in

«Μακεδονία» η εθνική των Σκοπιανών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα, αποκαλύπτεται ακόμη μία αρνητική συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δικαιώνει όσους προειδοποιούσαν για τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα που έδωσε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπιανών με τους Λετονούς την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο στάδιο «Φίλιππος ο Β’» για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γειτόνων εμφανίστηκε με το όνομα «Μακεδονία»…

Πώς άραγε επετράπη στους Σκοπιανούς να αγωνιστούν σαν «Μακεδονία» και όχι σαν «Βόρεια Μακεδονία»; Πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες που δείχνει ότι η Συμφωνία μόνο ξεκάθαρη δεν είναι και υποχρεώνει την ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα -από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τους υπεύθυνους της… Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας- να τρέχουν πίσω από τους Σκοπιανούς παραχαράκτες ζητώντας τη διόρθωση των «λαθών»; Ή μήπως η Συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν δημοσίως, ακόμη και σε διεθνείς αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας την ονομασία «Μακεδονία» νέτα σκέτα;

Η Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε), παραχωρεί στους γείτονες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κωδικά ονόματα MK και MKD σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρώντας μόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που θα πρέπει να μετατραπούν σε NM NMK δηλαδή (North Makedonia). Άρα οι Σκοπιανοί, με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να χρησιμοποιούν ως συντομογραφία το κωδικό όνομα MK και MKD -δηλαδή Μακεδονία- όταν αναφέρονται στη χώρα τους σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση!

Το ερώτημα στους εμπνευστές της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απλό: Γνώριζαν τι υπέγραφαν; Τους ξέφυγε και επέτρεψαν στους Σκοπιανούς να αυτοπροσδιορίζονται σαν Μακεδόνες χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία MK και MKD και μάλιστα σε αθλητικές διοργανώσεις τις οποίες παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον πλανήτη; Ενας τηλεθεατής σε κάποια ξένη χώρα που βλέπει να αγωνίζεται εθνική ομάδα μιας χώρας που προσδιορίζεται σαν «ΜΚ» ή «MKD» δηλαδή Μακεδονία, τι θα θεωρήσει και τι θα καταλάβει: Ότι η ομάδα εκπροσωπεί μια χώρα που ονομάζεται Μακεδονία ή μια χώρα που έχει το όνομα Βόρεια Μακεδονία; Πρόκειται άραγε για παραθυράκι που επιτρέπει στους Σκοπιανούς να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας σε διοργανώσεις και αθλητικά events που παρακολουθούν πλατιές μάζες ανθρώπων με προφανή συνέπεια τη νομιμοποίηση του σφετερισμού της χρήσης του όρου Μακεδονία; Αν δεν είναι σκόπιμη ενέργεια, μήπως πρόκειται για αβλεψία ή παράλειψη;

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και το όνομα των Σκοπίων, ήταν ότι διεθνώς -μέχρι το deal Τσίπρα-Ζάεφ- όλοι αποκαλούσαν τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» και μόνο εμείς ΠΓΔΜ, FYROM, ή Σκόπια, κάτι που μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υποτίθεται ότι θα άλλαζε.

Ιδού ποια είναι η αλλαγή! Οι Σκοπιανοί αποκαλούν την ποδοσφαιρική τους ομάδα Μακεδονία, στέλνοντας διεθνώς το μήνυμα ότι η χώρα που κατοχυρώνει το όνομα Μακεδονία είναι η πρώην FYROM, τα Σκόπια δηλαδή…

Ακόμη κι αν το υπουργείο Εξωτερικών απαντήσει ότι στον ποδοσφαιρικό αγώνα των Σκοπιανών με τους Λετονούς υπήρξε καταχρηστική χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οι γείτονες θα έπρεπε να διορθώσουν το λάθος τους, ποιος εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο; Πώς θα μπορούσε κάποιος να λειτουργεί σαν καθημερινός χωροφύλακας που να φροντίζει για την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών; Κι αν είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της Συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» πώς μπορούν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια… ξεκάθαρη συμφωνία που δήθεν διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα;

Το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Κι αν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και οι συνεργάτες του υποστηρίξουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ζ) της Συμφωνίας των Πρεσπών «ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του δεύτερου μέρους ή το σύντομο όνομα, ήτοι, “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”», άρα οι Σκοπιανοί παραχάραξαν τις προβλέψεις της Συμφωνίας, θα πρέπει να απαντήσουν: Γιατί η Συμφωνία επιτρέπει στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν τις συντομογραφίες MK και MKD στις αθλητικές διοργανώσεις ή σε άλλες εκδηλώσεις που συμμετέχουν πλατιές λαϊκές μάζες όπως η Eurovision; Δεν δημιουργείται διεθνώς η εντύπωση ότι όπου αναφέρεται MK και MKD εννοείται Μακεδονία;

protothema.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Μα βρε παιδιά σίγουρο δεν ήταν; Όποιοι πίστεψαν πως με την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, δεν θα υπήρχαν άλλες αλλαγές, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!! Γι’αυτο και τρέχαμε στα συλλαλητήρια… γιατί ξέραμε τι θα ακολουθήσει! Και είναι μόνο η αρχή.. η αρχή του τέλους…

 2. Και μάλιστα ο ποδοσφαιρικός αυτός αγώνας διεξήχθη στο στάδιο «Φίλιππος ο Β’».

  Το πραγματικό πρόβλημα είναι όμως ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμμία σχέση με το Φίλιππο και το μέγα Αλέξανδρο. Μόνο το Μοναστήρι και η Γευγελή έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία. Αυτά που δεν θέλησε να καταλάβει ο Βενιζέλος όταν μπορούσαμε άνετα.
  Ο Βενιζέλος, ο οποίος δε θέλησε να καταλάβει το Μοναστήρι και τη Γευγελή, αλλά κράτησε τον Κωνσταντίνο στη Θεσσαλονίκη…
  Και, παρεμπιπτόντος, μόνο το 1/3 του στρατού του Κωνσταντίνου ήταν υπέρ αρκετό για τα νότια Σκόπια (Μοναστήρι και Γευγελή), το 20% του σημερινού κράτους των Σκοπίων όπου τότε κατοικούσαν μόνο Έλληνες.

  Άρα, για να επανέλθω, τι δουλειά έχουν στα Σκόπια τα δεκάδες αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου που έφτιαξαν οι Σκοπιανοί τα τελευταία χρόνια;
  Τι σχέση έχει η σλάβικη γλώσσα τους με την ελληνική που μιλούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι;
  Δε θα έπρεπε πρωτίστως να τους υποχρεώσουμε να κατεβάσουν τα αγάλματα αυτά;

  Και βέβαια δεν εννοώ εμένα, δε θα τους υποχρεώσω εγώ, εννοώ τον Κοτζιά, τον Τσίπρα και γενικώς όλους τους προδότες και εθνομηδενιστές που μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.
  Νομίζω όμως απάντησα από μόνος μου γιατί αυτά τα αγάλματα υπάρχουν ακόμη…

  Τέλος, και μόνο ο χάρτης που είχε προσφάτως και το Deutsche Welle, αρκεί για να αποδείξει κανείς ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία.
  http://www.dw.com/image/42447912_303.png

  Αυτό που θα προσθέσω είναι ότι η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, δεν είναι …οριστική και τελεσίδικη.
  Η απόφαση αυτή θα αρθεί από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για προδότες. Για καταδικασθέντες από τη Δικαιοσύνη προδότες και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αίρονται.

  Και όταν αναφέρομαι σε μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση δεν εννοώ βεβαίως τη ΝΔούλα, αφού ούτε πατριωτική είναι αλλά ούτε πρόκειται να μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα (αναφέρομαι στο FYRO…M και στο δήθεν χρέος μας, το “δήθεν” το αποδεικνύω αλλού…).

  • Σωστός σε ό,τι αφορά τον προδότη Βενιζέλο, αλλά δυστυχώς η Θεσσαλονίκη (όπως και ολόκληρη η υπόλοιπη Ελλάδα) είναι γεμάτη από δρόμους, πλατείες και αγάλματα του Βενιζέλου που πρόδωσε την Μακεδονία. Και αν δεν ήταν ο Κωνσταντίνος να καταλάβει την Θεσσαλονίκη, τώρα η πόλη θα ήταν Βουλγαρική. Και αφήνω την άλλη μεγάλη προδοσία με την Μικρασιατική καταστροφή!!!!!

   Όσον αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρεις για την ιστορία, τον Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, τα αγάλματα, τα σχολικά βιβλία κτλ κτλ, διάβασε την συμφωνία των Πρεσπών και θα δεις ότι (άσχετα αν μπορούσε να ήταν καλύτερη ως προς την ονομασία επιμένοντας εμείς να ονομαστεί με το πραγματικό της όνομα, δηλαδή Βαρδαρία ΄΄οπως την αναφέρουν οι πιο παλιοί χάρτες τους) όσον αφορά αυτή την ιστορικότητα της περιοχής είναι ξεκάθαρη η Ελληνικότητά της Μακεδονίας, η καταγωγή των Βορειομακεδόνων είναι Σλαβική και δεν έχουν καμία σχέση με την “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα”.

   • Φυσικά και ο Κωνσταντίνος κατέλαβε τη Θεσσαλονίκη. Μπορούσε όμως μόνο με ελάχιστο στρατό να καταλάβει και το Μοναστήρι.
    Το ήθελε και θα το έκανε, μόνο που δε τον άφησε ο προδότης πρώτος εθναρχίδης μας (ως γνωστών εμείς οι άντρες τα έχουμε δύο και άρα υπήρξε και δεύτερος ο “Η Κύπρος κείται μακράν”).
    Ο Βενιζέλος λοιπόν, σωστά γράφεις για την προδοσία στη Μικρασιατική κατστροφή. Κήρυξε εθνικές εκλογές εν μέσω πολέμου, αλλά χάρισε και τη Βόρειο Ήπειρο στο νεοσύστατο Αλβανικό κράτος…
    Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι μόνο το όνομα, είναι και η γλώσσα, είναι και η ιθαγένεια. Και όπως έγραψα ο ποδοσφαιρικός αυτός αγώνας διεξήχθη στο στάδιο Φίλιππος ο Β’, αλλά και τα αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Και δεν έχει σημασία το τι είναι ξεκάθαρο, σημασία έχει το τι εφαρμόζουν οι Σκοπιανοί…

    • “Και δεν έχει σημασία το τι είναι ξεκάθαρο, σημασία έχει το τι εφαρμόζουν οι Σκοπιανοί…”

     Εδώ είναι όλο το μυστικό. Ας όψονται όλοι όσοι μέχρι τώρα έκαναν την πάπια. Και για την Κύπρο που ήταν μακρυά (για τον Κίμωνα ήταν πολύ κοντά με κουπιά και πανιά) να το “χάψουμε”, αλλά η Βαρδακία ήταν δίπλα μας!!!!!! Τώρα θέλει μεγάλη προσπάθεια για να επιβληθούμε (η οικονομική “κατάκτηση” είναι κατά την γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος), αν και για τίποτα καλύτερο δεν είναι αργά!!!!!

     Δυστυχώς ο Καποδίστριας ήταν ένας!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Θα αποδειχτεί ακόμα και σε αυτούς που ασκούν εξουσία στο πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια, ότι αυτός που τα τελικά υπηρετούν, ήτανε και είναι “ά-φιλος”, δηλαδή δεν πιάνεται φίλος ούτε καν μαζί τους.
  http://kataklusmosnoe.blogspot.com/2015/08/19.html

 4. Η συμφωνια ειναι ηδη ακυρη διοτι ο προεδρος της μπανανιας-σκοπιων δεν την υπογραψε. Aναμενεται πατριωτικη κυβερνηση να πραξει τα αυτονοητα, και τα συνορα με τους γυφτους να κλεισουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μακελειό στη Ν.Ζηλανδία τους έδωσε την αφορμή που έψαχναν: Τα πάντα αλλάζουν

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol ο Πακιστανός που «Καμαρώνει δίπλα στον Υπουργό Βίτσα»