ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Monsanto: Αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για παράνομο ζιζανιοκτόνο

· Κατοχικά Νέα

Η εταιρεία Monsanto παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε ένα παράνομο ζιζανιοκτόνο στη Χαβάη.

Την παράνομη χρήση ενός απαγορευμένου ζιζανιοκτόνο, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό, παραδέχθηκε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ομολόγησε την παράνομη χρήση του ζιζανιοκτόνου, σε ένα από τα εργοστάσια ερευνών της στη Χαβάη, δεχόμενη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 10 εκατ. δολαρίων στους ενάγοντες.

Το ζιζανιοκτόνο αυτό, το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία μεθυλο-παραθείο, ψεκάστηκε το 2014 σε καλαμπόκια και άλλες καλλιέργειες στο εργοστάσιο της Βάλεϊ Φαρμ, παραδέχθηκε η θυγατρική εταιρεία της Bayer, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου της Χονολουλού.
Το μεθυλο-παραθείο είναι απαγορευμένο στις ΗΠΑ από το 2013 και στην ΕΕ από το 2003.

«Η παράνομη συμπεριφορά σε αυτή την υπόθεση αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, για τους γύρω πληθυσμούς και τους εργαζόμενους της Monsanto», δήλωσε ο Νικ Χάνα ομοσπονδιακός εισαγγελέας της κεντρικής Καλιφόρνια που είχε αναλάβει την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Monsanto είχε πει στους εργαζόμενούς της ότι μπορούσαν να εισέλθουν στα χωράφια που είχαν ψεκαστεί με μεθυλο-παραθείο μόλις μία εβδομάδα αργότερα, παρότι γνώριζε ότι η ασφαλής περίοδος αναμονής είναι 31 ημέρες.

insider.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Simpsons, τραπεζικό μπλοκάρισμα και CBDC: Τι είναι πραγματικό και τι είναι ερμηνεία

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γη επιταχύνει την περιστροφή της – Οι επιστήμονες εξετάζουν για πρώτη φορά αφαίρεση ενός δευτερολέπτου από τα ρολόγια

ΔΙΕΘΝΗ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Anak Krakatau: Νέα έκρηξη, η τέφρα έφτασε έως την Τζακάρτα – Συνεχίζονται οι έρευνες για 5 δημοσιογράφους

Μία απάντηση στο “Monsanto: Αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για παράνομο ζιζανιοκτόνο”

  1. TI MOSE ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, TI MOSSAD ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, TI MONSANTO ΣΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ, TO ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΨΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά