Το μυστήριο πίσω από το 40χρονο «σήμα WOW» από το διάστημα μπορεί τελικά να λυθεί.

Το μυστήριο πίσω από το 40χρονο «σήμα WOW» από το διάστημα μπορεί τελικά να λυθεί.

Η πηγή του μυστηριώδους διαστημικού σήματος «Wow!» που έχει μπερδέψει τους αστρονόμους εδώ και δεκαετίες θα μπορούσε τελικά να βρεθεί η λύση του.
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το σήμα θα μπορούσε να προκληθεί από έναν κομήτη γύρω από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα.

Ο Ουάου! Σήμα.

Στις 15 Αυγούστου 1977, οι επιστήμονες που εργάζονται στο «The Big Ear Telescope» στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, κατέγραψαν μια εκπομπή 72 δευτερολέπτων, η οποία προήλθε σχεδόν 200 έτη φωτός μακριά από τη Γη, κοντά στον αστερισμό του Τοξότη, NAAPO. Ο υπολογιστής κατέγραψε την ποικίλη ένταση του ηλεκτρομαγνητικού σήματος καθώς έπληξε τους δέκτες, ο οποίος αναπαρίσταται σε έναν 6ψήφιο κωδικό: ‘6EQUJ5’.

Το ανεξήγητο σήμα ήταν τόσο μοναδικό και φαινόταν τόσο παρόμοιο με αυτό που οι προηγούμενοι επιστήμονες προέβλεπαν ότι θα έμοιαζε με ένα εξωγήινο μήνυμα, που ο αστρονόμος Τζέρι Ρ Εχμάν διέσχισε τον κώδικα 6EQUJ5 και έγραψε το «WOW» δίπλα του.

Οι ερευνητές εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχετικά με την προέλευση του ήχου, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εκπομπών, σημάτων αεροσκαφών, διαστημικών υπολειμμάτων που αντικατοπτρίζουν ραδιοφωνικές μεταδόσεις εδάφους και επίγεια τηλεοπτικά και ραδιοσήματα. Ωστόσο, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν ταιριάζει και σήμερα το σήμα δεν ακούγεται ποτέ ξανά και η πηγή του παραμένει άγνωστη.Νέα μελέτη

Ο αστρονόμος Antonio Paris έχει μελετήσει το Wow! Σήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2016, κυκλοφόρησε ένα χαρτί που υποδηλώνει ότι το σήμα θα μπορούσε να προκληθεί από έναν κομήτη που περιστρέφεται γύρω από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα.

Συγκεκριμένα, το χαρτί του 2016 εντόπισε δύο κομήτες, 266P / Christensen και P / 2008 Y2 (Gibbs), που ήταν και οι δύο στην περιοχή όπου ήρθε το Wow! Εντοπίστηκε σήμα. Και οι δύο κομήτες έχουν μεγάλα σύννεφα υδρογόνου που τα περιβάλλουν και τα οποία θα μπορούσαν να παράγουν το σήμα που εντοπίστηκε το 1977. Το Παρίσι πέρασε περίπου τέσσερις μήνες στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 με ένα τηλεσκόπιο που έδειξε στον κομήτη 266P και βρήκε ισχυρά σήματα του ίδιου τύπου Ουάου! σήμα. Ακούστε τον ήχο του υδρογόνου:

Λοιπόν, για μένα δεν είναι ο ίδιος ήχος και το μυστήριο συνεχίζεται!

Το 2014, ένα νέο σήμα WOW ανακαλύφθηκε στο διάστημα.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Πνευματικοί Θεραπευτές

Aναπόσπαστο κομμάτι κάθε τόπου και πολιτισμού από την αρχαιότητα, οι πνευματικές θεραπείες εξάπτουν την περιέργεια, προκαλούν τη λογική, έλκουν το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, όταν η κλασική ιατρική «σηκώνει γι’ αυτούς τα χέρια ψηλά». Το βιωματικό οδοιπορικό του Γιάννη Σακατζή στον «κόσμο του Θαυμαστού» ξεκίνησε όχι από απλή περιέργεια ή επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά από προσωπική ανάγκη. Η αναζήτηση πνευματικών/ενεργειακών θεραπευτών ανά τον τον κόσμο τον ταξίδεψε μέχρι τον Ζοάο, την Κοιλάδα της Αυγής, τον Τζόσουα, τον Πάολο Νέτο, τον Χρήστο Δροσινάκη…

Από την εφηβική ηλικία ήδη, είχα την τάση να διαβάζω βιβλία με μεταφυσικό περιεχόμενο… Για πολλά χρόνια, οι πληροφορίες που συγκέντρωνα γίνονταν η αφορμή για μεγάλες συζητήσεις, με τις οποίες περνούσα τον ελεύθερο χρόνο μου. Ώσπου ένα δυσάρεστο γεγονός χτύπησε την πόρτα μου. …Όταν τα περιθώρια της κλασικής ιατρικής εξαντλούνται για τους δικούς σου ανθρώπους, αισθάνεσαι μετέωρος κι απελπιστικά μόνος. Τότε, αρχίζεις να ψάχνεις σανίδα σωτηρίας. Επιστρατεύεις όλες τις δυνάμεις και τις γνώσεις σου και τις ξεδιπλώνεις. Παίρνεις το ρίσκο ν’ αποφασίσεις για τους άλλους και βάζοντας το κεφάλι κάτω, λες με βουρκωμένα μάτια: «Φύγαμε». Έτσι ακριβώς έγινε και το ταξίδι ξεκίνησε…

ΤΙΜΗ 18,00€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

2 thoughts on “Το μυστήριο πίσω από το 40χρονο «σήμα WOW» από το διάστημα μπορεί τελικά να λυθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *