Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
16:57 - 04/11/2016

Μυστηριώδης ήχος από το βυθό της θάλασσας τρομοκρατεί χωριό του Καναδά

Ένα παράξενο σφύριγμα τρομοκρατεί ζώα και ανθρώπους σε χωριό του Καναδά, ενώ οι αρχές δηλώνουν ανίκανες να προσδιορίσουν την πηγή που παράγει τον ήχο.

Κυνηγοί στο απομακρυσμένο χωριό Ιγκλούλικ, που βρίσκεται στο Νούναβουτ στο βόρειο Καναδά, βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία εξαιτίας ενός παράξενου ήχου που θεωρούν ότι προέρχεται από το βυθό της θάλασσας, αναφέρει το CBC News. Όπως αναφέρουν ακούγεται ένας απροσδιόριστος ήχος κάτι σαν «σφύριγμα» ή «μπιπ» από το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο προέρχεται από τα νερά στα Στενά Φούρυ και Χέκλα, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από το χωριό τους.

1
Ο Paul Quassa, ένα μέλος του τοπικού κοινοβουλίου, παραδέχεται ότι δεν γνωρίζουν την αιτία που προκαλεί αυτόν τον ήχο και τρομάζει τα ζώα. «Είναι μια από τις κύριες περιοχές κυνηγιού το καλοκαίρι και το χειμώνα», εξηγεί ο Quassa, «επειδή είναι ένας ανοικτός χώρος με νερό που περιβάλλεται από πάγους μαζεύει πολλά θαλάσσια θηλαστικά». Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι δεν υπήρχαν καθόλου ζώα στην περιοχή εξαιτίας αυτού του παράξενου και μυστηριώδους ήχου.
2
Μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων καθώς και κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν διαφορετικές εξηγήσεις για τον αινιγματικό ήχο, λέγοντας ότι προκαλείται από τα διερχόμενα πλοία ή ότι τον προκαλεί σκόπιμα η Greenpeace για να τρομάξει τα ζώα και να τα γλιτώσει από τους κυνηγούς. Ωστόσο, η οργάνωση απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές και ο Quassa παραδέχεται ότι δεν εντόπισαν «κάποιο σκάφος το οποίο να βύθισε το οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο νερό».

Μια άλλη υπόθεση επισημαίνει τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας Baffinland, η οποία ερευνά με sonar στον γειτονικό κόλπο του Steensby. Ωστόσο, η εταιρεία με ανακοίνωσή της προς το CBC News, δήλωσε ότι δεν διαθέτει εξοπλισμό στο νερό.

Οι τοπικές αρχές, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά, που επίσης ερευνούν την υπόθεση, παραδέχονται ότι μέχρι τώρα «δεν έχουν ιδέα» για το ποια είναι η πηγή του ήχου και για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες που ενδεχομένως θα προκαλέσει στην πανίδα της περιοχής.

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Μάλλον με όλες αυτές της μαλ***** που γίνονται πάνω στον πλανήτη καταφέραμε και ξυπνήσαμε και των Godzilla.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*