ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Με τον πρόεδρο της Κίνας συναντήθηκε ο Μπιλ Γκέιτς

· Κατοχικά Νέα

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ότι τα θεμέλια στις σινοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στους λαούς τους και εξέφρασε την ελπίδα για μια φιλία διαρκείας, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε σημερινή τους συνάντηση ο Σι αποκάλεσε τον Γκέιτς τον πρώτο “αμερικανό φίλο” που συναντά φέτος στο Πεκίνο και πρόσθεσε ότι η Κίνα προτίθεται να ενισχύσει τη συνεργασία με το ίδρυμα “Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς”, όπως έγραψε η εφημερίδα “Λαϊκή Ημερησία”.

Ο Γκέιτς έγινε σήμερα δεκτός στο Πεκίνο από τον κινέζο πρόεδρο με την ευκαιρία του πρώτου του ταξιδιού στον ασιατικό γίγαντα έπειτα από τρία χρόνια και πλέον.

Τέτοιες συναντήσεις είναι σπάνιες για οποιονδήποτε αμερικανό επιχειρηματία, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί που έχουν συναντηθεί προσωπικά με τον Σι. Ανάμεσά τους ήταν ο επικεφαλής της Apple, ο Τιμ Κουκ, και αυτός της Amazon, ο Τζεφ Μπέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έφθασε στην κινεζική πρωτεύουσα προχθές Τετάρτη το βράδυ, είχε διευκρινίσει πως το ταξίδι του είχε σκοπό να συναντηθεί με εταίρους του ιδρύματός του (Bill & Melinda Gates Foundation) στα πεδία της υγείας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Χθες Πέμπτη, το ίδρυμα ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 50 εκατ. δολάρια (45,7 εκατ. ευρώ) για να υποστηρίξει τις κινεζικές προσπάθειες στον αγώνα εναντίον της ελονοσίας και της φυματίωσης.

Ακόμη, ανανέωσε τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Ανακάλυψης Φαρμάκων για την Παγκόσμια Υγεία (GHDDI), που είχε ιδρύσει στο Πεκίνο ο ίδιος ο Γκέιτς, με τις αρχές του δήμου του Πεκίνου και αξιωματούχους του περίβλεπτου πανεπιστημίου Τσινγκούα.

ΑΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιταλία και Ισπανία παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα λόγω της κρίσης στην CeutaΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία και Ισπανία παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα λόγω της κρίσης στην Ceuta

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του Λι Τζε-μιουνγκΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του Λι Τζε-μιουνγκ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατού Νταν Ντρίσκολ μετά από μήνες έντασηςΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί στις 3 Σεπτεμβρίου — αναφορές για σύγκρουση με Χέγκσεθ γύρω από εκσυγχρονισμό και απομακρύνσεις στρατηγών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά