Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα!

Ραγδαίες εξελίξεις και σοβαρή επιδείνωση έχουμε και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας με 3 περιστατικά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το pentapostagma.gr, είχαμε  «ωμή» παρέμβαση Τούρκου υπουργού στις βουλγαρικές εκλογές και εκβιασμό μέσω τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας ενώ εντοπίστηκαν χειροβομβίδες και εκρηκτικά στη Σόφια που αποδίδονται σε ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχεται από την ΜΙΤ! Την ίδια όμως στιγμή οι Τούρκοι μετακινούν επίλεκτες δυνάμεις στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα όπου έχει αναπτυχθεί και περιπολεί βουλγαρική παραστρατιωτική ομάδα (κεντρική φωτογραφία άρθρου)!

Φαίνεται ότι η  Τουρκία έβαλε για τα καλά ρότα να επέμβει στα Βαλκάνια στοχοποιώντας δύο συγκεκριμένες χώρες , την Ελλάδα και την Βουλγαρία, μέσω της ενεργοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων. Όχι βέβαια τυχαία αλλά με στόχο πρώτον,  να τις καταστήσει «υποχείριο» της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος και δεύτερον, για να πάρει εκδίκηση για τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 στους οποίους έχασε τα εδάφη αυτά.

Την αρχή έκανε με προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της Βουλγαρίας ο Τούρκος υπουργός εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, Mehmet  Müezzinoglu, καλώντας τους Τούρκους που ζουν στην χώρα να ψηφίσουν το «τουρκικό κόμμα» DPS με ηγέτη τον Lyutvi Mestan.

Η Βουλγαρία θα πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές στις 26 Μαρτίου και για  πρώτη φορά, το κόμμα Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS), που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί  τα συμφέροντα της Βουλγαρίας , κατεβαίνει σε αυτές , μόνο που αυτό «σπονσονάρεται» αποκλειστικά από τον Ερντογάν.

«Δεδομένου ότι η Τουρκική Δημοκρατία, η οποία θέλει τον τουρκικό λαό της Βουλγαρίας να γίνει πιο ισχυρός,  στηρίζει το κόμμα DPS , προκειμένου να τους βάλει στην κυβέρνηση»,  ανέφερε  ο  Müezzinoglu .

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων (BTA) και Mediapool.bg, ο Τούρκος υπουργός αναφέρει ότι  στόχος του είναι να βοηθήσει το συνασπισμό DPS και όχι το DOST να εξασφαλίσει «ένα καλύτερο μέλλον για [τους Τούρκους «] συμπατριώτες του στη Βουλγαρία».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις δηλώσεις του ο  Müezzinoglu τις έκανε  σε μια συνάντηση με τα μέλη των οργανώσεων των Τούρκων της Βουλγαρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει υποσχέθηκε σε ομογενείς Τούρκους  ότι η κυβέρνηση στην Άγκυρα θα διευκολύνει  την παραμονή τους στη χώρα.

Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα! - Εικόνα0

Υπενθυμίζουμε ότι το 1980 ο τότε πρόεδρος της Βουλγαρίας  Τεοντόρ Ζίβκωφ απέλασε χιλιάδες Τούρκους που γεννήθηκαν στην Βουλγαρία στην Τουρκία, για να ελαττώσει τον αριθμό τους διότι υπήρχε πρόβλημα στην χώρα.  Αυτή τη στιγμή δεν ισχύουν τα διαβατήρια τους και δεν έχουν λάβει τουρκικά έγγραφα.

Η Τουρκία θέλει να επιτρέψει πίσω στην Βουλγαρία αυτούς τους οποίους  τα έγγραφα έχουν λήξει  για να λάβουν  στις βουλγαρικές  εκλογές.

Ο Müezzinoglu με τη σειρά του έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει σε αυτούς τους  Τούρκους που έφτασαν από τη Βουλγαρία και άλλα βαλκανικά έθνη  να μείνουν για μια περίοδο πέντε ετών ( ο χρόνος που απαιτείται  κάποιος να γίνει ένας Τούρκος πολίτης).

Εκατοντάδες χιλιάδες Βούλγαροι-Τούρκοι ζουν στη Βουλγαρία, οι περισσότεροι στα νότια και νοτιο-ανατολικά, αλλά πολλοί επίσης στα βόρειο-ανατολικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες όμως άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δεκαετία του 1980 την χώρα , στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαδικασίας  Αναγέννησης», υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Πολλοί περισσότεροι έχουν φύγει δεδομένου ότι οι δημοκρατικές αλλαγές ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1990.

Υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν τα ονόματα των Μουσουλμάνων Τούρκων της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέλοντας να  επιταχύνουν  την αφομοίωση τους. Το μέτρο  ανακλήθηκε στο τέλος του 1989.

Για είκοσι επτά χρόνια, το κόμμα DOST  παρουσιάζονταν  ως εγγυητής της σταθερότητας και των  καλών  δεσμών μεταξύ των μουσουλμάνων  και Τούρκων της Βουλγαρίας,  και ουσιαστικά είχε το μονοπώλιο των ψήφο τους.

Αλλά το νέο κόμμα DPS και ο ηγέτης του,  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας περισσότερο από μία φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αποτελεί πλέον για τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες  την πέμπτη φάλαγγα της Άγκυρας εντός Βουλγαρίας .

Το DOST από την πλευρά του  είναι ιδιαίτερα επικριτικό  για το DPS και  το «απεικονίζει» ως εργαλείο του Ερντογάν  και μια δύναμη που επιδιώκει να ωθήσει τη Βουλγαρία μακριά από την ευρω-ατλαντική  πορεία της .

Η Τουρκία  κάλεσε επίσημα τη Βουλγαρία να βάλει τέλος στα μέτρα για τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων της χώρας, αλλά στην ουσία η Άγκυρα παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της χώρας  με αλαζονικό και ειδεχθή τρόπο, ενδεικτικό του σχεδίου της .

«Καλούμε τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας να εγκαταλείψει πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα πολιτικά δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα, οι οποίες είναι θεμελιωδώς αντίθετες με το ευρωπαϊκό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Husein  Muftuoglu .

Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα! - Εικόνα1

Αυτό όμως που κινητοποίησε τις ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας και την υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν η ανεύρεση μεγάλης ποσότητας χειροβομβίδων και εκρηκτικών υλικών σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου Alexandrovska στη Σόφια, σύμφωνα με το κέντρο τύπου του  βουλγαρικού υπουργείου εσωτερικών .

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν περίπου στις 09:44 κινητοποίησαν την  διαδικασία επέμβασης των δυνάμεων των υπηρεσιών ασφαλείας με παράλληλο αποκλεισμό της περιοχής, ενώ ομάδες της Βουλγαρικής αντιτρομοκρατικής μονάδος έκαναν επέμβαση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη «ισλαμικής οργάνωσης» η οποία δραστηριοποιείται στην βουλγαρική πρωτεύουσα με διασυνδέσεις με τον ISIS.

Άλλωστε η ποσότητα που εντοπίστηκε ( πολεμικό υλικό επιθετικές χειροβομβίδες  και ΤΝΤ) ήταν μεγάλη για χρήση  από ομάδες του απλού ποινικού δικαίου…

Η σχέση και η διασύνδεση της Τουρκίας με οποιαδήποτε ισλαμική οργάνωση είναι γνωστή και μη εξαιρετέα, έτσι κύκλοι στην Σόφια συνδέουν τις πολιτικές «εξελίξεις» στην χώρα αυτή με «μυστικούς εκβιασμούς» από Άγκυρα και Ερντογάν.

Στο παρελθόν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες και αποδείξεις ύπαρξης «εθνικιστικών τρομοκρατικών ομάδων» μέσα στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας οι οποίες εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν Βούλγαρους πολίτες που έμεναν στις περιοχές αυτές.  

Αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνταν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών  (ΜΙΤ) με σκοπό την πρόκληση αναστάτωσης στην χώρα όποτε αυτό βόλευε την Τουρκία.

Ως πρώην οθωμανική επικράτεια, η Βουλγαρία έχει μια σημαντική τουρκική μειονότητα στην χώρα,  της τάξης του 10 τοις εκατό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, ενώ πολλοί Τούρκοι με βουλγαρική υπηκοότητα  ζουν στην Τουρκία, και θα έρθουν να ψηφίσουν .

Ο Τούρκος εκπρόσωπος συνεχίζοντες το κρεσέντο των προκλήσεων είπε ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, θα «συνεχίσει να παρέχει τις πιο ιδανικές συνθήκες για όλους τους πολίτες της Βουλγαρίας» που ζουν στην Τουρκία για να ψηφίσουν στις βουλγαρικές εκλογές αυτού του μήνα.

Ο Muftuoglu απέρριψε ως αβάσιμους επίσης τους ισχυρισμούς του βουλγαρικού υπουργείου εξωτερικών ότι η Τουρκία προσέφερε στους «Βούλγαρους υπηκόους»  που ζουν στην Τουρκία «οικονομικά  κίνητρα » για να ψηφίσουν .

Την ίδια στιγμή Βουλγαρική παραστρατιωτική οργάνωση αναπτύχθηκε και περιπολεί στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα.

Μεταμφιεσμένοι με ειδικές κουκούλες και καμουφλάζ οι Βούλγαροι είναι εξοπλισμένοι και οργανωμένοι σε παραστρατιωτικές ομάδες που περιπολούν στην οροσειρά Στράντζα Μάσσιφ, μια δασώδη οροσειρά στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα .

Φορούν ειδικές στολές με δικά τους εμβλήματα που εμφανίζουν το κεφάλι ενός λύκου μια μια βροντή το οποίο  πλαισιώνεται από κυριλλικό κείμενο  που αναφέρει ότι είναι μέλη του βουλγαρικού Εθνικού Κινήματος Σίπκα, σύντμηση «BNO Σίπκα».

Η ομάδα με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Ρούσεβ, έναν πρώην συνταγματάρχη του βουλγαρικού στρατού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πολέμησε στην Τσετσενία ως εθελοντής μαζί με τους Ρώσους, είναι ο φόβος και τρόμος των μεταναστών.

Ο  58χρονος συνταγματάρχης ε.α. αναφέρει ότι στις τάξεις τους υπάρχουν  50.000 μέλη ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι ανεξέλεγκτο διότι έρχονται συνεχώς και νέοι  και εγγράφονται.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε η μόνη άμυνα της Ευρώπης. Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε κάτι. Δεν είμαστε εδώ μόνο για την προστασία της Βουλγαρίας, είμαστε για την προστασία των συνόρων της Νότιας Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Νικολάι Ιβάνοφ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, δήλωσε: «Δεν είμαι εθνικιστικής ή κάτι τέτοιο. Είμαι απλά ένας πατριώτης. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες δεν είναι μόνο μερικοί απλοί άνθρωποι  που προσπαθούν να φύγουν  μακριά από τον πόλεμο. Είναι ηλικίας από  17 έως 35, με καλή σωματική διάπλαση  και κατάρτιση»….

 «Δεν είναι ακριβώς  πρόβλημα που είναι μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι από έναν διαφορετικό πολιτισμό. Δεν σκέφτονται σαν κι εμάς, έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για τη ζωή, για τα πάντα», δηλώνει ο ίδιος.

Ο 34χρονος διακηρύσσει τις πεποιθήσεις του για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, εκτιμώντας ότι αυτή είναι  μέρος ενός σχεδίου για να επιτρέψει στους μαχητές του ISIS  να «γλιστρήσουν»  μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να τους επιτρέψει να επιτεθούν στις πόλεις της ΕΕ.

Το μέλος της βουλγαρικής εθνικιστικής οργάνωσης «BNO Σίπκα» προσθέτει ότι η κρίση επιτρέπει επίσης στα τουρκικά στρατεύματα να αναπτυχθούν κοντά στα βουλγαρικά σύνορα , με πρόσχημα την σημαία του ΝΑΤΟ, με στόχο την ανάκτηση  μέρους της χαμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εδάφους της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για έγκυρες πληροφορίες από Βούλγαρους πρώην στρατιωτικούς που δρουν στην περιοχή και των οποίων το μάτι «κόβει» στο τι ετοιμάζουν απέναντι οι νεο-οθωμανοί με αυτούς που μετακινούν.

Η βουλγαρική οργάνωση που αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  που ισχυρίζονται ότι ενεργούν στα πλαίσια του νόμου, ενώ φέρεται να έχει  ανεπίσημη υποστήριξη για τις  περιπολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας από τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία.

Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα! - Εικόνα2

Παρόλα αυτά εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να φθάνουν στην Ευρώπη, καθώς εγκαταλείπουν τις σκηνές χάους και την βαρβαρότητα του ισλαμικού κράτους στη Μέση Ανατολή.

Η γειτνίαση των Τούρκων της Βουλγαρίας  με τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης οι οποίοι έχουν «ξεσαλώσει» εντελώς τα τελευταία χρόνια , αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά.

Το μόνο ορθό σχέδιο παρόλα τα προβλήματα μπροστά την τουρκική «λαίλαπα» είναι η αναβίωση της Βαλκανικής συμμαχίας και η προετοιμασία ακόμα και για πολεμικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Άλλωστε εδώ και καιρό βιώνουμε ένα παρόμοιο σκηνικό στην περιοχή μας με την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας» και την «επέλαση της Τουρκίας» με ταυτόχρονη έγερση των μουσουλμάνων μαζί με την κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ στην περιοχή .

Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζονται να κάνουν οι Τούρκοι και στην Ελλάδα αλώνοντας τους Έλληνες μουσουλμάνους στην δυτική Θράκη και εκβιάζοντας την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση . Αυτό είναι το σχέδιο της δημιουργίας  της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τον Ερντογάν .

Τονίζουμε ότι με πρόσχημα τους μετανάστες η Άγκυρα έχει μετακινήσει επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Βουλγαρία με στόχο κάποια στιγμή και με πρόφαση την τουρκική μειονότητα, την επέμβαση και την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων…

pentapostagma

Loading...

5 thoughts on “Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα!

 1. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΎΝΟΡΑ Η ΕΛΛΆΔΑ says:

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΊΜΩΣ ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ …..Κατρούγκαλος: Θα δεχτούμε τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα
  http://www.protothema.gr/politics/article/662153/katrougalos-tha-dehtoume-na-ginoun-tourkikes-proeklogikes-sugedroseis-stin-ellada/

 2. croif101 says:

  ΜΕ ΜΙΑΣ Θ ΑΝΑΨΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΑΙΤΙΑ,ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.

 3. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Μην περιμένετε στην Ελλάδα να δείτε τέτοιου είδους αντιδράσεις από τους μασόνους δοσίλογους που ‘’κυβερνούν’’ καθως οι 3 τούρκοι βουλευτές που υπάρχουν στο ψευτορωμαίικο μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση ανά πάσα στιγμη. Ο Κατρουγκαλος άλλωστε ήδη δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις προεκλογικές εκδηλώσεις του Ερντογάν στην Ελλάδα .

  • Ανώνυμος says:

   ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !!! «οι 3 τούρκοι βουλευτές που υπάρχουν στο ψευτορωμαίικο μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση ανά πάσα στιγμη» !!! Με REMOTE CONTROL απο τον Ερτογαν, διοτι με ενα EMAIL απο τον Ερτογαν και στους 3, που να τους διαταζει «αυριο το πρωι, δηλωστε την αυτονομια σας στο Ελληνικο κοινοβουλιο» ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, διοτι η παρουσα Συγκυβερνηση απο 153, θα εχει 150 βουλευτες ! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !

 4. Αθηνά says:

  ΟΙ ΠΑΠΑΔΟΤΡΑΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ pentapostagma Με ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *