντας δύο φάλαγγες οχημάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την Τετάρτη, σκοτώνοντας εκατοντάδες τζιχαντιστές.

Όπως δήλωσε ο Ιρακινός αξιωματούχος Γιαχία Ρασούλ, εκατοντάδες τζιχαντιστές μέλη του ISIS σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 οχήματα της οργάνωσης καταστράφηκαν νότια της Φαλούτζα.

Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές που κατακρεουργήθηκαν όδευαν προς τη Συρία μετά την ήττα που υπέστησαν στη Φαλούτζα.

Ο Κρις Γκάρβερ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, δήλωσε την Πέμπτη ότι τα συμμαχικά αεροπλάνα κατέστρεψαν περίπου 55 οχήματα του ISIS νότια της Φαλούτζα και «οι Ιρακινοί κατέστρεψαν τα περισσότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη μια δεύτερη φάλαγγα οχημάτων του ISIS γεμάτα με τζιχαντιστές χτυπήθηκαν ανατολικά της Ραμάντι, πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ, στη συνοικία Αλμπού Μπαλί.

«Μόλις τα ιρακινά και συμμαχικά αεροπλάνα χτύπησαν τη φάλαγγα, οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και το έβαλαν στα πόδια», είπε ο Γκάρβερ. «Υπολογίζουμε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 120 οχήματα των τζιχαντιστών».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική καταστροφή που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος από αεροπορικές επιδρομές από την αρχή αυτού του φρικαλέου πολέμου.

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κοινοβούλιο της Γερμανίας στο ΒερολίνοΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το AfD προηγείται με 42% στη Σαξονία-Άνχαλτ — Ο Μερτς προειδοποιεί για φυγή επενδύσεων

Τρίπολη Λιβύης και λιβυκές σημαίεςΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Συμφωνία για εκλογές μέσα σε 24 μήνες — Μπορεί να κλείσει ο κύκλος της διχοτόμησης;

Βιομηχανική δραστηριότητα στην ΚίναBusiness

Κίνα: Η βιομηχανία πλησιάζει το όριο ανάπτυξης αλλά οι υπηρεσίες μένουν αδύναμες — Το εύθραυστο μήνυμα του PMI

4 απαντήσεις στο “Νεκροί εκατοντάδες τζιχαντιστές στο δυτικό Ιράκ – Βομβαρδισμός δίχως έλεος”

  1. Aς μας δωσει καποιο απο τα σαινια του σαιτ να καταλαβουμε!
    Οι ΗΠΑ οι δημιουργοι του ΙSIS βομβαρδιζουν το παιδι τους ? Αλλαξε κατι και δεν το ξερουμε?

    • Αυτη ειναι ερωτηση σε εμας για να μας κανεις να φανουμε οτι τι υποστηριζουμε την αμερικη; Ποιος ρε γκαβαδι στην ελλαδα απεδειξε οτι η αμερικη ειναι η χορηγος και δημιουργος της ισις και οχι μονο,…αει ξεστραβωσου ηλιθιε τρολ που θες ν αξεκινησεις μαζι μας πολεμο σε θεμα πληροφοριας ..βλακακο!! Σου ειπα πηγαινε εκει που ειναι η σπορα σου βλακα …στους εβραιους που προσκυνας ..βλακα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά