Μακελειό στη Νιγηρία: 30 νεκροί από διπλή επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Σε συναγερμό ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις, καθώς η ισλαμιστική οργάνωση απέδειξε ότι παραμένει αξιόμαχηΜακελειό με δεκάδες νεκρούς προκλήθηκε από διπλή βομβιστική ενέργεια της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανήκαν στο γκρουπ-παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, σε κεντρική αγορά της πόλης Μανταγκάλι.

Η Μπόκο Χαράμ είχε δεχθεί καίριο πλήγμα στην οργάνωσή της από το στρατό της Νιγηρίας και τους συμμάχους του, με αποτέλεσμα να απέχει για ένα διάστημα από τη φονική της δράση. Η διπλή βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη της Νιγηρίας, απέδειξε ότι παραμένει αξιόμαχη και ότι εξακολουθεί να αποτελεί μία μεγάλη απειλή για τους ντόπιους και όχι μόνο κατοίκους.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια και στόχο έχει την πτώση της κυβέρνησης και την ανάληψη της ηγεσίας από φανατικούς μουσουλμάνους, οι οποίοι θα αποκλείσουν κάθε επαφή με τον δυτικό κόσμο και τις κυβερνήσεις των κρατών, επιβάλλοντας τον απόλυτο νόμο της σαρίας. 

protothema.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *