15:05 - 17/06/2016

ΝΑΤΟΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ…ΡΩΣΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει με την απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργηθεί μόνιμη μοίρα πολεμικού ναυτικού που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα απέναντι από τον ρωσικό στόλο για το ζήτημα υποτίθεται των λαθρό, μετά την «ηχηρή» αποχώρηση από την δύναμη αυτή της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 14-15 Ιουνίου στην Βρυξέλλες αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μοίρα του πολεμικού ναυτικού που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα, (κατά το πρότυπο του Αιγαίου) και στην οποία θα μετέχουν πλοία της Ρουμανίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή παρεκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας ο μόνιμος εκπρόσωπος της οποίας στο ΝΑΤΟ, Aleksander Grusko, κατήγγειλε ότι η απόφαση αυτή είναι σαφής παραβίαση στης συνθήκη του Μοντρέ σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται σε πολεμικά πλοία χωρών που δεν βρέχονται από την Μαύρη θάλασσα η παραμονή τους στην περιοχή πέραν των 21 ημερών.

Την απόφαση του ΝΑΤΟ   αποδεχτήκαν  ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, της Ουκρανίας, Petro Poroşenko και της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev. Μόλις όμως έγινε αυτό γνωστό στην Βουλγαρία, ξέσπασε μεγάλος σάλος και ο πρωθυπουργός Boyko Borisov ο οποίος τον τελευταίο καιρό φλερτάρει με την ρωσική ηγεσία για τον αγωγό φυσικού αερίου, εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στην απόφαση αυτή. Μάλιστα επιτέθηκε στην Τουρκία ότι δεν εφαρμόζει την συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρό που έρχονται παράνομα από την Τουρκία στην Βουλγαρία.

Η δήλωση αυτή του Βουλγάρου πρωθυπουργού προκαλεί ήδη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας Βουλγαρίας, ενώ προκάλεσε και ρήγμα στην απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργήσει στόλο που θα περιπολεί στην Μαύρη Θάλασσα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh