Μεξικό: Αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα εφιστούν ξανά την προσοχή για την σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Είναι η αλλαγή του κλίματος ένα πραγματικό φαινόμενο; Πώς θα μπορούσε να μην είναι; Όχι μόνο το 97% των επιστημόνων που μελετούν το κλίμα συμφωνούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη σχετίζεται με την αύξηση των φυσικών καταστροφών, αλλά οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και τώρα τελευταία η χαλαζοθύελλα στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη και ανησυχία.

Στις 30 Ιουνίου 2019, οι κάτοικοι της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό, ξύπνησαν, για να βρουν τους δρόμους και τα οχήματά τους θαμμένα σε 1,5 μέτρο πάγου.

Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή τους, καθώς η πόλη μέχρι τότε, «ψηνόταν» σε θερμοκρασίες 31 ° C (88 ° F).

Ο Ιούνιος είναι ο πιο καυτός μήνας στη συγκεκριμένη πόλη του Μεξικό, αν και η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 17 και 24 βαθμών Κελσίου, όλο το χρόνο. Η Γκουανταλαχάρα θεωρείται από τις πόλεις που βιώνει περιστασιακές καλοκαιρινές καταιγίδες με χαλάζι λόγω του υψομέτρου της, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι αυτό το περιστατικό ήταν πρωτοφανές.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερες από 20 αφρικανικές χώρες εργάζονται για να δημιουργήσουν το «Μεγάλο πράσινο τείχος της Αφρικής»

Σπίτια, δρόμοι και οχήματα υπέστησαν ζημιές από το παχύ στρώμα πάγου. Μέχρι το πρωί, το στρώμα του πάγου ήταν ακόμη ορατό, ενώ η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, εργαζόταν σκληρά όλο το βράδυ, με ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθεί το χαλάζι που είχε συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης.

Ζημιές προκλήθηκαν σε περισσότερα από 200 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν από την χαλαζοθύελλα.

«Και μετά αναρωτιόμαστε αν είναι πραγματική η κλιματική αλλαγή» έγραψε ο κυβερνήτης του Γιαλίσκο, Enrique Alfaro Ramírez και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή τραυματιών ή ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής».

Σύμφωνα με το BBC News, η καταιγίδα συνέβη μεταξύ 1:50 π.μ. και 2:10 π.μ. τοπική ώρα. Όταν οι θερμοκρασίες μειώθηκαν από τους 22 ° C (71 ° F) στους 14 ° C (57 ° F), ξεκίνησε η χαλαζοθύελλα. Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το χαλάζι ήταν “κανονικό” σε μέγεθος αλλά έλιωνε, καθώς έπεφτε στο έδαφος. Αυτό, δημιούργησε ένα ποτάμι που επέτρεπε σε περισσότερο χαλάζι να επιπλέει και να συσσωρεύεται.

truththeory.com

enallaktikiagenda.gr

Loading...

One thought on “Μεξικό: Αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα εφιστούν ξανά την προσοχή για την σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *