ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

«Νεκρή ζώνη» ο εναέριος χώρος του Ιράν: Μαζικές αναχωρήσεις πτήσεων – Ρωσία και Κίνα απομακρύνουν υπηκόους τους

· Κατοχικά Νέα

Η κατάσταση πάνω από το Ιράν έχει περάσει σε στάδιο «κόκκινου συναγερμού». Οι χάρτες ζωντανής παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν μια ιστορική ανακατάταξη της εναέριας κυκλοφορίας.

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες (Lufthansa, Air France, Austrian Airlines) έχουν αναστείλει όλες τους τις πτήσεις προς και πάνω από την Τεχεράνη. Τα αεροσκάφη που εκτελούν δρομολόγια από Ευρώπη προς Ασία κάνουν πλέον τεράστιους κύκλους μέσω Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Μετά την οδηγία για εκκένωση, κινεζικά αεροσκάφη (China Southern, Air China) φέρονται να πραγματοποιούν έκτακτες πτήσεις επαναπατρισμού, καθώς οι Κινέζοι πολίτες συρρέουν στο αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί».

Παράλληλα αναφέρονται εκτεταμένες παρεμβολές (GPS spoofing/jamming) σε ολόκληρη την περιοχή του Περσικού Κόλπου. Πιλότοι αναφέρουν ότι τα συστήματα πλοήγησης «τρελαίνονται», δείχνοντας τα αεροπλάνα σε λάθος τοποθεσίες – κλασική ένδειξη στρατιωτικής προετοιμασίας για ηλεκτρονικό πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κλείσιμο του αεροδρομίου της Τεχεράνης για όλες τις πολιτικές πτήσεις μετά τις 21:00 (τοπική ώρα), προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε στρατιωτικές μετακινήσεις.

Όταν ο εναέριος χώρος «καθαρίζει» με τέτοιο ρυθμό, σημαίνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων περιμένουν άμεσα στρατιωτικά πλήγματα (πιθανώς από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ) ή ιρανικά αντίποινα. Η «σιωπή» πάνω από την Τεχεράνη είναι ο προάγγελος της καταιγίδας.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η συγκέντρωση των αεροσκαφών σε μια συγκεκριμένη γραμμή (vector) δείχνει ότι οι πιλότοι ακολουθούν έναν αυστηρά καθορισμένο «ασφαλή διάδρομο» για να βγουν από τη χώρα, αποφεύγοντας τις ζώνες που έχουν δεσμευτεί από την ιρανική Αεράμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πυκνότητα «Τρένου»: Τα αεροσκάφη πετούν με την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει όταν η ζήτηση για αναχωρήσεις υπερβαίνει τη χωρητικότητα των κανονικών αεροδιαδρόμων.

Η πορεία τους δείχνει κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά (πιθανότατα προς Τουρκία/Ευρώπη) και νοτιοδυτικά (προς Ντουμπάι/Κατάρ). Είναι η κλασική διαδρομή διαφυγής για ξένους υπηκόους και διπλωμάτες.

Πηγή: www.pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ψυγείων λιανικής, όχι από κατάστημα που δέχθηκε επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΧΑΚΕΡ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ: Πάνω από 100 καταστήματα στο νέο κύμα επιθέσεων

Ενδεικτική φωτογραφία καταστροφών, όχι από τα σημερινά πλήγματα στη ΓάζαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΝΕΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

Ενδεικτική φωτογραφία μικρού αεροσκάφους, όχι από τη συντριβή στο Σαν ΧοσέΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ – ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Τα αυθεντικά βίντεο της συντριβής και τα τρία κρίσιμα λεπτά της πτήσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *