ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Στις 13 Απριλίου του 1204 καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε η Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους. «Η λεηλασία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους δεν έχει το αντίστοιχό της στην Ιστορία» μας λέει ο σερ Στήβεν Ράνσιμαν.

Εξαιτίας της αλώσεως αυτής από τους Σταυροφόρους, γεγονός που αποσιωπάται προφανώς για να ξεχάσουν οι Έλληνες, αποδυναμώθηκε η Ρωμιοσύνη και δεν μπόρεσε να αντέξει να αντιμετωπίσει τους Τούρκους αργότερα. Αν δεν είχε γίνει η άλωση από τους Φράγκους το 1204 το πιο πιθανό θα ήταν να μην είχε συμβεί και η οριστική άλωση του 1453 από τους Τούρκους.

Από τότε που οι Φράγκοι κατέλαβαν το Πατριαρχείο της Ρώμης γύρω στο 1010 μ.Χ. και εγκατέστησαν δια της βίας τον δικό τους Πάπα, καθιερώνοντας και το filioque, έκαναν απίστευτες μηχανοραφίες εναντίων των των Ελλήνων, όπως μας αποκαλύπτει ο μεγάλος ιστορικός F. Dvornik στο έργο του «The Photian Schism» το 1948. Αλλά και άλλοι σύγχρονοι μελετητές έχουν αποκαλέσει τη Δ’ σταυροφορία αυτή «ανοησία» (J. Godfrey) και «μεγάλη προδοσία» (E. Bradford) σε σχετικές μελέτες τους, καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό όσα φρικώδη συμβάντα έλαβαν χώρα μέσα στην εκπορθημένη Κωνσταντινούπολη.

Το μίσος αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε στα όσα έγιναν κατά την άλωση της Πόλης το 1204 από αυτούς. Διαβάστε και φρίξτε και κάντε συνειρμούς στο σήμερα που οι ποιμένες μας συναναστρέφονται με αυτούς:

Η λεηλασία και απογύμνωση της Κωνσταντινουπόλεως από όλα της τα πλούτη, δεν είχε όμοιό της. Όσοι τολμούσαν να αντισταθούν σφάζονταν επί τόπου. Δεν έμεινε παλάτι, αρχοντικό εκκλησία μεγάλη ή μικρή, μοναστήρι, χαμοκέλα, που να μην υποστεί φρικώδη λεηλασία.

Ιδίως τους προσέλκυσε ο μυθικός πλούτος της Αγίας Σοφίας. Μπήκαν μέσα στον Ιερό Ναό με άλογα και μουλάρια που λέρωναν με τις κοπριές τους το μαρμάρινο δάπεδο. Και άρχισαν με φρενιτιώδη ταχύτητα να ξηλώνουν και να παίρνουν τα πάντα: από άγια δισκοπότηρα, ευαγγέλια, ιερά άμφια, άγιες εικόνες, την Αγία Τράπεζα, και το ασημένιο εικονοστάσιο του Τέμπλου, αφού προηγουμένως το έκαναν κομμάτια, μανουάλια, πολυκάνδηλα, μέχρι και κουρτίνες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας μια Γαλλίδα πόρνη ανεβασμένη στον πατριαρχικό θρόνο χόρευε άσεμνα μισόγυμνη και τραγουδούσε.

Ούτε οι τάφοι των Αυτοκρατόρων γλύτωσαν: συλήθηκαν όλοι, ενώ τα λείψανα πετάχτηκαν εδώ κι εκεί, π.χ. το πτώμα του Βασίλειου Β’ Μακεδόνα πετάχτηκε έξω και στα χέρια του τοποθέτησαν οι Φράγκοι μια φλογέρα –ειρωνικά -. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Παλαμάς έγραψε το ποίημα «η φλογέρα του βασιλιά». Κυρίως όμως καταστράφηκαν αναρίθμητα έργα τέχνης.

Τόσο της κλασσικής αρχαιότητας (π.χ. αγάλματα του Δια, του Απόλλωνα, των Διοσκούρων, το χάλκινο άγαλμα του Ηρακλή από τον Λύσσιπο τον Σικυώνιο, της Άρτεμης, της Ήρας, της Ελένης του Μενελάου κ.ά. που κοσμούσαν δρόμους, πλατείες και παλάτια της Βασιλεύουσας) όσο και της Ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία κομμάτιαζαν για να αφαιρέσουν το χρυσό, το ασήμι και τους πολύτιμους λίθους, ενώ τα κατασκευασμένα από χαλκό τα έλυωναν στα καμίνια για να κόψουν νομίσματα. Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα καίγονταν από τους σταυροφόρους, για να ψήσουν τα κρεατικά τους!

Οι πιο φρικτοί από όλους ήταν οι Γάλλοι και οι Φλαμανδοί, ενώ αντιθέτως οι Βενετοί που ήταν εξοικειωμένοι με το Ρωμαίκο πολιτισμό ήταν οι πλέον φιλεύσπλαχνοι έναντι των ηττημένων:  Ήταν τέτοια η έκταση της καταστροφής που στο τέλος το άλλοτε περικαλλές άστυ, η Βασιλίδα των πόλεων της οικουμένης, που επί 9 αιώνες είχε συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη, κατάντησε σκέτο κουφάρι! Μεθυσμένοι από τη νίκη τους οι Φραγκοδυτικοί περιγελούσαν τους νικημένους, φορούσαν με γελοίο τρόπο τα ρούχα που τούς είχαν αρπάξει, τοποθετούσαν στα κεφάλια των αλόγων τους τις καλύπτρες και τα κοσμήματα των Ρωμηών.

Άλλοι κρατούσαν αντί για σπαθί χαρτιά, μελανοδοχεία, και βιβλία, και περιφέρονταν στους δρόμους της Πόλης, παριστάνοντας τους λογίους.

Το πιο τραγικό από όλα ήταν όμως ότι ολόκληρος ο γυναικείος πληθυσμός της Κωνσταντινουπόλεως, αδιακρίτως ηλικίας ή ιδιότητας (μοναχές) υποβλήθηκε στην τρομερή διαδικασία του βιασμού. Τότε ακριβώς εσφάγησαν οι περισσότεροι από τους άρρενες κατοίκους: διότι στην προσπάθειά τους οι πατεράδες και οι σύζυγοι να διαφυλάξουν την τιμή των θυγατέρων και των συζύγων έπεσαν θύματα των αποχαλινωμένων Δυτικών.

Βόγκηξε η Κωνσταντινούπολη από τον ατελείωτο βιασμό. Δεν περιγράφονται τα μαρτύρια που υπέστησαν οι κάτοικοι επί τρεις συνεχείς ημέρες, διότι τους βασάνιζαν απάνθρωπα για να τους αποκαλύψουν τα μέρη όπου είχαν κρύψει χρυσά και αργυρά νομίσματα και κυρίως τιμαλφή. Μόνο όταν κορέστηκε η δίψα τους για αρπαγή, αίμα και γενετήσιες απολαύσεις, ησύχασαν, αφού πρώτα τους τρόμαξε μια έκλειψη σελήνης. Κατόπιν συγκέντρωσαν όλη τη λεία και την έθεσαν υπό την φύλαξη των ευγενών.

Όμως η λεηλασία και η άλωση, δεν σταμάτησε στο «1204». Η Φράγκικη αγνωμοσύνη και τάση προς την καταστροφή, συνεχίστηκαν και στους επόμενους αιώνες. Χαρακτηριστικό , είναι το εξής: Το 450 μ.Χ. ο Παρθενώνας μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγί. Κατόπιν, το 1453, κάτω από την κυριαρχία των Τούρκων πλέον, εξελίχθηκε σε τζαμί. Το 1674, ο Γάλλος πρεσβευτής Μαρκήσιος του Nointel επισκέφτηκε την Αθήνα συνοδευόμενος από τον Jacques Carrey, ο οποίος έκανε κάποια σχέδια του Παρθενώνα.

Στα σχέδια του Carrey φαίνεται ότι εκείνη την εποχή ο Παρθενώνας παρέμενε ακόμα άθικτος. Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 1687, ο Βενετός στρατηγός Francesco Morosini πολιόρκησε την Ακρόπολη. Τη βομβάρδισε παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως οι Τούρκοι τη χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη. Από την έκρηξη που δημιουργήθηκε καταστράφηκε μεγάλο μέρος του Παρθενώνα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Άγιοι της Ορθοδοξίας δεν ήθελαν να έχουμε καμία σχέση με αυτούς· οι σύγχρονοι όμως ιεράρχες τους έχουν γραμμένους τους Αγίους μας. Γιατί ο Πάπας μπορεί να ζήτησε συγνώμη, αλλά τα όσα έκλεψαν τα γύρισε πίσω; Και δεν είναι μόνο το συγνώμη, αλλά και πολλά άλλη εκκλησιολογικά ζητήματα. Στην Ελλάδα, τα παιδιά του γυμνασίου το 1884 μάθαιναν : «… Εν γένει οι ορθόδοξοι λαοί ουδέποτε θα ανεχθώσιν εγκαταλείποντες τας αρχαίας παραδόσεις των, προδίδοντες την πίστιν των πατέρων αυτών, την στηριζομένην επί του ευαγγελίου και των αρχαίων οικουμενικών συνόδων, να αποδεχθώσι τον λατινισμόν και να υποκύψωσιν υπό τον παπικόν ζυγόν».

Βιβλιογραφία: THE COUNTERFEITING OF HISTORY, Copyright: Attribution Non-Commercial (BY-NC),  ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΝΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΝ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΥΠΟ Α. ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ, 1884, σ. 107.

NASAR

25 thoughts on “ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

 1. GUEST says:

  Πολύ καλά θα κάνουμε να μην ξεχνάμε, μεταξύ άλλων, την άλωση του 1204. Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα όμως, να μην ξεχνάμε και τη σφαγή των Λατίνων της Κωνσταντινούπολης το 1182, οι οποίοι κυριαρχούσαν στο θαλάσσιο εμπόριο και στην οικονομία της Βασιλεύουσας, προκαλώντας τον φθόνο των Βυζαντινών εναντίον τους. Εν πάση περιπτώσει…τρομακτικά και θλιβερά γεγονότα, που δεν αναλύονται σε μερικές γραμμές.
  0  0
  • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

   1]1- Πριν από το 1182 μ. Χ. στην Κωνσταντινούπολη είχαν «ύπουλα» εγκατασταθεί, «αγοράζοντας» τους πέριξ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορικής Αυλής (βυζαντινής) «Ενετοί έμποροι μετανάστες» μη ενετικής καταγωγής. Την καταγωγή τους θα γνωρίσεις στον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1594 μ. Χ.). Οι «Έμποροι της Βενετίας» ευνοημένοι από το μονοπώλιο με μεγάλες αγορές της Δύσης «Αγίας Γερμανικής…» είχαν γίνει «οικονομικά Αφεντικά» εκμεταλλευτές των πολιτών της Πόλης που κυριολεκτικά πεινούσαν…
   0   0
  • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

   2]2 – Αποτέλεσμα οι πεινασμένοι πολίτες εξαγριώθηκαν εναντίων τους και μη έχοντας άλλο τρόπο εκδίωξής τους, οι ίδιοι προκάλεσαν την «βιαία» απέλαση τους που με πρόσθετες τερατολογίες οι «Έμποροι της Βενετίας» χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα Σταυροφορίας των σχισματικών αιρετικών φραγκολεβαντίνων, που προκάλεσαν την πρώτη και χειρότερη των Οθωμανών άλωση της Πόλης με μεγάλη Σφαγή, Βιασμούς και Εξανδραποδισμούς των πολιτών και εκτεταμένες Λεηλασίες των Θησαυρών της Κωνσταντινουπόλεως (13/4/1204 μ. Χ.)
   0   0
   • GUEST says:

    Όχι και τόσο ύπουλα. Με τις ευλογίες του Αλέξιου Κομνηνού είχαν εγκατασταθεί οι Ενετοί και αρκετοί Εβραιολατίνοι στην Πόλη. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας τους παραχώρησε γη και ύδωρ επειδή η αυτοκρατορία ήταν ναυτικά ανίκανη εκείνη την περίοδο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τώρα με ή χωρίς πρόσθετες τερατολογίες των Λατίνων, μικρή σημασία έχει. Είχαν ήδη την αφορμή που ήθελαν για να λεηλατήσουν ανηλεώς την Κωνσταντινούπολη το 1204.
    0    0
    • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

     Δεν φταίνε οι πεινασμένοι πολίτες για τους ελέω θεού αυτοκράτορες του και τους πληρωμένους αυλοκόλακες τους που ήταν επιπλέον και ανίκανοι!!! …. και σήμερα μήπως τα ίδια δεν γίνονται … Μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα … του περιούσιου λαού του Θεού που πρόκοψαν ως τοκογλύφοι έμποροι της Βενετίας … Ξέρω ότι δεν ευθύνεσαι εσύ για την κακή ιστορία που σου δίδαξαν … Σε παρακαλώ όμως ερεύνησε τις λεπτομέρειες … πριν τους δικαιολογήσεις …
     0     0
     • GUEST says:

      Με παρεξηγείς. Δεν έγραψα ούτε υπονόησα ότι έφταιγαν οι πεινασμένοι πολίτες. Όπως και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησα εχθρούς του έθνους. Μελετάμε ιστορία υποτίθεται, που σημαίνει πρέπει να είμαστε αποκομμένοι από το συναίσθημα και να εξετάζουμε αντικειμενικά τα γεγονότα, από όλες τις μεριές, ακόμη και όταν δεν μας συμφέρει. Αυτό θέλησα να κάνω στο αρχικό μου σχόλιο, ακριβώς επειδή μελετώ τις λεπτομέρειες που λες, μόνος μου, έχοντας ήδη αντιληφθεί πόσο κακή είναι η ιστορία που μας δίδαξαν.
      0      0
 2. ΜΑΚΕΔΝΟΣ says:

  Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο για την επιλογή του θέματος. Το ποίοι είναι οι Δυτικοί (είτε Λατίνοι, είτε Γερμανοί, είτε Αγγλοσάξωνες) και ποια τα δεινά που προκάλεσαν και προκαλούν στον Ελληνισμό είναι λίγο-πολύ γνωστά. Συναγωνίζονται “στα ίσα” τους Τούρκους στο πόσο θανάσιμοι εχθροί του Ελληνισμού ήσαν και είναι. Αν και πιστεύω πως – τουλάχιστον – εξίσου θανάσιμος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός, ως άτομα και ως έθνος…
  0  0
 3. Ανώνυμος says:

  Όταν ένας λαός ξεχνά η δεν διδάσκεται την ιστορία του είναι βέβαιο πως θα οδηγηθεί στην εξαφάνιση. Η ιστορία ενός λαού αποτελεί την πυξίδα του για το μέλλον δείχνοντας του τα λάθη που πρεπει να μην επαναλαμβάνει και τις νίκες που πρεπει να επιδιώκει. Ένα δένδρο χωρίς ρίζες θα το ρίξει ο πρώτος άνεμος….
  0  0
 4. Jordan says:

  Ρε παιδια μηπως το παμε πολυ πισω?
  Αυτοι εξανδραποδησαν ο ενας τον αλλο πριν 78 χρονια σε δυο εξαιρετικα φονικους πολεμους -Γαλλια -Γερμανια- Αγγλια -Ιταλια.. και φιλιωσανε και γιναν και συνεταιροι και κανουν μπιζνες…Μηπως το παρατραβαμε με το να κοιταμε 820 χρονια πισω?
  Ειναι πολυ πισω ….
  0  0
 5. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ says:

  Πώς πρέπει να ανεβαίνουμε στον Παρθενώνα ; ρώτησε ο πρόεδρος κος Κώστας Καραμανλής κάποτε , τον Γάλλο αρχιτέκτονα .Και η απάντηση : Στα τέσσερα κε Πρόεδρε. Eτσι ακριβώς είναι , σας συγχαίρω για το άρθρο σας.
  0  0
 6. Ο ΟΥΝΥΑΔΗΣ ΗΓΑΜΩΝ says:

  Oi συγκεκριμενοι ”δυτικοι” που την επεσαν στην σαπιλα της ”πολις” ηταν ολοι οστρογοτθοι , βυσιγοτθοι , γοτθοι και τοσοι αλλοι ασιατες που σαν αλλοι ασιατες καταγαμησαν τους ασιατες της ”πολις” που το 1204 διαφημιζεται σαν η μεγαλυτερη παρτουζα μεταξυ των βαρβαρων ασιατων τελικα. Ειναι επαινος υπερ των ελαχιστων ΕΛΛΗΝΩΝ που καταφεραν να τους βαλουν να αλληλογαμηθουσκοτωθουν βαρβαρικα.
  0  0
 7. κοψτε το παραμυθι says:

  δεν ηταν εναντιον των Ελληνων ηταν εναντιον των Ρωμαιων της Ανατολικης Ρωμσικης αυτοκρατοριας .Οι οποιοι ηταν εναντιον των Ελληνων απο ιδρυσεως τγς αυτοκρατοριας.
  0  0
  • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

   Μετά την κατάκτηση από τους Ρωμαίους περιοχών της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι πολιτισμένοι Έλληνες «κατέκτησαν» εμμέσως πλην σαφώς τους Ρωμαίους. Η κοινή Ελληνική γλώσσα έγινε Lingua Franca. Μετά την μεταφορά της πρωτεύουσας στην Νέα Ρώμη από τον Μέγα Κωνσταντίνο (Κωνσταντινούπολη) η λέξη Ρωμαίος ως Ρωμιός άλλαξε έννοια και έγινε συνώνυμη του Έλληνας … Φίλε, Κατακτήσεις δεν γίνονται μόνο με πολεμικά και οικονομικά όπλα αλλά και με επιβολή της γλώσσας και … του πολιτισμού …
   0   0
  • Heron says:

   Εσύ να κόψεις το παραμύθι , και να βουτήξεις το κεφάλι σου σε καμμιά λεκάνη με κρύο νερό μπας και συνέλεθεις , ψώνιο ! Ε ψώνιο . Εσύ πως προέκυψες ; Απο νουκλεογέννεσή ; Δέν είχες προγόνους ; Είτε σου αρέσει είτε όχι , οι πρόγονοί σου απο ένα σημείο και μετά έγιναν Ρωμαίοι πολίτες , και αργότερα χριστιανοί. Ώς Έλληνες φυλετικά δεν έπαψαν να υπάρχουν απο την εποχή της αρχαίας Ελλάδος μέχρι σήμερα . Όσο για την ονομασία” Έλληνας”είχε την έννοια του ειδωλολάτρη ακόμη και πρίν το “Βυζάντιο”.Όπως
   0   0
   • Heron says:

    φαίνεται όμως αρέσκεστε να φτύνετε τα κόκαλα των προγόνων σας μόνο και μόνο εξαιτίας του μίσους που έχετε για τον Ιησού Χριστό . Όσο και να χτυπιέστε , απο χριστιανούς κατάγεστε , και στους χριστιανούς χρωστάτε το γεγονός οτι είστε σήμερα”Έλληνες”έστω και μαϊμούδες . επειδή καβαλάτε το καλάμι γινόμενοι όψιμοι ειδωλολάτρες και να ντυνεστε καρναβάλια (με τις χλαμύδες)- λες και σταμάτησε ο χρόνος εκεί χωρίς να προοδέψουν ποτέ οι πρόγονοί μας – αυτό δεν σημαίνει οτι είστε και αληθινοί Έλληνες .
    0    0
    • αλλο η Πραγματικοτητα και αλλο η κατηχηση says:

     ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ
     0     0
     • Heron says:

      Όταν κάποιος θέλει να κάνει πόλεμο σε κάποιον άλλον για τους δικούς του λόγους και να τον βλάψη ,βρίσκει μύριες όσες αιτίες , και απο θύτης γίνεται ακόμη και θύμα προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του ! Κι εσείς αυτόν τον ρόλο παίζετε .Εξάλλου η θρησκεία σας προάγει ακόμη το ψεύδος την απάτηκαι την κλοπή( Ερμής )ενώ ο ρόλος σας είναι διχαστικός και διαβρωτικός εις βάρος του Ελληνικού λαού . Και το μόνο πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει είναι είναι η Ελλάδα δεδομένου οτι εσείς δεν νοιάζεστε για την πα
      0      0
     • Heron says:

      Εξάλλου η θρησκεία του δωδαικάθεου απαιτεί και ανθρωποθυσίες . Τί θα κάνετε ; Καιρός είναι να αρχίσετε να σφάζετε ο ένας τον άλλο για να έχετε την εύνοια των “θεών”σας – στην αρχαιότητα το έκαμναν – Είμαι βέβαιος οτι είστε ικανοί ακόμη και γιαυτό . Γιατί όχι μόνο χριστιανός , αλλά κανένας φυσιολογικός και εχέφρον άνθρωπος δεν θα γινόταν ειδωλολάτρης τον 21ο αιώνα μόνο και μόνο για να βαυκαλίζεται με την ιδέα οτι είναι υπερέλληνας και να καββαλάει το καλάμι .
      0      0
 8. Heron says:

  λινόρθοση του Ελληνισμού αλλά της ειδωλολατρείας , την οποία συγχέετε επίτηδες με τον Ελληνισμό όπως κάνουν οι Μουσουλμάνοι με το Ισλάμ . Το “κίνημά”σας δεν είναι καν Ελληνοκεντρικό αλλά έχει σκοπό ειδικά την καταστροφή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού ως φυλή . Αν είσασταν Έλληνες και όχι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ δεν θα χαιρόσασταν με τις σφαγές των Ελλήνων της μέσης Ανατολής με τον πόλεμο στην Συρία . Είστε μια ακόμη πέμπτη φάλαγγα και τίποτα περισσότερο .
  0  0
  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ says:

   HERON δεν θα στο ξαναγραψω ενταξη ? Ο Σαχλας δηλαδη ο καλχας απο την ασια που υποστηριζε τον απολλωνα δηλαδη τον απολλο δηλαδη τον εναν θεο ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ….Ο ΑΣΙΑΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ και οχι οι ελληνες που φυσικα δεν εκτελεσαν αυτα τα βαρβαρικα και ετσι η θεα αθηνα στην τροια [τροιρα] τους αλλαξε τοτε τα φωτα…Διαβαζε και μελετα μην το παιζεις απλοικος ασιατης…
   0   0
   • Heron says:

    Δεν ξέρω αν ισχύει , αλλά μπορώ να την δεχτώ ως μια αξιοπρεπή απάντηση απο κάποιον που πρώτα απο όλα σέβεται τον εαυτό του .Οστόσο
    ανθρωποθυσίες γινόντουσαν απο τους ειδωλολάτρες τουλάχιστον μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα πάντα με τις ιστορικές πηγές .
    0    0
 9. Αλλο Ελλην και αλλο Εβραιος says:

  αλαξε το ονοματακι σου σε AHERON διοτι αυτο εχεις στο κεφαλακι σου ΑΧΥΡΑ.Εβραιοδουλε υπηρετη του Σαουλ
  0  0
  • Heron says:

   Εσείς είστε διασωληνωμένοι με τους Εβραίους – όχι εμείς – που τους έχετε σαν το οξυγόνο όταν τα βρίσκετε σκούρα για να σας ξελασπώνουν και να σας βγάζουν απο την δύσκολη θέση κάθε φορά που δεν έχετε επιχειρήματα !
   0   0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.