20:16 - 24/10/2020

Ναγκ Χαμαντι : “δημιουργεί (γιαχβέ-εωσφορος) για τον εαυτό του επτά γιους, ένας εκ των οποίων είναι ο σαβαωθ”

Κείμενα που κυνηγήθηκαν και ρίχτηκαν στη φωτιά γιατί χαλούσε το σχέδιο του ιερατείο περί συγχώνευσης  γιαχβέ στα κείμενα του Χριστού.

Θα μπορούσα να αναφέρω πηγή από βιβλία του Λιακόπουλου αλλά επειδή πολλοί κάνουν όπως οι δαιμονισμένοι όταν τους πετάς αγιασμό, όταν ακούν Λιακόπουλο, δίνω απόσπασμα ναγκ Χαμαντι από άλλο συγγραφέα.

Ούτως ή αλλιώς όλοι αυτοί απλά μεταφέρουν τα γραπτά που βρέθηκαν με δικά τους σχόλια.

Απόσπασμα από το βιβλίο της ανωτέρω εικόνας. Θα δείτε ότι πριν τη δημιουργία του χάους (ή big bang  όπως μας λένε οι κάποιοι που πιστεύουν στα τυχαία) υπήρχε ανώτερη δημιουργία, η πραγματική. Δημιουργός του χάους ο ιαλδαβαωθ και ένας εκ των υιών αυτού ο σαβαωθ.

Δεν θα μας πει κανένας υπερασπιστής της παλαιάς διαθήκης γιατί, ενώ ο Χριστός είπε να ερευνάμε τα γραπτά, Επιφάνειος και κ Χρυσόστομος αργότερα έκαψαν τη γνώση και προώθησαν τη δημιουργία του γιαχβε που, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα κείμενα ναγκ χαμαντι, δεν είναι ο αληθινός θεός εφόσον βλέπουμε στα συγκεκριμένα κείμενα ότι υπήρχε δημιουργία πριν τη δημιουργία του γιαχβε.

Κείμενο βιβλίου :

<<Αν και όλοι οι θεοί και όλοι οι άνθρωποι του κόσμου λένε , “τίποτα δεν υπήρχε πριν το χάος” , εγώ από μέρος μου , θα σας αποδείξω ότι κάνουν όλοι λάθος , διότι δεν γνώριζαν καθόλου τη φύση του Χάους μήτε την προέλευση του>> με όρους καθόλου ξεκάθαρους, και πολύ σύντομους, η πραγματεία συνεχίζει λέγοντας ότι ακόμη και το σκότος που υπήρχε πριν το Χάος ήταν το αποτέλεσμα ενός αρχέγονου έργου (ανώτερου κόσμου;).

Ουσιαστικά, στην αρχή, υπήρχαν μόνον οι αθάνατοι, σε ένα ανώτερο κοσμο, για τη δομή του οποίου δεν μας δίνονται εξηγήσεις. Και η πραγματεία προχωρά για να περιγράψει – πιθανόν όσον αφορά αυτό το “αρχέγονο έργο” – τη δημιουργία η οποία έγινε από την “Πίστη η οποία ονομάζεται Σοφία”.

Με δική της πρωτοβουλία, το έργο της αναπτύσσεται μεταξύ των αθανάτων και των πραγμάτων εδώ κάτω. Από το σκότος και την αφάνεια προκύπτει το Χάος. Αυτό το συναίσθημα γεννά τη ζήλια και, από κείνη τη στιγμή , η άβυσσος γεμίζει με άφθονο νερό. Η Πίστις βλέπει αυτό το σκότος και αυτά τα νερά άνευ Πνεύματος.

Φοβάται πως όλο αυτό προκλήθηκε από το δικό της λάθος : το αποτέλεσμα του τρόμου της είναι να επικαλεστεί το φάντασμα, επάνω στα νερά , έναν αρσενικό και θηλυκό μαζί άρχοντα με όψη λέοντα. Η σοφία του μιλάει, αποκαλώντας τον ιαλδαβαωθ, το όνομα το οποίο ο συγγραφέας μας υποθέτει πως μεταφράζεται ως <<παιδί το οποίο διασχίζει τόπους>>.

Λίγες γραμμές του συγγραφέα πιο κάτω αναφέρουν <<οι τέλειοι τον αποκαλούν αριαηλ, επειδή μοιάζει με λέοντα. Ο ιαλδαβαωθ, ο οποίος ως τώρα έχει δει μόνο την αντανάκλαση της σοφίας στο νερό, δεν γνωρίζει τίποτα για τη δύναμη της, ούτε για τις αρετές οι οποίες βρίσκονται πάνω από αυτήν.

Εκείνος πιστεύει πως είναι ο μόνος που υπάρχει στο κόσμο. Δημιουργεί για τον εαυτό του υιούς, ένας εκ των οποίων είναι ο σαβαώθ και προσθέτει σε αυτούς και άλλες δυνάμεις.

Τα ονόματα και η σφοδρότητα των δυνάμεων οι οποίες γεννήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν – όπως γράφει ο ερευνητής που συγκέντρωσε αυτά τα έργα- στο έργο αρχαγγελικη του προφήτη Μωυσή, ενώ τα ονόματα τα ονόματα των θηλυκών στο <<προαναφερθέν βιβλίο της Νωρέας>>.

Μετά από αυτό, ο ιαλδαβαωθ κτίζει ουρανούς για κάθε έναν από τους υιούς του, κατοικίες, φοβερά μεγαλεία, θρόνους και ναούς. Άρματα και πνεύματα τα οποία συνοδεύονταν από αμέτρητες στρατιές αγγέλων και αρχαγγέλων.

Την ιστορία όλων αυτών, όπως προσθέτει ο συγγραφέας μας , <<θα τη βρείτε να αναφέρεται με ακρίβεια στην προηγούμενη πραγματεία της Νωρέας>>.

Ο ιαλδαβαωθ κομπάζει για όσα μόλις δημιούργησε και αναφωνεί : << Δεν χρειάζομαι κανέναν! Εγώ είμαι ο θεός και δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν και εμένα>>.

Η πίστης ακούει τα ασεβή λόγια του μεγάλου άρχοντα και φωνάζει : <<κάνεις λάθος , σαμαηλ>> (που σημαίνει, όπως μας λέει το κείμενο μας , <<ο τυφλός θεός>>). << Ένας αθάνατος άνθρωπος, ένας άνθρωπος του φωτός υπήρχε πριν από εσένα, ο οποίος θα αποκαλυφθεί στη δημιουργία σου. Θα σε ποδοπατήσει όπως οι αγγειοπλάστες πιέζουν τον πηλό και έτσι θα φύγεις για κάτω, εσύ και η γενιά σου, προς τη μητέρα σου, την άβυσσο των νερών>>. Επάνω σε αυτό, η Πίστις δείχνει την αντανάκλαση του μεγαλείου της στο νερό ενώ η ίδια αποσύρεται ψηλά, στο φως.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Ναι οκ αλλα ποιος ειναι αυτος που τα λεει ολα αυτα?

  • Κωνσταντίνος 10/24/2020 @ 10:23 ΜΜ

   Είναι πάπυροι που βρέθηκαν σε πιθάρι στη περιοχή ναγκ Χαμαντι στην Αίγυπτο.

   Θάφτηκαν τον 4ο αιώνα όταν κάηκαν χιλιάδες έγραφα που μοιάζουν για τη αλήθεια και τη πραγματική γνώση.

   Τα απαγόρευσαν αυτοί που σταύρωσαν το Χριστό και προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα λόγια του, καθώς αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το σκότος , και προώθησαν το θεό που πιστεύουν οι Εβραίοι τον γιαχβε έκπτωτο εωσφόρο.

   Τα έθαψαν για σωθούν άγνωστο ποιοι αλλά το θέμα είναι ότι μερικά κατάφεραν να σωθούν.

   Σίγουρα υπήρχαν πολλές αιρέσεις σίγουρα Πάλλα ήταν λάθος αλλά το κάψιμο χιλιάδων βιβλίων ήταν καθαρά για το σκοπό να κρυφτεί η αλήθεια από τους ανθρώπους.

   Ποια αλήθεια; Η αλήθεια του Χριστού. “Μη γίνεστε ένα με το κόσμο αυτό” , “γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει” σε αντίθεση με την αλήθεια ,του γιαχβέ που προώθησαν μαζέψτε λεφτά σπίτια , κλέψτε , σκοτώστε στο όνομα της θρησκείας και πολλά άλλα.

 2. ονειρευτης 10/24/2020 @ 9:31 ΜΜ

  μεταφερω ενα αρθρο του saman lycan [γραμενο απο τον alucard nosferatu] το οποιο εχω διαβασει στο παρελθον και πιστευω εχει σχεση με τον σαβαωθ
  περιγραφει την πτωση του πρωτου των αρχαγγελων “γελοθ σαβοθ” [η ισως σαβαωθ] απο το βιβλιο του ενωχ…

  “Κάπως έτσι ξεκινάει το πρώτο Βιβλίο του Ενώχ στο πρώτο μέρος του. Εν αρχή ήν Χάος. Όταν την πρωτοδιάβασα έμεινα να την κοιτάζω χωρίς να πηγαίνω παρακάτω στο κείμενο. Ήδη από την πρώτη αυτή φράση ο κόσμος μου άρχιζε να αλλάζει. Ας σταθούμε σε αυτή. Αυτή η φράση από μόνη της σε προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια. Ακολουθήστε σας παρακαλώ τον συλλογισμό μου. Χάος μία λέξη πολλές ερμηνείες και ακόμα περισσότερες έννοιες πίσω από αυτή. Χάος ποιος δημιουργεί το Χάος; Είναι η πρώτη μου σημείωση και συνάμα ερώτηση. Για να δημιουργηθεί Χάος κάπως πρέπει να προκληθεί; Μία Μονάδα μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει το Χάος Μία Μονάδα σε Μία άλλη Μονάδα μπορεί όμως. Κάποιος λοιπόν πρέπει να προκαλέσει σε Κάποιον το Χάος!!! Χάος προκαλείται από τουλάχιστον Δύο Μονάδες λοιπόν. Άρα το συμπέρασμα από αυτή την σκέψη είναι αμέσως ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την αντιπαλότητα τουλάχιστον Δύο αλλιώς δεν προκαλείται Χάος. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα Δίπολο. Το Πρώτο Δίπολο της Ιστορίας του Κόσμου και την Μάχη αυτού. Δύσκολο να το καταλάβεις ποιο δύσκολο ακόμα να το χωνέψεις. Όλες οι θρησκείες έχουν Δίπολα όμως και όλα υποδηλώνουν ένα πράγμα. Την Αέναη Μάχη του Καλού με το Κακό. Αυτό λοιπόν είναι το Δίπολο μας η ατέρμονη μάχη η Οποία προκαλεί Χάος. Εν Αρχή δηλαδή από την Αρχή του Κόσμου. Αυτό μας λέει η Φράση Εν Αρχή ήν Χάος = Από την Αρχή του Κόσμου Υπήρχε – Ήταν Χάος. Τι μας λέει η Θρησκεία μας; Ότι ο Θεός Υπήρχε Υπάρχει και Θα Υπάρχει. Ναι αλλά το Χάος δεν προκαλείται από έναν. Θέλει τουλάχιστον Δύο. Εάν λοιπόν Θεωρήσουμε ότι ο Ένας είναι ο Θεός τότε ο άλλος ποιος είναι;;; Ποιός ή Ποιά Συμπληρώνει το Δίπολο;;; Και πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι είναι μόνο ένας ακόμα και τελικά δεν είναι και Άλλοι;;; Καλό – Κακό η αλλιώς Αλήθεια – Ψέμα. Αν ο Θεός είναι η Αλήθεια τότε ο Άλλος είναι το Ψέμα άρα δεν είναι Πολλοί είναι Ένας ποιος είναι αυτός λοιπόν που μάχεται τον Θεό από την Αρχή; Ποιο είναι το όνομά του; Αν θεωρήσουμε ότι ο Θεός έχει Όνομα μας το έχει Αποκαλύψει τότε το Όνομα του άλλου/ης ποιο είναι; ΟΩΝ αυτός που Υπήρχε , Υπάρχει και Θα Υπάρχει. Ο Δημιουργός του Κόσμου! Δημιουργός -Δημιουργία το αντίθετο της Δημιουργίας είναι η Καταστροφή!!! Δημιουργώ κάτι από το τίποτα το ΜΗΔΕΝ και Καταστρέφω κάτι κάνοντας το τίποτα κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!!!ΜΗ -ΔΕΝ (0) …. ΟΩΝ ο Θεός Δημιουργός , ΜΗΟΩΝ ο Θεός Καταστροφέας!!! Ο Ένας είναι η Προσωποποίηση καθετί Καλού και ο Άλλος η Προσωποποίηση καθετί Κακού. Μόλις ανακάλυψα το όνομα του Δεύτερου Θεού ΜΗΟΩΝ και όλα αυτά εξαιτίας μίας Φράσης . Σύμπτωση ή όχι εκεί οδηγούμαι με βάση τα όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς και όλα όσα μας έχουν διδάξει πλημμελώς μεν αλλά με κάποια βάση δε.
  Οι άγγελοι κατά τον Μέγα Βασίλειο δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος συμπληρώνει πως δημιουργήθηκαν με κίνητρο την «εκστατική» του αγάπη και αγαθότητα, με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά του. Οι άγγελοι σύμφωνα με το Χριστιανισμό είναι μέρος του σύμπαντος κόσμου και ο κάθε άγγελος έχει την δική του ατομικότητα, χαρακτήρα και θέληση. Επίσης ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσπαθώντας να δώσει έναν ορισμό περί των αγγέλων αναφέρει ότι είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν τον Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες, που δεν περιορίζονται από το χρόνο και το χώρο, ενώ δεν έχουν φύλο. Παρ΄ όλη τη καθαρότητα και απλότητα της αγγελικής φύσης, οι άγγελοι είναι δεκτικοί της κακίας. Και εδώ είναι που θέλω να σταθώ στο ότι είναι δεκτικοί της κακίας. Της κακίας ποιού; Τι μπορούσε να κάνει έναν άγγελο κακό από την στιγμή που δεν υπήρχε κάτι για του το προκαλέσει; Εφόσον οι άγγελοι δημιουργήθηκαν από την αγάπη του Θεού τότε γιατί είναι ικανοί να νιώσουν την κακία; Ποτέ δεν το είχα καταλάβει αυτό. Επίσης ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί να είναι χωρισμένοι σε τάγματα αγγέλων! Με Αρχάγγελους Στρατηγούς και με Ιεραρχία αυστηρή και επιφορτισμένοι με το να μάχονται όλοι τους ένα μόνο εκπέσων τάγμα!!! Αυτή μου την απορία την έλυσα ποιο πάνω στην Αρχή. Ο Θεός είχε έναν εχθρό και επειδή οι εχθροί συνήθως συγκρούονται είτε άμεσα είτε έμμεσα τότε γεννήθηκε και η ανάγκη της δημιουργίας ενός στρατού ικανού να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Το ίδιο έχει κάνει και η αντίπαλη πλευρά μόνο που δεν δημιουργεί εκ του μηδενός τον στρατό της. Προσεταιρίζει τον στρατό του Θεού και μέσω αυτού του προσεταιρισμού προσπαθεί να νικήσει τον Θεό. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι άγγελοι δεν είναι άβουλα όντα τα οποία τυγχάνει να είναι αθάνατα και εξαιρετικά δυνατά. Έχουν ελεύθερη βούληση όπως και ο άνθρωπος άρα έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν εάν θα είναι με τον Θεό η όχι έστω και εάν είναι αυτός ο οποίος τους δημιούργησε. Το μόνο που δεν έχουν οι άγγελοι και έχουν οι άνθρωποι είναι το δικαίωμα της εξέλιξης. Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να γίνει Θεός να φτάσει δηλαδή στην Θέωση ενώ ένας Άγγελος όσο δυνατός και αν είναι δεν μπορεί να γίνει ποτέ Θεός. Και εδώ είναι που έρχεται στο προσκήνιο ο Γελόδ Σαβόθ. Όντας ο Πρώτος από όλους τους Αρχαγγέλους πήγε στον Θεό και ζήτησε από αυτόν αντί να δημιουργήσει ένα καινούργιο γένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του να δώσει στους Αγγέλους την δυνατότητα να γίνουν Θεοί. Ο Θεός αρνήθηκε. Όντας φύση αλαζόνας και υπερόπτης και μην έχοντας δεχθεί την άρνηση του Θεού πάει και παρουσιάζεται στον αντίπαλο Θεό , εκείνον της καταστροφής και του θανάτου και κάνει μία συμφωνία. Εκείνος θα άλλαζε στρατόπεδο και θα γινόταν Υπέρμαχος του και το σπαθί που θα έφερνε την συντριβή του εχθρού του και εκείνος θα του έδινε την δυνατότητα να εξελιχθεί και να φτάσει στο να γίνει Θεό ίσος με εκείνον. Σίγουρα όντας Θεός και θα μπορούσαμε να πούμε η Προσωποποίηση του Θανάτου θα μπορούσε να εξαλείψει τον Γελόδ Σαβόθ εκείνη την στιγμή. Αλλά το να καταστρέψεις κάτι είναι πολλοί οι τρόποι για να γίνει. Αν αλλάξεις κάτι είναι σαν να το καταστρέφεις πόσο μάλλον όταν αλλάζεις το πρώτο δημιούργημα του εχθρού σου. Τότε έχεις πετύχει μία νίκη στον Πόλεμο. Ο ΜΗΟΩΝ έκανε δεχτό το αίτημα του Γελόδ Σαβόθ και μάλιστα του έδωσε και μια πρώτη γεύση αυτής της δύναμης. Έδωσε στον Αρχάγγελο την δυνατότητα να μετάσχει στην ουσία του Θεού να γνωρίσει την Δύναμη της καταστροφής και το Δικαίωμα να πάρει ένα μικρό μέρος από αυτήν. Πράττοντας αυτό ο Αρχάγγελος έγινε πλέον ο Μελχιρεσά που σημαίνει ΄΄Ο Βασιλιάς μου είναι ο Θάνατος΄΄ κάποιοι άλλοι το μεταφράζουν το Σκότος μετεξελίχθηκε λοιπόν στον Αρχάγγελο του Σκότους και πλέον το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να προσπαθήσει να καταστρέψει την Ουράνια Βασιλεία. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Ο Μελχιρεσά υποκίνησε την επανάσταση στους κόλπους των Αγγέλων και ξέσπασε ο Πόλεμος των Ουρανών με τελικό νικητή τον Μιχαήλ και κατ’ επέκτασιν τον Θεό. Όλα αυτά εξιστορούνται στο Πρώτο Βιβλίο του Ενώχ και μας δίνει μια πολύ σαφή εικόνα για το τί έγινε τότε και το πως γεννήθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός της Ανθρωπότητας, ο Μελχιρεσά”
  SAMAN LYCAN…

  • Κωνσταντίνος 10/24/2020 @ 10:18 ΜΜ

   Το θέμα είναι ότι έννοιες ον , μη ον , σκότος , φως , άγγελοι , δαίμονες και πολλά περι δημιουργίας έχουν γραφτεί από τον Ενώχ , από αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και πολλούς άλλους χιλιάδες χρόνια πριν.

   Όλα αυτά κάηκαν κρύφτηκαν και θάφτηκαν για να προωθηθεί η παραποίηση των Εβραίων της παλαιάς διαθήκης.

 3. Dr. Van Helsing 10/25/2020 @ 1:37 ΠΜ

  Τα κείμενα αυτά είναι η ορθόδοξη πίστη, η Ελληνική ορθόδοξη εσωτερική παράδοση όπως θα έπρεπε να είναι, παρ’ότι έχουν τα κείμενα αυτά, πολλές άλλες επιρροές πέραν από αρχαίο ελληνικές που είναι εμφανείς, από κάποιες δηλαδή ελληνικές σχολές σκέψεις, αλλά με έντονη μυστικιστική διδασκαλία, πιθανώς από γνώσεις κρυμμένες στα αρχαία μαντεία(…), με ανάλογο μυστικισμό μέσης ανατολής(Σούμερ, Βαβυλώνιοι, χαλδαίοι…). Φυσικά είναι πιο κοντά στις ανατολικές πολυθειστικές διδασκαλίες συμπεριλαμβανομένων και των εδώ αντίστοιχων, αφού είχαν ήδη ρίζες από κεί, αλλά πιο παραστατικό το αφήγημα από το εύπεπτο υπεραπλουστευμένο μοντέλο ευρείας κατανάλωσης που φτιάχτηκε κατόπιν πολλώωωωων “διαβουλεύσεων”
  για την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία κάποιος αιώνες μετά από την συγγραφή των κειμένων των παπύρων της νεκράς θάλασσας ή νάγκ χάμάντί. Θεωρήθηκαν αυτά βέβηλα διότι ενέπλεκεαν συνιστώσες του αρχαίου κόσμου άρα πολιτικώς μή ορθά, εξ’ου και “βέβηλα” για την νέα θρησκεία της νέας ρωμαϊκής αυτοκρατορία με τα παλιά ιερατεία (μαντεία κυρίως), να μην πρέπει να έχουν λόγο ή εξουσία πέραν αυτής που θα τους δίνοντας εάν αντί δόξα τον δια, άρχιζαν να λένε, δόξα τον Χριστό… Τέλος πάντων, βιβλίο δεν γράφω εδώ. Ένα σχόλιο κάνω αλλά μπορείτε να τα ψάξετε σε πηγές, να ενώστε τα κομμάτια, και να αποδεχτείτε αυτό που προκύπτει…

 4. ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΟΣ,Η ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ.ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΛΔ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΟΝΤΩΣ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ.
  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΧΗ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΑΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ,ΔΛΔ ΤΟ ΦΩΣ!!!ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΧΙΑΧΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΤΟΝ,ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΟΧΙ.ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ,ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ,ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΣΑΡΚΑ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ,ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ!!!ΘΕΩΜΑΙ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΙ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΔΛΔ ΙΔΙΟΤΗΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΝΟΜΑ.
  ΕΑΝ ΕΝΩΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ,ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ!!
  ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΙΩΜΑΙ,ΙΑΣΙΣ,ΙΑΣΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΕΞΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΚΗ.ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΙΗΣΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ,ΕΚ ΤΟΥ ΙΑΟΜΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΕΔΕΙΞΕ ΔΛΔ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΥΔΩΡ,ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΥΔΩΡ,ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??
  Η ΛΕΞΗ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΑΥΟΧΡΟΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΑΝΕΙ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ,ΔΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΑΣΙΣ(ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ?)ΘΕΡΑΠΕΥΕ,ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ!!!
  ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ,ΑΦΟΥ Η ΛΕΞΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΧΕΙ ΡΙΖΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΧΡΙΩ.Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ,ΣΕ ΟΡΙΖΩ,ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΠΟΙΟΝ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΩΣ ΑΡΡΗΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ??ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΤΗΡ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΤΩΣΕΙ ΞΑΝΑ.
  ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΔΛΔ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΝ,ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΞΗ ΑΓΑΘΟΝ?ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!!ΤΟ ΦΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΑΡΑ ΕΙΝΑΙΗ ΟΔΟΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΘΗ,ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ(ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΟΔΟΣ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ,ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΕΜΟΥ).ΠΑΤΗΡ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΗΓΗ,ΔΛΔ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΔΛΔ ΤΟ ΦΩΣ(ΤΟ ΦΩΣ ΑΡΡΗΤΩΣ ΓΕΝΝΗΣΑΣΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ),Η ΟΔΟΣ,ΕΚΕΙΝΟΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ,Η ΖΩΗ ΕΚΕΙΝΟΣ!!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ,ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ!!!!ΑΡΑ ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΑΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ,ΠΟΙΟ ΤΗΝ ΙΑΣΙΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ,ΜΕΣΩ,ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΠΟΥ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ!!!
  ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ!!!!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Θ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ?ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΔΙΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΩΣ!!!ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ!!!ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ,ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΩΣ ΦΩΣ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ,ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ?ΠΟΤΕ!!!ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑ ΦΩΣ,ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ,ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ!!!ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΚΟΤΟΣ,ΑΡΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΠ ΤΟ ΦΩΣ!!!
  ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΝ,ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ,ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΔΛΔ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ,ΩΣ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ?ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΕΝ ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟΝ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΕΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΟΝ ΘΕΟΥ!!!ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ,ΕΙΑΜΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΑΣΩΤΑ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ!!!ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΥΑΛΑ!!!!
  ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΟ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΗ ΜΑΣ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑ ΦΩΣ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ!!!ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ,ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΘΑΛΠΩΡΗ!!!!ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΑΠΗ!!!ΚΑΙ ΩΣ ΑΓΑΠΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΟΝΗΣΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΕΥΣΤΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΕΙ!!! ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΛΥΩ!!!Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ!!!ΘΥΛΗΚΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΟΜΩΣ!!!ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΡΡΩΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ,ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ,ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ(ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΣ)ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΦΩΣ??)ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΩ.ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΝΩ ΕΠΛΑΣΘΗ ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΩΣ,ΩΣ ΦΩΣ!!!(ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ,ΔΛΔ,ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΜΟΝΟΝ Ο ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ!!!!
  ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ-ΕΡΓΕ-ΤΙΘΕΝΤΑ!!!ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΩ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΙΚΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ,ΩΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΖΩΗΝ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΩΝΙΟΝ ΦΩΣ!!!!!ΤΙ ΕΙΠΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ!!!!!ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ!!!!ΓΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΜΕΙΣ!!!!!ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ(ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ).ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΙ ΤΙΜΗ,ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΞΑ ΠΕΤΥΧΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ,ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟΝ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ,ΦΩΣ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ Ν ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!!!
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΟΠΗ ΜΑΣ,ΣΕ ΦΩΣ,ΑΜΕΣΣΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΑΡΝΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΩΣ ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ,ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
  Ο ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ,ΟΧΙ ΝΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ,ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟΝ,ΕΙΣ ΦΩΣ!!!
  ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΑΦΟΥ ΔΟΞΑΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟΝ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ,ΓΙΑ ΟΛΑ.ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
  ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ,ΣΑΤΑΝΑ,ΔΙΑΒΟΛΟΥ,ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΥΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ?,ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ!!!ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΠΕΣΑΜΕ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΤΟΣ,ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ!!!ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΦΩΣ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΤΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ,ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ!!!ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ,ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ,ΜΕ ΤΑΞΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΑΞΙΑ!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ,ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!
  ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ!!!!ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ,ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟΝ!!!
  ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ .ΔΟΞΑ ΤΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΑ,ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ.
  ΙΑΜΑΙ ΑΛΗΘΩΣ ΜΕΣΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
  ΙΣΧΝ

 5. Γεώργιος Παπανδρέας 10/25/2020 @ 10:34 ΠΜ

  ασάφειες και παραδοξολογίες. κείμενα βγαλμένα από τους “ψεκασμένους” ονειροπαρμένους εκείνης της εποχής. καμία σχέση με το ορθόδοξο πνεύμα που αποπνέουν τα θεόπνευστα κείμενα. και τίποτε το σωτηριολογικό ή ανθρωποκεντρικό μέσα τους. όσοι έχουν διάκριση πνευμάτων ξεχωρίζουν τις διαφορές.

  • Κωνσταντίνος 10/25/2020 @ 10:51 ΠΜ

   Είσαι σίγουρος πως ο Επιφάνειος που τα κυνήγησε αυτά μαζί με άλλους δεν ήταν σαν τον σύγχρονο Ιερώνυμο που ότι διατάζουν το κάνει πράξη; Αν είσαι σίγουρος να μας το τεκμηριώσεις. Ποιος τα βάφτισε θεόπνευστα; Χιλιάδες χρόνια πριν από τα βαφτισμενα θεόπνευστα ο Ερμής μιλάει για αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Γιατί δεν μπήκαν ως θεόπνευστα βάρη πλάκα διαθήκη;

   • Γεώργιος Παπανδρέας 10/25/2020 @ 11:18 ΠΜ

    Το πεπερασμένο του ανθρωπίνου νου, και η ναρκισσιστική τάση υπερβολικής εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του νου να θεολογεί και κοσμολογεί, δημιούργησε από καταβολής σχεδόν του ανθρώπου, το πάθος του γνωστικισμού και του ελιτιστικού σεχταρισμού. το τριαδικό δόγμα προσεγγίζεται με βίωση/θέωση, κάθε άλλη προσπάθεια κατανόησης ,οδηγεί σε μπαρούφες στυλ Αντιων/Αντιθεός κτλπ.

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 10/25/2020 @ 1:53 ΜΜ

    Στο προηγουμενο αρθρο ανεβασα σχολιο-απαντηση στον κροιφ.δεν ανεβηκε.θα θεωρησω οτι κατι εκανα λαθος https://www.impantokratoros.gr/ermhs-trismegistos.el.aspx

    • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
     ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ?
     ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ,ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΦΡΑΣΗ.
     ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ!!!!ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ,ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΟΧΙ.
     ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!!
     ΙΣΧΝ

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 10/26/2020 @ 1:36 ΜΜ

      Το σχολιο που σου εγραψα στο προηγουμενο αρθρο δεν ηταν αυτο το λινκ.δεν εχει νοημα να το ξαναγραψω,στα εγραψε ο π.Νεκταριος.αυτο το λινκ που εδωσα πηγαινε προς τον Κωνσταντιννο.εαν το διαβασες κ επιμενεις στο να διαβαζουμε τα κειμενα του Ερμη τοτε οκ,δικο σου θεμα.να διαβασω τα αιρετικα κειμενα?γνωριζεις τι θα πει ”συγκρητισμος”?δεν εχεις ιδεα φιλε Γιοχαν απο Θεολογια κ απο επιστημη Θεολογιας.εισαι ”τρεις λαλουν κ δυο χορευουν”.τους Ελληνες φιλοσοφους τους διαβαζουμε,φυσικα.οχι ομως με Θεολογικα κριτηρια(εαν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω).ο Ιησους οταν ειπε ”ερευνατε τας Γραφας” εννοουσε την Παλαια Διαθηκη κ ηθελε να δειξει στους εβραιους οτι Αυτος ειναι ο Μεσσιας.διαβασε τους προηγουμενους στιχους πριν πει αυτη τη φραση μπας κ το καταλαβεις.διοτι αυτη η καραμελα του ”ερευνατε τας Γραφας” πιπιλιζεται μονο απο αστοιχειωτους Θεολογικα.δεν ξανακανω μαζι σου διαλογο,δεν εχει κανενα νοημα.εχεις ξεβρακωθει αμετρητες φορες κ απο εμενα κ απο τον Γιατρο κ συνεχιζεις να πιστευεις αυτα που πιστευεις.δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις.οταν ομως μου λες οτι βριζω κ χλευαζω Τον Χριστο επειδη πιστευω οτι κ η Ορθοδοξη Εκκλησια κ ολοι οι Αγιοι με προκαλεις να πεσω στην αμαρτια ανοιγοντας διαλογο μαζι σου

   • Φώτης Βακάκης 10/27/2020 @ 12:58 ΠΜ

    Δηλαδή εσύ και αυτοί που εγραψαν αυτες τις βλακείες, βάζετε τους εαυτούς σας πάνω από τις 7 Οικουμενικές Συνόδους που αποτελούνταν από Άγιους ανθρώπους, που αποδέχθηκαν την Π.Διαθηκη όπως γράφτηκε (και μεταφραστηκε) και τα ονοματα τού Τριαδικου Θεού που εδωσε στους Εβραιους και μεσα στα ονοματα ηταν και το Γιαχβε……Μεγαλη ιδεα εχετε ολοι εσεις για το μυαλο που κουβαλατε. Αναρωτιεμαι πως θα νιωθατε εαν ερχοταν ενα εθνος και εγραφε οτι αυτον που λεμε Ελληνικος αρχαιος πολιτισμος δεν ηταν τελικα Ελληνικος αλλα αλλης εθνικοτητας…..ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ. Δηλαδη με το ετσι θελω να κανουμε Ελληνα τον Χριστο, την Παναγια και οτι αλλο ειναι Εβραικο, που στο κατω κατω, αυτην την φυλή επελεξε ο Θεος….Εσεις πιοι ειστε να κανετε κουμαντο στο Θεο για τις αποφασεις Του; Ομοιαζετε τελικα με τον Εωσφορο, που ηθελε να γινει ισιδυναμος με τον Θεο, αλλα τελικα, ο Θεος τον εριξε απο το αξιωμα του και τον καταδικασε σε αωνια κολαση. Αν δεν αλλαξετε μυαλα, την ιδια καταληξη θα εχετε…..Φιλικα…

    • ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ?ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΣ,ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ.ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ,ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ?ΤΗΝ ΑΝΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Τ0 ΑΓΙΟΝ?
     ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,Ο ΜΕΓΑΣ ΕΝΩΧ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΥΧΑΙΟΣ,ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ.
     ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΝΩΧ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΓΙΑΤΙ?ΕΠΕΙΔΗ ΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ,ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ?
     ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΝΩΧ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΙ,ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ?
     ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ,ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!
     Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?
     ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΘΑ ΚΥΤΤΑΓΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ, ΙΕΡΑΡΧΕΣ,ΜΕ ΚΟΤΣΙΑ,Π.Χ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΒΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
     ΤΩΡΑ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ?ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΨΕΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ?Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ!!!
     ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ.ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ,ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!
     ΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΕΙΣ,,ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΩΝ?ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ,,ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ,ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ,ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
     ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΗΓΙΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΑΓΩΓΑΣ ΤΟΥΣ!!!
     ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ,ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ,ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΣΑΡΚΑ,ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΕΚ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ.ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ,ΚΑΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΙΔΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ,ΟΥΣΙΑΣ.
     ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ,Ο ΘΕΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!!
     ΙΣΧΝ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh