Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, είναι η ηθοποιός Emma Watson την βραδιά των βραβείων Harper’s Bazaar Women of the Year, στις αρχές Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι κριτικοί είπαν ότι φορούσε ένα πάρα πολύ όμορφο φόρεμα από την συλλογή του Christian Dior.

Περιοδικά μόδας και ιστοσελίδες που απευθύνονται στο γυναικείο κοινό έκαναν λόγο για «μια μεγάλη κόκκινη νυχτερίδα» και κεντημένο «ένα διαβολάκι» (sic) που φορούσε η βρετανίδα ηθοποιός προκειμένου να είναι «στο κλίμα του Halloween με τον πιο chic τρόπο».

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλι Baphomet σε αυτό.

Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson - Εικόνα1 Στο κάτω μέρος είναι ραμμένη η φράση «Le Diable» που σημαίνει «Ο Διάβολος» στα γαλλικά. Η Emma κέρδισε εκείνο το βράδυ το βραβείο «Έμπνευση της Χρονιάς» ή αλλιώς  το βραβείο «για το πιο elegant Halloween outfit».

Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson - Εικόνα2 Η Watson  προβάλλεται ως ηθοποιός «που είναι γνωστή για τις φεμινιστικές της απόψεις και για τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών». Για θέματα πίστης περιγραφεί τον εαυτό της ως ουνιβερσαλίστρια.

O Baphomet είναι γνωστό σύμβολο (ή καλύτερα μορφή) που συνδέεται με τον αποκρυφισμό, την μασονία και τον σατανισμό. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει ένα είδωλο ή μια θεότητα που οι Ναΐτες Ιππότες κατηγορήθηκαν ότι λάτρευαν στις εναντίον τους δίκες της Ιεράς Εξέτασης στις αρχές του 14ου αιώνα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από το 1856, το όνομα Baphomet έχει συνδεθεί με την εικόνα του «Sabbatic Goat», της γνωστής τραγόμορφης ανδρόγυνης «θεότητας» που ζωγράφισε ο Γάλλος μάγος Ελιφάς Λεβί.

Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson - Εικόνα3 Ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα αυτού του Baphomet στήθηκε πρόσφατα στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ εντός του «Σατανικού Ναού». Οι υποστηρικτές του το επευφημούσαν λέγοντας “Χαίρε Σατανά!”

Πάντως η «Εκκλησία του Σατανά» του Anton Lavey υιοθέτησε αυτή ακριβώς την εικόνα του Baphomet, που για αυτούς ήταν ο εωσφόρος.

Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson - Εικόνα4 Λίγο μετά την κυκλοφορία της εικόνας του Levi, ο Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Léo Taxil κυκλοφορήσει μια σειρά από φυλλάδια και βιβλία στα οποία κατήγγειλε τον Τεκτονισμό, ότι στις μασονικές στοές λατρεύουν το διάβολο. Στο κέντρο των κατηγοριών του ήταν ο Baphomet, τον οποίο περιέγραφε ως το αντικείμενο της μασονικής λατρείας.

Το 1897, μετά την αναταραχή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του, ο Léo Taxil σε συνέντευξη τύπου είπε ότι πολλές από τις αποκαλύψεις του ήταν κατασκευασμένες. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν την πιθανότητα ότι η ομολογία Taxil μπορεί να είχε εξαναγκαστεί προκειμένου να σταματήσει η διαμάχη με τον Τεκτονισμό.

Η Αμερικάνος μασόνος και συγγραφέας Albert Pike υποστήριξε ότι στον Ελευθεροτεκτονισμό, ο Baphomet δεν είναι ένα αντικείμενο λατρείας, αλλά ένα σύμβολο, το πραγματικό νόημα του οποίου αποκαλύπτεται μόνο στους «μυημένους υψηλού επιπέδου».
Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson - Εικόνα5 Ο Βρετανός αποκρυφιστής Aleister Crowley, που γεννήθηκε περίπου έξι μήνες μετά το θάνατο του Ελιφάς Λεβί, θεώρησε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Levi και εν μέρει για το λόγο αυτό, εντός του μυστικιστικού τάγματος O.T.O., ήταν γνωστός ως «Baphomet».

KO / εδώ, εδώ κι εδώ
kokkinosouranos

Loading...

19 thoughts on “Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson

 1. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Μέθοδος προσηλυτισμού

  Στη συζήτησή μας, ο Κώστας έδωσε χρήσιμα στοιχεία, από πρώτο χέρι, για τη μέθοδο προσηλυτισμού νεαρών θυμάτων από μέρους του σατανισμού:

  – Πες μου Κώστα, πώς γίνεται ο προσηλυτισμός ενός νεαρού παιδιού;
  – Συνήθως γίνεται από γυναίκα, από κοπέλα, όπως είχανε ξεκινήσει ένα διάστημα τα Παιδιά του Μω.
  – Πώς σε προσηλύτισαν εσένα, με κοπέλα;
  – Όχι. Με είδανε αυτά που περνούσα και ήρθανε και μού μιλήσανε μόνοι τους. Είχα κάποιον φίλο από αυτούς και μού μίλησε ανοιχτά. Μου είπε τι γίνεται, μου είπε το πιστεύω. Μη έχοντας εγώ άλλο τρόπο να κρατηθώ, δεν είχα δύναμη τότε, δεν είχα χρήματα, πείστηκα και μπήκα στην ομάδα.

  – Στον προσηλυτισμό σου χρησιμοποίησαν και την αγία Γραφή; Διαβάζουν οι σατανιστές τη Γραφή;
  – Μπορώ να πω πως την αγία Γραφή και τα χριστιανικά βιβλία τα ξέρουνε και πιο καλύτερα και από τους χριστιανούς…
  – Όταν σε μυήσανε, σε ηλικία 14 χρόνων, επικαλέσθηκαν για να σε πείσουν εδάφια από την αγία Γραφή;
  – Τρία εδάφια από αυτά και (ειρωνικά) το πιο καλό είναι ότι με βάλανε, όχι μόνο αυτό άλλα και το λεγόμενο κλειδί, υποτίθεται το Χριστό, αν ήμουνα καθαρός να μπω στην ομάδα.
  – Αν ήσουνα άξιος από πλευράς ηθικής ακεραιότητας;
  – Ακριβώς, αν ήμουνα άξιος.
  – Αν τότε ήξερες την αγία Γραφή, έστω και λίγο, θα ήξερες να τους απαντήσεις στον ισχυρισμό τους πως κυβερνάει τον κόσμο ο Σατανάς;
  – Ναι, βέβαια θα το ήξερα.

  – Η δική σου περίπτωση δεν είναι ασφαλώς ό κανόνας. Πες μου, πώς γίνεται συνήθως ο προσηλυτισμός;
  – Κοιτάξτε· έχουν δύο-τρία όμορφα κορίτσια, τα οποία τα μαθαίνουν, τα διδάσκουν κάποιον τρόπο, ώστε να μπορούνε να ρίξουν ακόμη και το πιο όμορφο αγόρι. Αυτό γίνεται και με τα αγόρια. Όταν θέλουν κορίτσια, μαθαίνουνε τα αγόρια, τα ντύνουνε, έτσι ώστε να μπορέσουνε να καταφέρουνε να τραβήξουνε τη γυναίκα κοντά τους.
  -Παρουσιάζονται τα αγόρια αυτά με προτάσεις άσχημες στις κοπέλες, τους λένε περί τίνος πρόκειται ή μήπως υποκρίνονται ότι έχουν καλό σκοπό;
  – Όχι. θα πω ένα παράδειγμα, όπως και το δικό μου. Πάντα πάμε πρώτα στη γνωριμία και μετά αρχίζουμε το χαρτί, να λέμε τα ταρώ. Από κει και πέρα λέμε ότι ασχολούμαστε καθαρά με τη λευκή μαγεία. Στην ουσία λευκή και μαύρη μαγεία είναι το ίδιο, μόνο που τα καλούμε με άλλα ονόματα.
  – Δηλαδή αρχίζει κανείς με τα χαρτιά, με το τραπεζάκι και δεν μένει εκεί, άλλα προχωράει.
  – Όταν δει ότι αυτά που λέει οι άλλοι τα δέχονται, τότε προχωράει και φθάνει στο σημείο σιγά σιγά, όχι μόνο στο τραπεζάκι, άλλα στην επίκληση. Από κει και πέρα αρχίζουνε τα ταξίματα, αρχίζει πλέον να πείθεται η κοπέλα ή το αγόρι γι’ αυτά που λέει το καμάκι, να το πω έτσι. Αρχίζουν πλέον να πείθονται και να υποκύπτουνε και μετά αρχίζει…

  – Υπάρχει περίπτωση μια κοπέλα να προσηλυτίζεται, επειδή ενδιαφέρεται για ένα νεαρό, να πάει σε μια δήθεν αθώα συνάντηση και να βρεθεί ξαφνικά ότι αυτή η αθώα συνάντηση είναι μία μαύρη λειτουργία;
  – Ναι πολλές φορές έχει γίνει αυτό.
  – Μήπως εκεί υπάρχουν διάφορα στάδια, ας πούμε κατ’ αρχήν μπαίνει σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον και μετά, αφού της ρίξουν κάτι και αλλοιωθεί πλέον η προσωπικότητα της ή χάσει τον έλεγχο, τότε προχωρούν πιο πέρα;
  – Φροντίζουνε πάντα να υπάρχει καθαρό το μυαλό. Να μπορούνε στην αρχή με καθαρό μυαλό, να τους δώσουνε το πρώτο ψωμί που λέμε, να τους δώσουνε το πρώτο νόημα, το πρώτο πιστεύω, να τις κάνουνε να πιστέψουμε πρώτα με καθαρό μυαλό να συνειδητοποιηθούνε βαθιά μέσα τους το πιστεύω, γιατί αρχίζουνε με χρυσαφικά, με βόλτες, με δωράκια, με έρωτα, με τα πάντα. Αρχίζουνε δηλαδή και πείθουνε τις κοπέλες ότι πάνε για σοβαρό σκοπό, ότι έχουνε ένα πιστεύω και αυτό το πιστεύω είναι το σωστό, ότι ο Σατανάς θα βοηθήσει και θα βοηθά για όλη τους τη ζωή, και αυτό γίνεται και με διάφορα τρικ που κάνουνε.

  – Υπάρχει το συμβόλαιο, που υπογράφει κανείς με το αίμα του. Μήπως θυμάσαι τι λέει αυτό το συμβόλαιο;
  – (Τρέμουλο). Να το πω;
  – Ναι.
  – Ξεκάνει πρώτα με το όνομά του.
  – Του δαίμονα;
  – Ναι λέει: Μεγάλε Σατανά… εγώ ο τάδε, αυτή τη στιγμή με το αίμα μου ορκίζομαι σε σένανε και παραδίδω την ψυχή μου, παραδίδω την ψυχή μου, παραδίδω το σώμα μου, αλλά ζητώ από σένα… Αυτό συνήθως γίνεται Δευτέρα ή Παρασκευή βράδυ. Αυτό γίνεται και μέσα από την εκκλησία ή σε σταυροδρόμι ή στο νεκροταφείο.

  – Τι υποσχέσεις δίνουν στο Σατανά, μήπως ότι απαρνούνται τον Χριστό, ότι θα του προσφέρουν αυτό ή εκείνο ή ακόμη και θυσίες;
  – Αυτό είναι λογικό να το ρωτάτε κι είναι και σωστό.
  – Δηλαδή;
  – Μαζί με τα ταξίματα είναι και το πάτημα του σταυρού ή της εικόνας, και πολλές φορές της αγίας Γραφής. Έχω δει άτομα να παίρνουνε την αγία Γραφή και την εικόνα του Χριστού, να την πετάνε κάτω και πάνω της να κάνουν ακαθαρσίες, όπως τον σταυρό να τον κρεμάνε ανάποδα και από κει και πέρα πλέον αρχίζουν τα ταξίματα…
  – Στην ομάδα τη δική σας προσπαθούσατε να προσηλυτίσετε νεαρά κορίτσια;
  – Εμείς είχαμε σκοπό να φτάσουμε τους 30 και να σταματήσουμε. Να κρατήσουμε μόνο εμείς. Φοβόμασταν πλέον ν’ ανοιχτούμε πιο πολύ. Θέλαμε να μείνουμε εμείς, να κρατηθούμε σ’ αυτή την ομάδα, έστω και 30 άτομα, και μέσα από κει να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, δηλαδή να παίξουμε το ρόλο του παραψυχολόγου, του πνευματιστή, δεν ζητάμε δηλαδή εμείς πράγματα, όπως κάνουνε σήμερα οι νέοι, να κάνουν ανθρωποθυσίες και τέτοια. Θέλαμε μεις τότε να βοηθήσουμε.
  Αλλά το μόνο που καταφέραμε να κάνουμε είναι κακό και όχι να βοηθήσουμε. Καταστρέψαμε και δεν βοηθήσαμε.

  – Εσύ, εκτός από το ότι διηύθυνες αυτή την κλειστή ομάδα, πώς διαφορετικά παρουσιαζόσουν στο κοινό, ποιές δραστηριότητες είχες αναπτύξει;
  – Ερχόμουν σ’ επαφή με διάφορα άτομα, έξω, σε καφενεία, σε γνωστούς κύκλους, φιλικούς κύκλους, στους οποίους έλεγα τα χαρτιά, ορισμένα από αυτά βγαίνανε αλήθεια, γιατί έκανα χρόνια ψυχολογία, προσπάθησα, διάβασα ψυχολογία, έμαθα τον άνθρωπο, είδα τα προβλήματα του άνθρωπου και από κει και πέρα ήξερα πώς θα καταφέρω κάποιον, για να τον πείσω ότι αυτό που του είπα είναι σωστό και ότι αυτό που του είπα θα το κάνει.
  – Αυτά τα άτομα που έδειχναν συνεργάσιμο πνεύμα προσπάθησες να τα βάλεις πιο μέσα;
  – Προσπάθησα.
  – Αυτός ήταν ένας από τους σκοπούς σου;
  – Ακριβώς.
  – Εκτός από τα χαρτιά, τι άλλο έκανες για να τραβήξεις ανθρώπους;
  – (Τρέμουλο). Περισσότερο λυσίματα, δηλαδή, αν καταλάβαινα πώς κάποιος είχε μαγεία, προσπαθούσα να τα λύσω, επικαλούμενος πάντα σκοτεινές δυνάμεις.

  Πορεία προς την απελευθέρωση

  Ο δρόμος που μέχρι τώρα πέρασε ο Κώστας και όλα τα πισωγυρίσματα φανερώνουν τον εσωτερικό αγώνα και την πάλη των ανθρώπων που έπεσαν στην παγίδα του Σατανά, θέλησαν να ξεφύγουν και αναζητούν τον τρόπο. Παραθέτουμε και αυτή τη συζήτηση, όπως ακριβώς έγινε:
  – Κώστα, σε κάποια στιγμή άρχισες να αμφιβάλεις. Τι συνέβη;
  – Άρχισα να νιώθω φόβο, τρόμο.
  – Φόβο, από ποιόν; Από την αστυνομία;
  – Όχι από την αστυνομία, δεν φοβήθηκα την αστυνομία και τέτοια. Ο φόβος που έχουμε είναι ο πνευματικός φόβος. Είναι φορές, που κι ακόμα τώρα νοιώθω ότι πάντα ο Σατανάς είναι δίπλα μου και θέλει κάτι να μου κάνει. Παρ’ όλο που πίστευα σ’ αυτόν κι ήξερα, κι έλεγα πώς δεν θα μού κάνει κακό, πάντα κάτι με κρατούσε κι έλεγα ότι από στιγμή σε στιγμή, παρ’ όλο που είμαι δικός του, θα μού την κάνει τη ζημιά.

  – Υπήρχε πνευματική τρομοκρατία;
  – Υπήρχε και υπάρχει πάντα. Εκεί στηρίζονται όλοι οι σατανολάτρες κι όλες οι στοές, όλες οι ομάδες και δε φεύγουνε. Αυτό φοβούνται πολλά παιδιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι ότι στις τελετουργίες, με όλα αυτά που έχουνε, που βλέπουνε τα παιδιά σ’ αυτές τις ομάδες, και ειδικά τα νεαρά, αρχίζουνε πλέον και αυθυποβάλλονται. Και πιστεύουνε πλέον ότι η ζημιά θα γίνει από κάποιο πνεύμα. Δεν είναι όμως έτσι. Το πνεύμα δεν θα την κάνει τη ζημιά. Ο αρχηγός θα την κάνει τη ζημιά, δηλαδή ο άνθρωπος. Αν θα γίνει η ζημιά θα γίνει από άνθρωπο, γιατί ο Θεός δεν θα αφήσει το πνεύμα να το κάνει αυτό, ο άνθρωπος θα την κάνει τη ζημιά, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εγώ.
  Και τότε που εγώ έλεγα για το καλό και προσπαθούσε κάποιος να φύγει, έψαχνα να βρω ένα τρόπο να τον κρατήσω, είτε καλός ήτανε είτε κακός.
  – Με τρομοκρατία;
  – Ακριβώς. Μάλιστα έτσι δουλεύουνε και όλες οι οργανώσεις, με τρομοκρατία. Καμία δεν λέει, έλα μέσα κι όποτε θες φύγε.

  – Κώστα, πώς αποδεσμεύθηκες εσύ;
  – Εξαφανίστηκα από την Αθήνα, πήγα…
  – Πόσα χρόνια;
  – Τώρα τεσσεράμισι χρόνια περίπου.
  – Σε κυνηγήσανε;
  – Ψάξανε να με βρούνε, με βρήκανε στην… Ξανάρθα στην Αθήνα, έκανα κάποιες λειτουργίες…
  – Σατανιστικές λειτουργίες;
  – Σατανιστικές.
  – Για να μπορέσεις να πάρεις βοήθεια, να εξουδετερώσεις αυτό το διωγμό;
  – Ακριβώς. Χρησιμοποίησα αυτούς, προσπάθησα δηλαδή μέσα από τις λειτουργίες να πάρω εγώ δύναμη, για να μπορέσω μετά από κει και πέρα να τους πείσω ότι εγώ πλέον έπρεπε να υποχωρήσω και να ανέβει ο αμέσως επόμενος και ότι εγώ μία φορά στους πέντε μήνες θα επέστρεφα πλέον ως ανώτερος άρχοντας ας πούμε, και θα καθοδηγούσα τον αρχηγό, τον καινούργιο αρχηγό· ότι δεν θα αποκοβόμουνα, δεν θα έφευγα δηλαδή οριστικά.

  – Το πίστευες αυτό;
  – Όχι δεν το πίστευα, απλά ήτανε ένας τρόπος τότε για να μπορέσω εγώ να εξαφανιστώ, να φύγω.
  – Έκανες λειτουργίες για να απαλλαγείς. Μόνος σου τις έκανες;
  – Όχι μόνος μου, πάντα με άλλα άτομα.
  – Αυτά τα άτομα ήθελαν να σε βοηθήσουν;
  – Δύο από αυτούς ήθελαν να με βοηθήσουν, οι υπόλοιποι όχι.
  – Αυτοί οι δύο ήθελαν να μείνουν μέσα στο χώρο; Τι γίνανε;
  – Αυτοκτονήσανε, δύο μήνες αφότου έφυγα εγώ. Ο ένας βρέθηκε με υπερβολική δόση ηρωίνης και ο άλλος σε τροχαίο.
  – Πώς ερμηνεύεις αυτή την αυτοκτονία, μήπως λόγω πνευματικής τρομοκρατίας, από φόβο;
  – Πνευματική τρομοκρατία.
  – Ότι δηλαδή πρόδωσαν τον άρχοντα;
  – Ακριβώς.
  – Και δεν αξίζουν να ζήσουν;
  – Όχι μόνον αυτό αλλά και από τους εφιάλτες. Προδώσανε μεν τον Άρχοντα, αυτό το πιστεύανε, γιατί πιστεύανε τότε εκεί, άλλα και από τους εφιάλτες που είχανε, δηλαδή, όταν κάποιος μπει εκεί μέσα, μπαίνει πλέον στο υποσυνείδητό του, από τις λειτουργίες και από όλα αυτά που γίνονται, μπαίνει στο υποσυνείδητό του ότι βλέπει το Σατανά, ότι βλέπει τα πνεύματα και κάθε στιγμή που πάει να σκεφθεί κάτι χριστιανικό, για το Χριστό, κάτι καλό, τότε αρχίζουνε και έρχονται οι εφιάλτες και βλέπει, νομίζει εκείνη τη στιγμή μπροστά του ότι κάποιο πνεύμα τον παρακολουθεί.

  – Αυτά τα έχεις και συ ζήσει;
  – Τα έχω ζήσει και τα ζω ακόμη.
  – Πώς κατάφερες να απομακρυνθείς;
  – Έφυγα ξανά από εδώ. Από την Αθήνα, βρήκα τη δύναμη και το θάρρος κι έφυγα· πήγα στην …, εκεί βρήκα μια καλή κοπέλα τότε, που σπούδαζε εκεί, μίλησα μαζί της, με δέχθηκε όπως ήμουνα. Είχα κάνει και ένα λάθος τότε, παρ’ όλο που ήθελα να φτιάξω τη ζωή μου, είχα προσπαθήσει κι αυτή να την πείσω, να την κάνω, όπως της είπα τότε, μάγισσα. Δέχθηκε εύκολα αλλά είδα ότι ήτανε καλή κοπέλα και προσπάθησα με κάποιον τρόπο, με κάποια ψέματα που της έλεγα τότε ότι θα ήταν δύσκολο γι’ αυτήν να την προχωρήσω… και τότε άρχισε η καρδιά μου κάπως να μαλακώνει. Της ζήτησα να με βοηθήσει κι αυτή.

  Πήγα τότε στην Εκκλησία, στη Μητρόπολη σ’ ένα κληρικό. Του είπα το πρόβλημα μου, με έβαλε τότε στην Εκκλησία, γιατί το προηγούμενο βράδυ, όταν είχα πάει για ύπνο με την κοπέλα αυτή, νόμισα ότι έβλεπα μπροστά μου ότι δεν υπήρχε πόρτα και έβλεπα αναμμένα κεριά. Ενώ η πόρτα ήταν κλειδωμένη, εγώ έβλεπα ότι δεν υπάρχει πόρτα, άλλα ένα μαύρο χάος και κεριά. Και τότε άλλαξε η φωνή μου και η κοπέλα που ήτανε δίπλα μου φοβήθηκε… Την άλλη μέρα πήγαμε στην Εκκλησία, ο ιερέας διάβασε την ευχή και μας είπε ότι για να φύγουν όλα αυτά έπρεπε εγώ να μη ξανασχοληθώ μ’ αυτά και έπρεπε να αρραβωνιαστούμε, γιατί έτσι έπρεπε από το Χριστό. Το έκανα εγώ, αρραβωνιαστήκαμε.

  Σταμάτησα για ένα χρονικό διάστημα τις αυτοσυγκεντρώσεις, τις τελετές κι όλα αυτά, σταμάτησα και είδα τη ζωή μου κάπως να αλλάζει. Μετά από ένα χρόνο άρχισε μέσα μου να ξεκινάει και πάλι. Με κυνήγαγε κάτι, δηλαδή να ξαναρχίσω πάλι, παντρεμένος πλέον, άρχισα να ξαναμαζεύω χαρτιά, κεριά, διάφορα λιβάνια (τρέμουλο) κι άρχισα να ξαναρχίζω τα ίδια πλέον σαν μέντιουμ, όχι σαν αρχηγός κάποιας ομάδας, άλλα μεμονωμένα.
  Άρχισα να ρίχνω χαρτιά σε διάφορες γυναίκες, σε άνδρες, να τους λέω τη μοίρα τους, να προσπαθώ να λύνω μάγια…
  – Πώς αποφάσισες να τα εγκαταλείψεις αυτά!
  – Αποφάσισα να τα εγκαταλείψω οριστικά πλέον, τώρα, τρεις μήνες που χώρισα με τη γυναίκα μου, γιατί είχα φτάσει σ’ ένα σημείο τρέλας. Είχανε σπάσει τα νεύρα μου… άρχισα να πίνω… Δεν ένοιωθα πλέον κανένα αίσθημα, άρχισε η καρδιά μου να ψυχραίνει πάλι, ούτε για τα παιδιά μου ούτε για τη γυναίκα μου, παρ’ όλο που μερικές φορές σκεπτόμουν και έκλαιγα γι’ αυτά που έκανα, είχα ψυχραθεί τελείως. Ήμουν ένα άβουλο πλάσμα. Το μόνο που σκεφτόμουνα ήτανε πώς θα ξαναξεκινήσω ακόμη και εκεί που βρισκόμουνα τότε…

  – Ύστερα από αυτή την εμπειρία, πώς θεωρείς την πορεία σου;
  – (Τρέμουλο). Αυτή τη στιγμή δεν έχω καθαρίσει μ’ αυτά τα πράγματα. Έχω σταματήσει απλά, έχω πετάξει όλα τα χαρτιά και όλα αυτά, τώρα είμαι τελείως μόνος μου, νιώθω ακόμη φόβο, μήπως ξαναρχίσω πάλι τα ίδια (τρέμουλο) κι ας έκανα τον όρκο μου ότι δεν θα ξανασχοληθώ, ούτε βιβλίο, και να πέσει βιβλίο επάνω μου, δεν θα το διαβάσω… Αυτή τη στιγμή ζητάω βοήθεια.
  – Τί θα ήθελες από μάς;
  – Θα ήθελα από σάς να μου δώσετε δύο πράγματα. Να μπορέσετε να με βοηθήσετε να κάνω την εξομολόγηση που πρέπει να κάνω, δεν έχω κάνει ακόμη. Η βοήθεια από σάς είναι η ηθική βοήθεια, πνευματική βοήθεια, να μού δώσετε δηλαδή την πνευματική τροφή, ώστε να μού δώσετε να καταλάβω μέσα από τον τρόπο που δουλεύει η χριστιανοσύνη, να μπορέσω να καταλάβω τη δύναμη του Χριστού, την οποία δεν είχα καταλάβει ποτέ μου.
  – Αυτή τη στιγμή, έστω και αδύναμα, νοιώθεις υπάρχει κάτι άλλο, πιο δυνατό, και ότι αυτό είναι ο Χριστός, ή όχι;
  – Είναι έτσι. Μα πάντα αυτό το ένιωθα κι ακόμα αν ασχολιόμουνα μ’ αυτά τα πράγματα. Όταν τότε έφτιαξα εκείνο το χαρτί…
  – Πιο χαρτί;
  – Το χαρτί της παράδοσής μου στο Σατανά…
  – Εννοείς το συμβόλαιο;
  – Ναι.

  – Κώστα, από όλα αυτά που λες και από όλα όσα αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η θέση σου και η στάση σου απέναντι στο Χριστό, ουσιαστικά αποδεικνύεται πολύ πιο δυνατή από όλη αυτή την περιπέτεια, που αποδεικνύεται ότι δεν είχε αγγίξει την πραγματική σου φύση. Η δύναμη του Χριστού είναι πολύ μεγαλύτερη όσο και να αμαυρωθεί η εικόνα του Θεού μέσα στον άνθρωπο, δεν καταστρέφεται. Επομένως κανένας Σατανάς δεν μπορεί να καταστρέψει την εικόνα τού Θεού μέσα μας. Στη δική μας προαίρεση βρίσκεται το ζήτημα· κατά πόσο θα αρχίσουμε μία αντίστροφη μέτρηση, το δρόμο της επιστροφής.

  Βρίσκεσαι σ’ αυτό το δρόμο της επιστροφής. Αυτός δεν είναι ανώδυνος, είναι επώδυνος, οδηγεί μέσα από βασανισμό, με την ανάμνηση όλων αυτών των πραγμάτων. Θα έλεγα, ότι αυτή η ανάμνηση, θα μπορούσε να αξιολογηθεί και θετικά, όταν νιώσει κανείς σε ποιο βάραθρο βρέθηκε με την προαίρεσή του και πως ο Θεός μπορεί να τον αγγίζει, να τον σηκώνει και να τον επαναφέρει στο σπίτι τού Πατέρα.
  Είναι πολύ σημαντικό αυτό το μήνυμα ελπίδος και πρέπει να περάσει και σε σένα και στον Πέτρο, που βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση, με σένα, στη ζωή του ανθρώπου δεν υπάρχει κατάσταση που θα εμποδίσει όποιον πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το λαθεμένο δρόμο και να προχωρήσει θετικά, σε βήματα πραγματικής κοινωνίας αγάπης με το Θεό και το συνάνθρωπο.
  Στο νεοσατανισμό ο άνθρωπος ταυτίζεται με τον Θεό, το εγώ είναι ο Θεός, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ακόμη κι αν επιζητείται η βοήθεια ενός συμβόλου, τού Σατανά, αυτό αποσκοπεί στο να ενισχύσει την θέση μέσα στον άνθρωπο, ότι το εγώ είναι ο Θεός. Είναι δηλαδή μια κατάσταση πλήρους αποστασίας. Και παρ’ όλα αυτά, ακόμη και στον πυθμένα της αβύσσου κι αν φτάσει κανείς, ο Θεός έρχεται και μας αγγίζει και μας σηκώνει βαθμιαία. Ο δρόμος αυτός είναι όμως επίπονος. Το νιώθεις αυτό, Κώστα; πώς θα το σχολίαζες;

  -Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω, ναι.
  -Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα ελπίδας για όλους εκείνους που έχουν πέσει θύματα, ακόμη και για εκείνους που βρίσκονται στα ανώτατα επίπεδα της σατανικής ιεραρχίας;
  -Κοιτάξτε υπάρχουν ορισμένα άτομα από αυτούς που βρίσκονται στα ανώτερα, ορισμένοι όμως. Αλλά τι γίνεται, είναι ο φόβος που τους κρατάει, ο φόβος όχι απλά για τη ζωή τους, αλλά για την οικογένεια τους, για παιδιά τους. Εμένανε προσωπικά, αυτή τη στιγμή που έχω μετανοιώσει, και να με σκοτώσουνε δεν πρόκειται να κερδίσουνε τίποτα, αυτό που με καίει είναι…
  Πριν από μία εβδομάδα… την ημέρα που έκαψα τα βιβλία, τα πάντα, εκεί που καθόμουνα στο δωμάτιο κλεισμένος, μόνος, περίπου από τις ένδεκα η ώρα το βράδυ μέχρι τις τέσσερις το πρωί, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και χωρίς λόγο άρχισα να σκέπτομαι διάφορα πράγματα. Πάνω που σκεπτόμουν την οικογένειά μου, άρχισα να βρίζω την ίδια την οικογένεια μου… εκείνο το βράδυ άρχισα αυθόρμητα από μόνος μου να κλαίω και να μην ξέρω για ποιο λόγο έκλαιγα.
  Σε κάποια στιγμή σηκώθηκα κι έκανα το σταυρό μου και παρεκάλεσα το Χριστό. Όταν έπεσα πλέον να κοιμηθώ, ένιωσα ένα πάτημα σ’ όλο μου το σώμα, κάτι να με πατούσε κάτω στο κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή σαν να ξεκινά ένα ρίγος από τα πόδια και να βγαίνει μέχρι το κεφάλι. Σηκώθηκα εκείνη τη στιγμή από το κρεβάτι και ένιωσα τελείως ανάλαφρος.
  -Ήταν δηλαδή μία αίσθηση τού ότι ο Χριστός σε άγγιζε;
  -Εκεί το απέδωσα εγώ.

  Η κατάσταση στην Ελλάδα

  Στη συζήτηση μας ο Κώστας διετύπωσε την άποψή του για τα γεγονότα στην Παλλήνη (1993) και έδωσε στοιχεία για την διάδοση του σατανισμού στη χώρα μας και για τη διάβρωση βασικών τομέων της ζωής μας. Δεν μπορούμε να παραθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία, γιατί δεν ήταν δυνατό να τα διασταυρώσουμε.
  – Κώστα, είπες πώς άκουσες πολλές ιστορίες για ανθρωποθυσίες με υπόδειξη της ηγεσίας των σατανιστικών ομάδων. Μπορείς να πεις κάτι πιο συγκεκριμένο;
  – Μη πάμε μακριά, ας έρθουμε και στο θέμα αυτό, τις τελευταίες ημέρες, σ’ αυτά που γίνανε τώρα τελευταία. Είδατε τι έγινε.
  – Τι έγινε; Όχι όπως τα γράψανε οι εφημερίδες, αλλά τι νομίζεις εσύ ότι έγινε.
  – Πώς εγώ κρίνω, πώς εγώ νομίζω ότι έγινε; Σ’ αυτή την περίπτωση εγώ νομίζω, και μάλλον έτσι πρέπει να είναι, ότι άπλα ο αρχηγός έπαυσε πλέον να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους και τον φάγανε, του δώσαν μια δηλαδή να κατέβει κάτω, ώστε να βγούνε καινούργια μέλη, να βγάλουνε κάποιον δικό τους, που ήτανε πιο κάτω, να τον ανεβάσουν και να χρίσουνε ένα νέο αρχηγό.
  – Δεν νομίζεις ότι αυτή η ομάδα στην Παλλήνη ήτανε μια ομάδα ανεξάρτητη, από νεαρούς, που οργανώθηκαν, όπως οργανώθηκαν, παίρνοντας πληροφορίες είτε από κάποια έντυπα, είτε από κάποια βιβλία ή από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων; Θεωρείς ότι αυτή η ομάδα είναι οργανωμένη ευρύτερα και κατευθύνεται από κάπου;
  – Ακριβώς. Καμιά ομάδα εδώ στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει από μόνη της.
  – Θεωρείς ότι η ομάδα αυτή δεν εξαρθρώθηκε; η συγκεκριμένη ομάδα.
  – Όχι.
  – Πες μου, ποια νομίζεις πως είναι η κατάσταση στη χώρα μας, πόσους σατανιστές υπολογίζεις;
  – Στην Αθήνα υπολογίζω σε νεαρά άτομα, πρέπει να ‘ναι γύρω στα 1.500 άτομα, ηλικίας 14, 15, 16 ετών, δηλαδή και με ηλικιωμένους και με όλους αυτούς πάνω στο θέμα του εωσφορισμού και της σατανολατρίας πρέπει να είναι γύρω στους 5.500-6.000 περίπου.
  – Αυτοί ακολουθούν μία τάση, δηλαδή πιστεύουν τα ίδια, έχουν τις ίδιες πρακτικές ή είναι σκόρπιες ομάδες με ποικίλα τελετουργικά;
  – Είναι σκόρπιες ομάδες με ποικίλα τελετουργικά.
  – Έχουν διασύνδεση μεταξύ τους;
  – Μερικές ναι, μερικές όχι.
  – Υπάρχουν και ονόματα οργανώσεων, μπορείς να πεις κάποια από τα σπουδαιότερα;
  – (Τρέμουλο). Κοιτάξτε, τί να πω τώρα αυτή τη στιγμή… είναι όλες οι αποκρυφιστικές οργανώσεις που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όλες. Να πω κάτι, μόνο στο Τρίτο Μάτι, αν πάρετε αυτό το περιοδικό, να δείτε μέσα… κι όλα αυτά κάνουνε σεμινάρια διαλογισμού και τέτοια, αφού δούνε άτομα από εκεί που είναι του χεριού τους, τα προωθούνε και τα κατεβάζουνε πιο κάτω, τα βάζουνε στις ομάδες.
  – Οι Σατανιστικές ομάδες δεν ονομάζονται έτσι, Σατανιστικές;
  – Κοιτάξτε, μιλάμε πάντα για σατανιστική οργάνωση. Υπάρχει πάντα κάποιο άλλο όνομα πάνω.
  – Μια οργάνωση με ένα προσωπείο;
  – Ακριβώς…

  Είναι και οι διάφορες σχολές γιόγκα, που παίρνουν τον κόσμο, τον μαθαίνουν γιόγκα και από κει και πέρα αρχίζει το υποσυνείδητο και μπαίνει βαθιά μέσα στη γιόγκα και φθάνει στο σημείο του υπνωτισμού. Υποβάλλει τον εαυτό του και σιγά σιγά… ξεκινά δηλαδή με το να κάνει γιόγκα για χαλάρωση, μετά μπαίνει στα βιβλία, όπως «Γνώρισε το νου σου»…
  – Είναι είδος ναρκωτικού, κανείς ζητάει όλο και πιο σκληρότερη μορφή;
  – Ακριβώς, είναι ένα ναρκωτικό, το οποίο είναι όπως είναι η ζάχαρη. Αν για πρώτη φορά δοκιμάσεις, θέλεις συνέχεια μετά να γλύφεις.
  – Υπάρχουν και εκκλησίες, τάγματα, ομάδες…
  – Και εκκλησίες και τάγματα, ομάδες όχι.
  – Υπάρχει το Τάγμα του Ναού της Ανατολής;
  – Υπάρχει και από όσα ξέρω στην Ελλάδα πρέπει να έχει γύρω στα 600-700 μέλη περίπου, αλλά κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται- τα ξέρουμε από στόμα σε στόμα.
  – Υπάρχει το Τάγμα τού Ήλιου;
  – Το Τάγμα τού Ηλίου με το όνομα… δουλεύει και σαν παραψυχολογικό κέντρο και κάνει ότι βοηθά τους ανθρώπους με πνευματοθεραπείες και όλα αυτά… Κάτω από αυτό έχει τη μαύρη εκκλησία.
  – Υπάρχουν άλλα τάγματα;
  – Γνωρίζω τάγματα με ονόματα δαιμόνων είναι τα τάγματα… Το πρώτο τάγμα που είχε ξεκινήσει εδώ στην Ελλάδα ονομάζετο στο ξεκίνημα του Αδελφική Χριστιανική Ένωση και αργότερα το γυρίσανε και το κάνανε τάγμα…
  – Πώς εντάσσεις τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν αυτές τις ημέρες;
  – Κοιτάξτε να δείτε, αυτά ήταν ένα τίποτα μπροστά σε εκείνα που συμβαίνουνε.
  – Ανθρωποθυσίες;
  – Ναι. Είναι ένα τίποτα μπροστά στην πραγματικότητα.
  – Πόση έκταση έχει το γεγονός αυτό; Σε κάθε τελετουργία, στις πανσελήνους, γίνονται τέτοια πράγματα;
  – Γίνονται!
  – Από πολλές ομάδες;
  – Από πάρα πολλές ομάδες, του εξωτερικού, που έρχονται εδώ.
  – Σε ποια μέρη γίνονται αυτά;
  – (Βαθειά αναπνοή – τρέμουλο). Να πω ακόμη ότι γίνονται και μέσα στο πεδίο του Άρεως.

  Ο Κώστας μίλησε για διάβρωση υπευθύνων προσώπων σε διάφορους τομείς της ζωής μας και η συζήτηση συνεχίστηκε:
  – Έχεις την εντύπωση πώς υπάρχουν και εκπαιδευτικοί;
  – Υπάρχουν εκπαιδευτικοί και νηπιαγωγοί. Και το κακό είναι ότι έχουν καταφέρει και έχουν ιδρύσει και νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, τα οποία τα ελέγχουν οι ομάδες.
  – Ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και ιδιωτικά νηπιαγωγεία;
  – Είναι ιδιόκτητες διάφορες οργανώσεις οι οποίες…

 2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Πνευματικός Πόλεμος

  Το πνευματικό πρότυπο που οδήγησε στο Αμερικάνικο ολοκαύτωμα των εκτρώσεων συνοψίζεται ως εξής:

  Οι δαίμονες κέρδισαν έδαφος επί της γης, μέσω της αιμομιξίας που διέπραξαν οι κόρες του Λωτ. Οι απόγονοί τους, οι Αμμωνίτες, καταλήφθηκαν και λάτρευαν ένα πνεύμα (που ταυτίστηκε με ποικίλα ονόματα όπως Ασηράχ, Ασταρώθ, Μολώχ, Βάαλ), μέσω των ανθρωποθυσιών βρεφών. Οι θεοί και οι θεές της αναπαραγωγής-γονιμότητας λατρεύονταν από όλο τον αρχαίο παγανιστικό κόσμο, σαν μέρος μιας ευρύτερης λατρείας της «Μητέρας-Γης». Στην Γαλλία του 17ου αιώνα, η ίδια θεά αναδύθηκε πάλι, ως Ασταρώθ. Η Μαγεία, ως οργανωμένη θρησκεία, αναβίωσε στην Ευρώπη και την Αμερική στις δεκαετίες 1950-1960. Τέλος, η λατρεία θεαινών αναδύθηκε και πάλι, μέσα στην νέα, φεμινιστική πνευματικότητα του 20ου αιώνα. Και δεν είναι τυχαίο, που η έκτρωση (η σημερινή μορφή ανθρωποθυσίας βρεφών) ήρθε μαζί της, χέρι-χέρι.

  Είναι σημαντικό να σημειώσουμε σήμερα την ιστορική λογική εκείνων που στην αρχαιότητα πρόσφεραν τα ίδια τα παιδιά τους σε είδωλα, πως η θυσία αίματος ανανέωνε και δυνάμωνε την θεότητα στην οποία το πρόσφεραν, ενώ ταυτόχρονα την δέσμευαν την θεότητα έναντι του προσφέροντος την θυσία. Με άλλα λόγια, όταν θυσίαζαν τα παιδιά τους σε κάποιο είδωλο, οι ίδιοι γίνονταν πνευματικά υπόδουλοι στο δαιμόνιο που αντιπροσώπευε το είδωλο εκείνο. Ακόμα πιο τρομακτική ήταν η επίδραση επάνω στο δαιμονικό εκείνο πνεύμα, καθ’ όσον ελευθερωνόταν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη μέσω της έκχυσης αθώου αίματος.

  Αυτή η αρχή είναι ορατή στην Αγία Γραφή. Στο Βασιλειών Β’ 3: 26, 27, ένας από τους απογόνους των θυγατέρων του Λωτ – ο βασιλιάς του Μωάβ – επρόκειτο να υποστεί βεβαία ήττα στα χέρια των Ισραηλιτών.

  Για να το αποτρέψει αυτό, πρόσφερε τον μεγαλύτερό του γιό ως θυσία. Το γεγονός πως ήταν ολοκαύτωμα η θυσία αυτή, μας λέει πως ήταν αναμφισβήτητα θυσία στον Βάαλ, ή στον Μολώχ, ή στην Ασταρώθ. Αυτό που συγκλονίζει όμως, είναι πως «το κόλπο έπιασε»: οι Μωαβίτες κατατρόπωσαν τους Ισραηλίτες…

  Η πνευματική κληρονομιά των Μωαβιτών και των Αμμωνιτών πέρασε στις μέρες μας, μέσω των αμβλώσεων. Η Εκκλησία σήμερα μάχεται εναντίον των ίδιων πνευματικών δυνάμεων του κακού, για την επιβίωση του έθνους μας.

  Χωρίς μια ολοκληρωτική πάλη, τι πιθανότητες έχουμε να νικήσουμε, όταν η ακόρεστη δίψα των δαιμόνων για αίμα τροφοδοτείται, όχι με το αίμα ενός μόνο παιδιού, αλλά με το αίμα ενός εκατομμυρίου παιδιών που σφαγιάζονται κάθε χρόνο;

  Η χώρα της επαγγελίας που επέλεξε ο Θεός για να τοποθετήσει τον λαό Του, μετά από την μακρόχρονη δουλεία του στην Αίγυπτο, ήταν γεμάτη από έθνη που ασκούσαν την ανθρωποθυσία. Ποια ήταν λοιπόν η εντολή του Θεού προς τον Ισραήλ;

  «51 λάλησον τοις υιοίς Ισραήλ και ερείς προς αυτούς· υμείς διαβαίνετε τον Ιορδάνην εις γην Χαναάν 52 και απολείτε πάντας τους κατοικούντας εν τη γη προ προσώπου υμών και εξαρείτε τας σκοπιάς αυτών και πάντα τα είδωλα τα χωνευτά αυτών απολείτε αυτά και πάσας τας στήλας αυτών εξαρείτε.» (….θα διασχίσετε τον Ιορδάνη ποταμό προς στην γη Χαναάν, και θα εξαφανίσετε από εκεί όλους τους κατοίκους του τόπου από μπροστά σας. Και θα καταστρέψετε όλα τα χυτά είδωλά τους και θα γκρεμίσετε όλα τα μνημεία τους.» (Ιησούς Ναυή 33:51,52).

  Αυτό το εδάφιο μας προσφέρεται ως πρότυπο, για την αντίδραση που πρέπει να έχουμε στην εποχή μας ως προς τις ανθρωποθυσίες των βρεφών. Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι απλώς μια ανθολογία αφηγήσεων: μας παρέχει κοσμικά παραδείγματα αυτών που πρέπει να κατορθώσουμε στον πνευματικό χώρο.

  Με τον τρόπο που –παραδείγματος χάριν- ο λαός του Θεού, ο Ισραήλ, ακολούθησαν έναν άνδρα, τον Ιησού του Ναυή μέχρι την χώρα της επαγγελίας, έτσι και η Εκκλησία, ο πνευματικός Ισραήλ, ακολουθεί τον άλλο Ιησού, μέχρι την άλλη χώρα της επαγγελίας, την επουράνια. Όλα όσα υπέστησαν οι Ισραηλίτες έχουν ένα άμεσο αντίκρυσμα και στην Καινή Διαθήκη. Στο εδάφιο αυτό, ο Θεός διατάζει τον λαό Του –του παρελθόντος και του παρόντος- να καταστρέψει κάθε μορφή ειδωλολατρίας.

  Πώς θα το κατορθώσουμε αυτό, υπό το φως της Καινής Διαθήκης; Να επιτεθούμε, όπως οι αρχαίοι Ισραηλίτες, στα άτομα που ήταν υπεύθυνα για την ειδωλολατρία; Φυσικά όχι. «12 ότι ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.» (Προς Εφεσίους 6:12)

  Την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, το Άγιο Πνεύμα δεν μας είχε δοθεί με τον τρόπο που Τον βιώνουμε σήμερα. Ο άνθρωπος δεν είχε ούτε το χρίσμα, ούτε το κύρος να αντιμετωπίσει τις δαιμονικές δυνάμεις απ’ ευθείας. Προκειμένου να νικήσουν τις δυνάμεις του κακού, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν τους ανθρώπους μέσω των οποίων δρούσαν οι δυνάμεις.

  Όμως με τον ερχομό του Ιησού, ολόκληρο το σκηνικό άλλαξε. Για πρώτη φορά, βλέπουμε έναν άνθρωπο να έρχεται αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του σκότους. Στο Κατά Λουκάν 11:20, ο ίδιος ο Ιησούς επισημαίνει πως αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πως έφθασε η βασιλεία του Θεού επί της γης:

  «20 ει δε εν δακτύλω Θεού εκβάλλω τα δαιμόνια, άρα έφθασεν εφ’ υμάς η βασιλεία του Θεού»

  Επί τέλους, οι άνθρωποι του Θεού στρέφουν τις προσπάθειές τους στο πραγματικό πρόβλημα – τον πνευματικό χώρο. Αντί να καταστρέφουν τους ανθρώπινους εχθρούς τους, μπορούν να αρχίσουν να τους αγαπούν και να εργάζονται για την σωτηρία τους.

  Ο Ιησούς περιμένει από την Εκκλησία του να επιδείξει το ίδιο κύρος και δύναμη όπως έκανε ο Ίδιος κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής Του ως άνθρωπος. Στο Κατά Ματθαίον 28: 18, ο Χριστός λέει:

  «18 και προσελθών ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων· εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης.»

  Διέταξε τους μαθητές Του να πορευθούν στον κόσμο, και να τον αποτραβήξει από τον έλεγχο του Σατανά και των δυνάμεών του. Στο Κατά Ιωάννην 14: 12 ο Ιησούς είπε:

  «12 αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει, ότι εγώ προς τον πατέρα μου πορεύομαι,»

  Στο Κατά Μάρκον 16:17, είπε:

  «17 σημεία δε τοις πιστεύσασι ταύτα παρακολουθήσει· εν τω ονόματί μου δαιμόνια εκβαλούσι· …..»

  Στο Κατά Λουκάν 7:28, λέει:

  «28 λέγω γαρ υμίν, μείζων εν γεννητοίς γυναικών προφήτης Ιωάννου του βαπτιστού ουδείς εστιν· ο δε μικρότερος εν τη βασιλεία του Θεού μείζων αυτού εστι.»

  Διευκρινίζει ξεκάθαρα μεταξύ των κόσμων των δυνάμεων της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής, λέγοντας ότι απ’ όλους τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, κανείς δεν ήταν τόσο μέγας όσο ο Ιωάννης, αλλά πως τώρα, ακόμα και ο ελάχιστος Χριστιανός (αυτό συμπεριλαμβάνει εμένα και εσένα) μπορεί να είναι μεγαλύτερος σε δύναμη από τον Ιωάννη.

  Μόλις τους έφερε ο Ιησούς του Ναυή μέσα στην γη της επαγγελίας, άρχισαν να τηρούν τις εντολές του Θεού με ζήλο. Συχνά, ο ζήλος τους οδηγούσε στον αφανισμό ολόκληρων πόλεων. Με τον ίδιο ζήλο μας θέλει ο Θεός να είμαστε αφοσιωμένοι σ’ Αυτόν, και το ίδιο άτεγκτοι όπως ο Ιησούς του Ναυή και τα στρατεύματα του όταν κατέστρεφαν τις δυνάμεις της ειδωλολατρίας στον κόσμο.

  Μόνο που τώρα, οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στον αληθινό εχθρό: τις πνευματικές δυνάμεις του κακού.

  http://oodegr.com/oode/koinwnia/ektrwseis/athwot1.htm

 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Τα πιστεύω της Νέας Εποχής

  Η Νέα Εποχή καλύπτει διάφορες πίστεις, από τις οποίες οι κυριότερες είναι οι ακόλουθες:

  Ο εωσφορισμός: ο Διάβολος είναι ο αδικημένος, πραγματικός θεός.

  Ο σατανισμός: ο Σατανάς είναι κακός, το ίδιο και οι οπαδοί του.

  Η ουφολογία: προοδευμένοι τεχνολογικά εξωγήινοι θα σώσουν τον κόσμο.

  Ο νεοπαγανισμός ή νεοειδωλολατρία: πρόκειται για την αναβίωση εθνικών ειδωλολατρικών θρησκειών. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει ιεραποστολικές ομάδες πέρυσι υπήρξε δραματική εξάπλωση των θρησκειών αυτών ενώ υπολογίζεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια οι πιστοί τους αυξήθηκαν κατά 240%. Στην Ελλάδα έχουμε αναβιώσεις αρχαίων εορτών και αρχαιοπρεπείς γάμους στον Ολυμπο, όπου λατρεύεται ξανά το Δωδεκάθεο.

  Σε ορισμένες από τις λατρείες της Νέας Εποχής υπάρχουν διδασκαλίες ή εντολές προς τους πιστούς που στρέφονται κατά της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό και έχουν ονομαστεί καταστροφικές λατρείες. Προϋποθέτουν την ύπαρξη κάποιου γκουρού Μεσσία στον οποίο οι πιστοί οφείλουν πλήρη υποταγή. Κάποιες ακολουθούν λατρευτικό τυπικό, άλλες εφαρμόζουν μη αποδεκτές ιατρικά μεθόδους βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μελών τους και άλλες υπόσχονται τη βελτίωση των ικανοτήτων που έχει ο άνθρωπος, την απόκτηση νέων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ολοκλήρωση της πνευματικότητας του ανθρώπου στη μεταθανάτιο ζωή. Ορισμένες οργανώνουν όργια, θυσίες ζώων, ακόμη και ανθρωποθυσίες, ενώ δεν λείπουν και αυτές που έχουν και πολιτικούς σκοπούς, εμπλεκόμενες σε εθνικά ή διεθνή προβλήματα. Οσα γίνονται γνωστά για τις αιρέσεις και τις ομάδες αυτές είναι συγκεχυμένα, βυθισμένα στο μυστήριο, το οποίο καλλιεργείται σκοπίμως για να προσελκύει συνεχώς νέους οπαδούς. Στο φως της δημοσιότητας φθάνουν μόνο ακραίες περιπτώσεις: σποραδικές αστυνομικές και εισαγγελικές έρευνες σε συγκεκριμένα κέντρα, τελετουργικές αυτοκτονίες, φονικές αποστολές. Ορισμένες από αυτές συντάραξαν τον κόσμο, όπως η θυσία 95 ατόμων, εκ των οποίων τα 17 ήταν παιδιά, τα οποία κάηκαν ζωντανά για να σωθεί ο «Μεσσίας» τους Ντέιβιντ Κορές στο Γουάκο του Τέξας το 1993. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα απεκαλύφθη η δράση της ομάδας των «Σατανιστών» της Παλλήνης και η δολοφονία δύο γυναικών στη διάρκεια σατανιστικών τελετών. Ενα χρόνο αργότερα στην Ελβετία 53 μέλη της ομάδας «Ναός του Ηλιου», με ιδρυτή τον ομοιοπαθητικό «γιατρό» Λυκ Ζυρέ, αυτοκτόνησαν και το 1995 15 μέλη της ίδιας οργάνωσης δολοφονήθηκαν. Το ίδιο έτος η ομάδα «Αούμ Σίνρι Κίο» του ιάπωνα γκουρού Σόκο Ασαχάρα διοχέτευσε το αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο. Αποτέλεσμα: 11 νεκροί και 5.000 τραυματίες. Η ομάδα είχε στόχο με τέτοιες ενέργειες να επισπεύσει την Αποκάλυψη!

  Εξαιτίας των γεγονότων αυτών και άλλων που δεν έλαβαν τόση δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε αλλεπάλληλα ψηφίσματα με οδηγίες προς τις εθνικές κυβερνήσεις γιατί θεωρεί ότι «ορισμένες σέκτες που δρουν στο πλαίσιο διασυνοριακού δικτύου εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιδίδονται σε παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες και σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως σε κακομεταχείριση, σεξουαλική βία, εγκλεισμούς, σωματεμπόριο, ενθάρρυνση επιθετικής συμπεριφοράς, ως και σε προπαγάνδα ρατσιστικών ιδεολογιών, φορολογικές απάτες, μεταφορές κεφαλαίων, εμπόριο όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, παραβίαση του δικαιώματος της εργασίας ή σε παράνομη άσκηση της ιατρικής κτλ.». Σε ορισμένες χώρες, όπως π.χ. στη Γερμανία, για να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο είναι υποχρεωμένος να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι οπαδός κάποιας από τις χαρακτηρισμένες ως καταστροφικές λατρείες.

  «Ο χριστιανισμός είναι το πλήρωμα και η τελευταία λέξη του Θεού για τον άνθρωπο, γι’ αυτό δεν επιδέχεται μήτε χρειάζεται ανανέωση» ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός. «Το μόνο που απαιτεί ο χριστιανισμός είναι η αυθεντικότητα. Και εκεί ακριβώς είναι που έχουμε πολλές φορές χρεοκοπήσει οι χριστιανοί, ως ιστορικά άτομα ή σύνολα, έναντι των υπολοίπων ανθρώπων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδικός λόγος να συνδέουμε οποιαδήποτε έξαρση των αιρέσεων με την προ των θυρών χιλιετία. Παρά ταύτα, σε σταθμούς που αποτελούν καμπή στη ροή του χρόνου, όπως είναι ο αιώνας ή η χιλιετία, πάντα αναπτύσσεται περιέργως ένα είδος φόβου και ανάλογου «μεσσιανισμού» για όσους δεν πιστεύουν θεοπρεπώς στην παρουσία του Θεού στον κόσμο και στην ιστορία αλλά τη «διαπραγματεύονται» μανιχαϊκά ή μαγικά σε κλίμα συγχύσεως. Πιστεύω ότι για το τέλος του κόσμου μιλούν πάντα οι άνθρωποι από τον φόβο ή τη δίψα εντυπωσιακών βιωμάτων για τους εαυτούς τους και τους άλλους».

  Το τέλος του κόσμου αργεί για εμάς

  Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης. Καμιά εκατοστή καρέκλες αμφιθεατρικά τοποθετημένες στο μεγάλο δωμάτιο μιας ευρύχωρης γκαρσονιέρας τρίτου ορόφου. Λίγες ασπρόμαυρες «μεταφυσικές» φωτογραφίες στους τοίχους. Οι περισσότερες εικονίζουν την Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, θεόσοφο, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας, παρακλάδι της οποίας είναι το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης. Στο κέντρο του δωματίου υπάρχει ένα τραπέζι, σαν έδρα δασκάλου, και στα αριστερά, αντί για πίνακας, ένα τρίποδο στο οποίο κρέμονται μεγάλες κόλλες λευκού χαρτιού. «Τεχνικές ύπνωσης» γράφει αυτή που είναι πάνω πάνω.

  «Το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό τη διάδοση της μεταφυσικής σκέψης και των πνευματικών αρχών» λέει η ιδιοκτήτρια κυρία Ασπασία Παπαδομιχελάκη. Οσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια είναι άτομα που δεν βρήκαν στην Εκκλησία απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματά τους. Ψάχνοντας κατέληξαν στη μεταφυσική. «Η μεταφυσική περιλαμβάνει όλα τα στάδια που προκύπτουν από τη σχέση του ανθρώπου με τα υπερφυσικά αίτιά του. Σχέσεις που σχηματίζουν την απόκρυφη γνώση καθώς και τις τέχνες του αποκρυφισμού, όπως παραψυχολογία, πνευματισμός, μαντεία, μαγεία, εσωτερική θεραπευτική, αστρολογία και συμβολισμός. Η μεταφυσική είναι η έννοια που αποδίδει όλα όσα δεν μπορεί να αντιληφθεί η κοινή ανθρώπινη αίσθηση». Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται διάφορες ομάδες, τον ακριβή αριθμό των οποίων ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Οποιος επιθυμεί ανοίγει ένα Κέντρο Φιλοσοφίας, Μεταφυσικής, Βελτίωσης των Πνευματικών Ικανοτήτων και πάει λέγοντας χωρίς κανέναν έλεγχο ή ιδρύει φιλανθρωπικό σωματείο.

  Πριν από τρία χρόνια οι ιδρυτές των πιο οργανωμένων ομάδων αποφάσισαν, για να ξεκαθαρίσει ο χώρος, να οργανώσουν μια συγκέντρωση όλων των κέντρων μεταφυσικής η οποία αντιμετωπίστηκε από την Εκκλησία περίπου ως «Σύνοδος των Αιρετικών». Συντονιστές της προσπάθειας ήταν ο κ. Γαβριήλ Σιμονέτος, οφθαλμίατρος που ασχολείται με την «επιστήμη της πνευματικότητας», ο κ. Γιάννης Αυγουστάτος, ο οποίος ασχολείται με την αυτογνωσία, και η κυρία Ασπασία Παπαδομιχελάκη, η οποία διδάσκει τη θεοσοφία. «Πήραμε τον κατάλογο με τις αιρέσεις που έχει φτιάξει η Εκκλησία και τηλεφωνήσαμε σε όλα τα κέντρα. Τα περισσότερα δεν υπήρχαν καν ή αποτελούνταν από ένα-δύο άτομα. Τελικά από τις περίπου 80 ομάδες που υπήρχαν στον κατάλογο καταλήξαμε 10 και από τότε οργανώνουμε κάθε χρόνο ένα συνέδριο. Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένα, με αποτέλεσμα άνθρωποι που δεν έχουν κατανοήσει τις αρχές της μεταφυσικής να φτιάχνουν μια ομάδα που πολύ σύντομα διαλύεται. Οσοι είμαστε πιο παλιοί βλέπουμε συνέχεια ανθρώπους που γυρνούν από κέντρο σε κέντρο ώσπου να ανακαλύψουν αυτό που τους ταιριάζει».

  Τι πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία για όλα αυτά; «Η λέξη μεταφυσική είναι πολύ σημαντικός όρος στις πνευματικές επιστήμες και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να τη συγχέουμε με τις ανεξερεύνητες δολιχοδρομίες των οποιωνδήποτε «Κέντρων Εσωτερικής Φιλοσοφίας»» εξηγεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός. «Επομένως, ανάλογα με το νόημα που δίνει κανείς στον όρο μεταφυσική ­ ο οποίος, ως γνωστόν, ανάγεται στον Αριστοτέλη ­, θα δεχθούμε ή όχι ότι μπορεί να είναι «συμβατός» με την όλη πνευματικότητα του χριστιανισμού. Η ορθόδοξη πάντως θεολογία μιλάει κατά βάση για φαινόμενα και μεγέθη του «φυσικού» και «υπερφυούς» ή του «κτιστού» και του «άκτιστου»».

  Πάντως ομάδες με φιλοσοφία τέτοια που να ωθεί τα μέλη τους σε αυτοκτονία είτε δεν υπάρχουν στην Ελλάδα είτε είναι τόσο ολιγομελείς και κλειστές που μόνο αν συμβεί το μοιραίο θα γίνει γνωστή η ύπαρξή τους. Το θέμα είναι τι θα γίνει με ομάδες που μετακινούνται από και προς άλλες χώρες και που κάνουν στάση στην Ελλάδα. «Πολλές ομάδες θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί θεωρείται εύκολος χώρος. Ακόμη και στο θέμα της νομοθεσίας είναι ξέφραγο αμπέλι» επισημαίνει ο πατέρας Κυριακός Τσουρός, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων. «Βλέπουμε συχνά ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι και χριστιανοί και κάτι άλλο, ανωτέρου επιπέδου, και έρχονται στην Εκκλησία φορώντας διακριτικά της άλλης πίστης τους, όπως π.χ. ένα μάτι ή ένα πέταλο, ή έχουν μαζί τους φωτογραφίες του γκουρού τους. Οι Ελληνες θρησκεύονται αλλά με στραβό τρόπο. Αυτό τους καθιστά ευάλωτους σε αιρετικές διδασκαλίες».

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 700-800 εξωχριστιανικές και παραχριστιανικές ομάδες. Ωστόσο ορισμένες εξ αυτών είναι απλώς σωματεία-σφραγίδες ή ομάδες των τριών-τεσσάρων ατόμων. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πιο πολυμελείς υποδιαιρούνται διαρκώς σε μικρότερες ομάδες, αλλάζουν ονόματα και χώρους λατρείας, με αποτέλεσμα η ίδια ομάδα να εμφανίζεται π.χ. σαν τρεις διαφορετικές. Αυτό το κάνουν και για να χάνονται τα ίχνη τους αλλά και για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδας (ΚΕΦΕ), το οποίο έκλεισε το 1996 μετά από διαχειριστικό έλεγχο της Νομαρχίας Αθηνών και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εκπροσώπων του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κατά την έρευνα στα γραφεία του ΚΕΦΕ συγκεντρώθηκαν και κατασχέθηκαν ατομικοί φάκελοι οι οποίοι περιείχαν στοιχεία για την προσωπική και υπηρεσιακή ζωή διαφόρων προσώπων (και μελών του Κέντρου), ακόμη και πολιτικών. Μέσα στα υπόλοιπα στοιχεία βρέθηκαν και συμβόλαια με τα οποία τα μέλη του ΚΕΦΕ υπόσχονταν ότι θα εργάζονταν για τους σκοπούς του τα επόμενα… ένα δισεκατομμύριο χρόνια! Αυτό για να μην τους ξεφύγει κανένας πιστός με τις αλλεπάλληλες μετενσαρκώσεις.

  Ο Αιώνιος Ηνίοχος και οι Ροδόσταυροι

  Και ενώ τα παλαιά γραφεία έκλεισαν από το 1996 και οι δίκες των εμπλεκομένων ακόμη δεν έχουν τελειώσει, το ΚΕΦΕ άλλαξε όνομα, έγινε Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής και Σαϊεντολογίας και συνεχίζει ανενόχλητο τη δραστηριότητά του. Εκτός από τους σαϊεντολόγους, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ομάδες όπως: οι Αγγελιοφόροι του Φωτός, η Αδελφότητα των Εσσαίων, η Αδελφότητα Μύριαμ, η Αδελφότητα του Σταυρού και του Αστεριού, η Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα, ο Αιώνιος Ηνίοχος, η Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών, οι Ροδόσταυροι, διάφορες ινδουιστικές ομάδες, η Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ, το Διεθνές Αστροβιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ, η Εκκλησία της Σατανικής Απελευθέρωσης, η Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης, η Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο, η Ενωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με μέντιουμ «Ο Αγιος Νεκτάριος», το Εργο Διάσωσης του Χριστού, το «Καφέ Σχολειό», το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο «Ολυμπος», το Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης, η Μεταφυσική Ακαδημία της Αιτίας και του Αποτελέσματος, ο Ομιλος Νέας Ανθρωπότητας, οι Οντολογικές Προπονήσεις, το Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Ερευνας Σέραπις και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ειρήνη και Αγάπη», με ιδρύτρια τη Βασούλα Ρύντεν, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει «μπαμπά τον Θεό». Η αναφορά των οργανώσεων είναι απλώς ενδεικτική.

  Ορισμένες μικρές ομάδες όπως π.χ. η «Διεθνής Εκκλησία του Χριστού», διατηρούν κοινόβια σε διαμερίσματα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότερες όμως είναι οργανωμένες είτε σε εταιρική μορφή είτε συχνότερα σε σωματείο με… φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ετσι αποφεύγουν τους ελέγχους της διοίκησης και κυρίως της Εφορίας. Επειδή η τακτική αυτή είναι κοινή σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμα της 29ης Φεβρουαρίου 1996 καλεί τις «κυβερνήσεις των κρατών-μελών να μην καταστήσουν τη χορήγηση του θρησκευτικού καθεστώτος αυτόματη και να μελετήσουν, σε περιπτώσεις που σέκτες εμπλέκονται σε σκοτεινές ή εγκληματικές δραστηριότητες, την άρση του καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων που τους παρέχει φορολογικά πλεονεκτήματα ή κάποιας μορφής νομική προστασία». Και δεν είναι μόνο η φορολογική ασυλία που εξασφαλίζουν· σχεδόν όλες απομυζούν οικονομικά τα μέλη τους, μερικά από τα οποία τους παραχωρούν με συμβολαιογραφικές πράξεις την περιουσία τους και άλλα, με πιο πενιχρά οικονομικά, υποχρεώνονται να καταβάλλουν την περίφημη «δεκάτη», δηλαδή το 1/10 του μισθού τους για την οργάνωση.

  Οι εξωχριστιανικές σέκτες στην Ελλάδα μπορούν σε γενικές γραμμές να χωριστούν σε πέντε κατηγορίες. Πρόκειται για γκουρουιστικές και ινδουιστικές ομάδες, για αποκρυφιστικές ομάδες, για νεοσατανιστικές, και για ανατολικές θρησκείες, κυρίως αιρέσεις ισλαμικού χαρακτήρα.

  Οι χριστιανικές αιρέσεις ή οι παραχριστιανικές ομάδες ανέρχονται σε περίπου 100 και είναι κυρίως προτεσταντικής προέλευσης. Χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή, πιστεύουν στον Χριστό αλλά διαστρεβλώνουν τη διδασκαλία του. «Ενεργούν σαν τον Προκρούστη» επισημαίνει ο πατέρας Κυριακός Τσουρός. «Ο,τι τους συμφέρει το τεντώνουν ώσπου να φθάσει στα μέτρα τους και ό,τι δεν τους αρέσει το κόβουν». Σχεδόν όλες παρουσιάστηκαν από το τέλος του 19ου αιώνα και μετά και «απορρίπτουν την εκκλησιαστική παράδοση και τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας. Ο Χριστός όμως ίδρυσε μια Εκκλησία την οποία θα οδηγεί στην αλήθεια και η οποία ουδέποτε θα κλονισθεί. Αρα ή η Εκκλησία υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια ή ο Χριστός την έπαθε όταν δίδασκε αυτά που δίδασκε» λέει ο πατέρας Τσουρός.

  Στις παραχριστιανικές ομάδες περιλαμβάνονται επίσης οι χιλιαστές (Μάρτυρες του Ιεχωβά), οι αντβεντιστές, οι μορμόνοι, οι ευαγγελιστές κ.ά. Ορισμένοι από αυτούς κατά την άποψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν πλέον ξεφύγει από τις διδασκαλίες του Χριστού.

  «Το μεγάλο πρόβλημα της Εκκλησίας», επισημαίνει ο πατέρας Κυριακός Τσουρός, «είναι ότι, εκτός από τις παραχριστιανικές ομάδες, ούτε οι λατρείες της Νέας Εποχής απορρίπτουν τον Χριστό ευθέως. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν διάφορα από αυτά που έχει πει και φυσικά αλλοιώνουν την έννοιά τους ή λένε στους οπαδούς τους ότι μπορούν να πιστεύουν στον Χριστό και παράλληλα να βελτιώνουν τον εαυτό τους και να μετακινούνται προς ένα ανώτερο επίπεδο εφαρμόζοντας τις θεωρίες τους και τις τεχνικές που προτείνουν». Συνήθως οι θεωρίες της Νέας Εποχής εφαρμόζουν και τεχνικές γιόγκα, διαλογισμού, chaneling, αναδρομής σε προηγούμενες ζωές, μαγικές τελετές, αστρολογία, χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες ή προσπαθούν να διαδώσουν τις ιδέες τους ακόμη και μέσω των πολεμικών τεχνών.
  «Ενιωσα υπεράνθρωπος»

  «Εγώ «την πάτησα» μεγάλος. Ημουν 40 ετών, επαγγελματικά καταξιωμένος, οικονομικά και αισθηματικά καλυμμένος. Ισως γι’ αυτό μπήκα σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης. Μια ημέρα στην πόρτα της πολυκατοικίας είδα ένα φυλλάδιο του Κέντρου Γνωστικής Ανθρωπολογίας, που τώρα ονομάζεται Παγκόσμια Γνωστικιστική Χριστιανική Κίνηση Ελλάδας. Μου κίνησε την περιέργεια.

  Πήγα σε ένα υπόγειο, με ελάχιστα έπιπλα, όπου ζούσε ο Δάσκαλος με τη γυναίκα του. Είχαν μαζευτεί εκεί καμιά εικοσαριά άτομα. Τελικά ξεκαθαρίσαμε επτά. Αυτός μπέρδευε στη διδασκαλία του χαμένους πολιτισμούς, θρησκείες και φιλοσοφίες από όλο τον κόσμο και μιλούσε για δυνατότητες που θα ανακαλύψουμε αν ασκηθούμε κατάλληλα. Οι έξω είναι κοιμισμένοι και ασυνείδητοι ενώ εσύ προχωράς στον δρόμο της γνώσης, της αλήθειας. Αν έψαχνες να βρεις κάτι παρόμοιο ήταν αυτό ακριβώς.

  Για να φθάσεις σε ανώτερο επίπεδο όμως πρέπει να πιστέψεις βαθιά, χωρίς αμφισβητήσεις. Διαμορφώνεται μια κοσμοθεωρία και μετά από ένα διάστημα δεν ξέρεις γιατί πιστεύεις στο ένα ή στο άλλο. Μας έδειχνε ένα δρόμο ήδη χαραγμένο και εμείς νομίζαμε ότι ψάχναμε μόνοι μας και βρίσκαμε τα ίχνη προς την αλήθεια. Αν χρησιμοποιούσαμε τις δυνάμεις που είχαμε μέσα μας, θα βλέπαμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πόνταρε στον εγωισμό μας γιατί κανένας δεν δέχεται άμεσο πατρωνάρισμα.

  Αρχίσαμε τις ασκήσεις γιόγκα, διαλογισμού, πιανόμασταν χέρι με χέρι για να ρέει η ενέργεια από τον ένα στον άλλο, κάναμε επικλήσεις στους δασκάλους για να μας βοηθήσουν. Τελικά πετύχαμε να βιώσουμε κάποιες εμπειρίες ­ εκσωματώσεις ονομάζονται. Οταν ο άνθρωπος προσπαθεί να αδειάσει από συναισθήματα και σκέψεις, ο οργανισμός αντιδρά. Με όλα αυτά η αίσθηση της ομάδας γίνεται πολύ ισχυρή. Αισθάνεσαι ότι αποκτάς ξεχωριστές ιδιότητες, ότι διαφέρεις από τους άλλους. Αυτή είναι η αρχή του τέλους.

  Ο Δάσκαλος είχε μια προσωπικότητα που σε γοήτευε. Μας μετέφερε μια αίσθηση ευθύνης γι’ αυτό που κάναμε και επειδή αυτός και η γυναίκα του φαινόταν να μην έχουν να φάνε αποφασίσαμε να τους συντηρούμε. Στην αρχή εγώ φοβήθηκα μη παρεξηγηθούν αλλά σύντομα βρεθήκαμε να δίνουμε χρήματα για το ενοίκιο ενός καλύτερου χώρου, για την εκτύπωση φυλλαδίων και για πολλά άλλα. Στην οργάνωση πήγαινε περίπου το 1/5 του μισθού. Εγώ έδινα παραπάνω γιατί είχα οικονομική άνεση. Μετά από έξι μήνες πήρα το χρίσμα να ανοίξω ένα κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Μετακόμισα, νοίκιασα ένα χώρο και άρχισα τα σεμινάρια. Σταμάτησα τη δουλειά μου, όλα τα λεφτά που είχα πήγαιναν στο κέντρο και στοιχειωδώς κάλυπτα τις υπόλοιπες ανάγκες μου. Ενιωθα τότε ότι είχα μια αποστολή: να μεταδώσω και στους άλλους τη γνώση που είχα αποκτήσει. Εκείνη την εποχή παντρεύτηκα για τις ανάγκες της οργάνωσης. Αν δεν ήσουν παντρεμένος, δεν μπορούσες να ανέλθεις στον Δεύτερο Παράγοντα, πράγμα που γινόταν χρησιμοποιώντας τη σεξουαλική πράξη που έχει μεγάλη ενέργεια και με ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης με τις οποίες μαθαίνεις να «κοιτάζεις» τις σκέψεις σου χωρίς να ταυτίζεσαι με αυτές. Αυτό σου αποδομεί το υποσυνείδητο και φθάνεις στα όρια της τρέλας.

  Μια ημέρα που βρισκόμουν στην Αθήνα με κάλεσε ο Δάσκαλος να πάμε μαζί με έναν άλλο για διαλογισμό. Εκεί, αντί να κάνω την άσκηση που έπρεπε, άρχισα ξαφνικά να σκέφτομαι τη ζωή μου και αναρωτήθηκα «τι κάνω εγώ εδώ με αυτούς τους ανθρώπους;». Επέστρεψα στο σπίτι, το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε να φύγουμε από την οργάνωση. Τους παρέδωσα τα κλειδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μετακομίσαμε, αυτή τη φορά στον Βόλο, για να είμαστε μακριά από την οργάνωση. Προσπάθησαν μια-δυο φορές να με μεταπείσουν αλλά για μένα η ιστορία είχε τελειώσει και με άφησαν ήσυχο. Ξέρω ότι, όταν τα ακούει όλα αυτά κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με μεταφυσική και αποκρυφισμό, του φαίνονται αστεία, γελοία, γραφικά. Η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της αντιμετωπίζει όσους ανήκουν σε τέτοιες ομάδες σαν περιθωριακά ψώνια. Οι αιρέσεις όμως είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία αφορά και την Ελλάδα».

  • Awoken says:

   Εύγε φίλε μου. Έτσι για να διαβάζουν μερικοί ότι αρκετά από τα οποία (ανά)δημοσιεύονται σε διάφορα μπλογκ, δυστυχώς και στο παρόν, δεν είναι τόσο αθώα. Στοχοποιούν και εκμεταλλεύονται την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει το κάθε τι άγνωστο και έτσι οι αρθρογράφοι τους, μέλη των οργανώσεων που πολύ σωστά αναφέρεις, φροντίζουν ώστε να περιβάλλει τα άρθρα ο μανδύας του ‘περίεργου’, ‘ψαγμένου’, και ‘αφυπνιστικού’, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να μπλέκουν μισές αλήθειες με ψέματα με σκοπό να σε απομακρύνουν από την πραγματική Αλήθεια που είναι ο Χριστός μας. Καλή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αφύπνιση σε όλους.

  • Maria Selini says:

   Είσαστε κορόϊδα όλοι εσείς οι ‘υποτακτικοί θαυμαστές’ του Εξαποδώ. Κορόϊδα! Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη λέει ότι ‘εκείνοι που θα προσκυνήσουν τον Σατανά, ούτε οι ίδιοι δεν φαντάζονται τι τους περιμένει»!
   Ούτε τ’ αντερά του δεν ‘αγαπάει’ αυτός ο Μαύρος μολυσμένος με ΜΗ ΟΝ, ακούς εκεί ‘γλυκύτατος’!
   Κορόιδα ξυπνάτε και μετανοήστε, στην ΣΑΡΩΣΗ δεν θα υπάρξει ΕΛΕΟΣ για κανέναν!
   Ο Χριστός έδειξε τον τρόπο σε όλους, λίγοι Τον κατάλαβαν κι ακόμη πιο λίγοι Τον πίστεψαν.
   Ακόμη και τελευταία στιγμή, ο ληστής επάνω στον Σταυρό, μετανόησε, συνειδητοποίησε τις μαλακίες του και σώθηκε.
   Εσείς οι fans του Εξαποδώ που είστε βουτηγμένοι στην Πλάνη, αν σέβεστε στο ελάχιστο την Ψυχή σας, πράξτε με Σοφία και Σύνεση και γυρίστε στον Πατέρα, στην Πρωταρχική Αληθινή Πηγή του Όλου Φωτός, αν θέλετε να συνεχίσετε να Υπάρχετε και να εξελιχθείτε. Αλλιώς.. DELETE._
   Όλα τα έχει διαστρεβλώσει και μολύνει ο Εξαποδώ και τα τσιράκια του.
   Γιατί δεν λένε τα αφεντικά σας για τις Βάσεις των Έψιλον πίσω από την Σελήνη, και τι πραγματικά βρίσκεται εκεί μέσα?
   Άϊντε με τα κόμπλεξ και τα ψέματα του Σκότους παντού, που μέχρι και τον Ιησού Χριστό ΑΩ διαστρέβλωσαν με τα ψέματα των Ιερατίων και διαχώρισαν τους Έλληνες!
   Μετά την ΥΒΡΙΣ, έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ.
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.
   ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ…

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ …..
   Εκεί (στην Ηλιούπολη) έδειχναν (οι ξεναγοί) τα σπίτια των ιερέων και οι κατοικίες του Πλάτωνα και του Ευδόξου, γιατί μαζί με τον Πλάτωνα ήρθε εδώ ο Εύδοξος (ο Κνίδιος) και έζησαν μαζί με τους εδώ ιερείς δεκατρία χρόνια όπως λένε μερικοί.

   Ήταν ελλιπείς στην γνώση των ουράνιων φαινομένων, που ήταν και μυστική και δύσκολη να διδαχθεί, και με καλοπιάσματα παρακάλεσαν να διδαχθούν ορισμένες από αυτές τις θεωρίες. Οι δε βάρβαροι, τα περισσότερα τους τα έκρυψαν. Τους είπαν όμως πως τα μέρη της ημέρας και της νύχτας γίνονται 365 ημέρες και συμπληρώνουν ένα έτος.

   Γιατί το έτος μέχρι τότε το αγνοούσαν οι Έλληνες, αλλά και πολλά ακόμα, μέχρι που οι νεώτεροι αστρολόγοι πήραν τα κείμενα των (Αιγυπτίων) ιερέων από αυτούς που τα μετάφρασαν στα Ελληνικά.

   Και ακόμα από αυτούς (τους Αιγύπτιους) παίρνουν τις γνώσεις τους, και από τους Χαλδαίους. »

   (Μέχρι τότε ο μήνας ήταν σεληνιακός και ήταν αδύνατο να σχηματιστεί έτος με πραγματική διάρκεια με αυτόν)
   ………………..
   Εν δε τήι Ηλίου πόλει και οίκους είδομεν μεγάλους εν οις διέτριβον οι ιερείς· μάλιστα γαρ δη ταύτην κατοικίαν ιερέων γεγονέναι φασί το παλαιόν φιλοσόφων ανδρών και αστρονομικών· εκλέλοιπε δε και τούτο νυνί το σύστημα και η άσκησις. εκεί μεν ουν ουδείς ημίν εδείκνυτο τής τοιαύτης ασκήσεως προεστώς͵ αλλ οι ιεροποιοί μόνον και εξηγηταί τοις ξένοις τών περί τα ιερά. παρηκολούθει δε τις εξ Αλεξανδρείας αναπλέοντι εις την Αίγυπτον Αιλίωι Γάλλωι τώι ηγεμόνι Χαιρήμων τούνομα͵ προσποιούμενος τοιαύτην τινά επιστήμην͵ γελώμενος δε το πλέον ως αλαζών και ιδιώτης· εκεί δ ουν εδείκνυντο οι τε τών ιερέων οίκοι και Πλάτωνος και Ευδόξου διατριβαί. συνανέβη γαρ δη τώι Πλάτωνι ο Εύδοξος δεύρο͵ και συνδιέτριψαν τοις ιερεύσιν ενταύθα εκείνοι τρισκαίδεκα έτη͵ ως είρηταί τισι· περιττούς γαρ όντας κατά την επιστήμην τών ουρανίων͵ μυστικούς δε και δυσμεταδότους͵ τώι χρόνωι και ταις θεραπείαις εξελιπάρησαν ώστε τινά τών θεωρημάτων ιστορήσαι· τα πολλά δε απεκρύψαντο οι βάρβαροι. ούτοι δε τα επιτρέχοντα τής ημέρας και τής νυκτός μόρια ταις τριακοσίαις εξήκοντα πέντε ημέραις εις την εκπλήρωσιν τού ενιαυσίου χρόνου παρέδοσαν· αλλ ηγνοείτο τέως ο ενιαυτός παρά τοις Έλλησιν ως και άλλα πλείω͵ έως οι νεώτεροι αστρολόγοι παρέλαβον παρά τών μεθερμηνευσάντων εις το Ελληνικόν τα τών ιερέων υπομνήματα· και έτι νυν παραλαμβάνουσι τα απ εκείνων͵ ομοίως και τα τών Χαλδαίων.

 4. Ανώνυμος says:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ…
  Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ…
  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΟΙ!!!
  ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ-ΜΠΑΦΟΜΕΤ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
  ΤΟ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

  ΒΑΛΤΕ ΟΔΗΓΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΕΙΣΤΟ) ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *