ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων κοντά σε ρωσικές βάσεις στη Συρία – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

· Κατοχικά Νέα

Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων κοντά σε ρωσικές βάσεις στη Συρία – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Σειρά επτά τουλάχιστον εκρήξεων έπληξαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα (23/5) δύο προπύργια των κυβερνητικών δυνάμεων στα παράλια της Συρίας, πολύ κοντά σε δύο ρωσικές βάσεις, (την αεροπορική βάση της Κμέιμιμ και τη ναυτική βάση στην Τάρτους), προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 72 ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Ταρτούς στη Μεσόγειο, προκαλώντας μέχρι στιγμής το θάνατο 34 ανθρώπων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε σταθμό λεωφορείων στην Τζάμπλα, άλλη παράκτια πόλη, περίπου 60 χλμ. βορειότερα, στην επαρχία Λαττάκεια, προκαλώντας το θάνατο σε 38 μέχρι στιγμής ανθρώπους και πολλούς τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τρεις διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο σταθμό λεωφορείων στην Τζάμπλα. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», δήλωσε εργαζόμενος στο σταθμό λεωφορείων. Τουλάχιστον μια από αυτές ήταν επίθεση αυτοκτονίας, πρόσθεσαν η ίδια πηγή και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Περισσότεροι από 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταρτούς και 38 στην Τζάμπλα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ 120 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις επτά παγιδευμένων αυτοκινήτων, τα πέντε από τα οποία οδηγούσαν καμικάζι», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Μια τέταρτη έκρηξη σημειώθηκε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Τζάμπλα. Κατά τα φαινόμενα, καμικάζι ανατινάχθηκε αφού είχε εισέλθει στο νοσοκομείο προσποιούμενος ότι βοηθά τους τραυματίες των προηγούμενων εκρήξεων», δήλωσε πηγή πολιτοφυλακής στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

https://youtu.be/BtTnFMw-d_0

newsbomb.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σημαία Ιράν – συμβολική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΗΠΑ: TASK FORCE IRON GATE ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ – Η ΠΙΕΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Drone – συμβολική φωτογραφία, όχι από την επίθεση στην ΚολομβίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ DRONES ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ – ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 16 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κρακοβία – φωτογραφία αρχείου, όχι από την επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *