ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μαρόκο: 20 νεκροί σε μία μέρα εξαιτίας του σφοδρού καύσωνα

· Κατοχικά Νέα

Ακραία ζέστη και καύσωνας – κίνδυνοι για την υγεία

Θανατηφόρος ο καύσωνας που πλήττει το Μαρόκο. 20 άτομα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες.

Το υπουργείο Υγείας του Μαρόκο ανακοίνωσε σήμερα (25.07.2024) ότι 21 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες στο Μπένι Μέλαλ, σε μια πόλη στο κέντρο της χώρας, λόγω ενός νέου καύσωνα που έπληξε τη χώρα, η οποία βρίσκεται στον έκτο χρόνο ξηρασίας.

Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας (DGM) είχε ανακοινώσει την έλευση ενός ισχυρού κύματος ζέστης από τη Δευτέρα που θα διαρκούσε μέχρι χθες, Τετάρτη, σε πολλές περιοχές, με θερμοκρασίες που μπορεί να έφθαναν τους 48 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στο Μπένι Μέλαλ.

«Η πλειονότητα των θανάτων είναι άτομα που υπέφεραν από χρόνιες ασθένειες και ηλικιωμένοι, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους και να οδηγούν στον θάνατό τους», διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η περιφερειακή διεύθυνση υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μαρόκο κατέγραψε ρεκόρ ζέστης τον φετινό χειμώνα, με τον Ιανουάριο να είναι ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί από το 1940 (έφθασε κατά τόπους σχεδόν τους 37 βαθμούς Κελσίου), σύμφωνα με την DGM.

Η άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί τον αγροτικό τομέα, που είναι βασικός για την εθνική οικονομία, και τα αποθέματα νερού στα φράγματα.

Η εξάτμιση του νερού έφθασε το ενάμισι εκατομμύριο κυβικά μέτρα την ημέρα”, δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Υδάτινων Πόρων, Νιζάρ Μπαράκα.

Το εθνικό ρεκόρ μεγαλύτερης θερμοκρασίας καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2023 στο Αγκαντίρ (νότια) με 50,4 βαθμούς Κελσίου.

makeleio.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashionΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashion

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρεςΔΙΕΘΝΗ

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρες

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά