ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Νέα Ζηλανδία: Ένοχος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και κτηνοβασίας ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας

· Κατοχικά Νέα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό καταδικάστηκε ο πρώην δεύτερος στην ιεραρχία της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας, Τζέβον ΜακΣκίμιγκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατοχή αρχείων με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας και κτηνοβασίας.

Το υλικό αυτό βρέθηκε αποθηκευμένο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που του είχαν παραχωρηθεί από την υπηρεσία του.

Ο 52χρονος ΜακΣκίμιγκ, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο, αντιμετώπισε αρχικά οκτώ κατηγορίες σχετικές με την κατοχή απαγορευμένου υλικού. Στις αρχές Νοεμβρίου, παραδέχθηκε την ενοχή του για τρεις από αυτές τις κατηγορίες, ομολογώντας την κατοχή του παράνομου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου υλικού κτηνοβασίας, σε υπηρεσιακές συσκευές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση για την ποινή του εκδόθηκε από τον δικαστή Τιμ Μπλακ σε δικαστήριο του Ουέλινγκτον. Ο δικαστής αποφάσισε επίσης να μην καταχωρηθεί το όνομα του ΜακΣκίμιγκ στη βάση δεδομένων για σεξουαλικούς παραβάτες, κρίνοντας ότι αποτελεί χαμηλό κίνδυνο για την κοινωνία. Αρχικά, η εισήγηση προέβλεπε ποινή φυλάκισης τριών ετών, ωστόσο ο δικαστής επέδειξε επιείκεια, λαμβάνοντας υπόψη την ομολογία του κατηγορουμένου, τη μεταμέλεια που εξέφρασε και τις προσπάθειες που κατέβαλε για την κοινωνική του επανένταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνήγορός του, Λετίζια Ορντ, δήλωσε στο δικαστήριο πως ο πελάτης της αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τις πράξεις του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα έλαβαν χώρα σε βάθος χρόνου. Η έρευνα σε βάρος του πρώην ανώτατου αξιωματούχου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, οπότε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα με πλήρεις αποδοχές. Παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για έξι μήνες, προτού τελικά υποβάλει την παραίτησή του τον Μάιο.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας, Ρίτσαρντ Τσέιμπερς, να χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση «επονείδιστη» τον Νοέμβριο, μετά την ομολογία ενοχής του ΜακΣκίμιγκ. Σε δήλωσή του, ο κ. Τσέιμπερς τόνισε: «Η συμπεριφορά του κ. ΜακΣκίμιγκ ήταν επονείδιστη και είναι σωστό που λογοδοτεί γι’ αυτήν. Η απόφαση δείχνει ότι όλοι οι αστυνομικοί, ανεξαρτήτως βαθμού, είναι υπόλογοι στους νόμους που ισχύουν για όλους μας».

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μεταλλουργική βιομηχανική εγκατάσταση στην Ουκρανία ως συμβολική εικόνα για τα πλήγματα στο χαλυβουργείοΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο χαλυβουργείο της χώρας μετά από τέσσερα ρωσικά πλήγματα

Σημαία του Πακιστάν ως συμβολική εικόνα για την κλιμάκωση στα σύνορα με το ΑφγανιστάνΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν – Αφγανιστάν: 10 αεροπορικά πλήγματα μέσα σε μία ημέρα – Καταρρέει η εύθραυστη ηρεμία στα σύνορα

Άποψη του Ριάντ ως συμβολική εικόνα για την κλιμάκωση με τους ΧούθιΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία σε συναγερμό: Τουρκία και Πακιστάν συζητούν στρατιωτική στήριξη απέναντι στους Χούθι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *