18:19 - 17/10/2016

Η Λευκή Χριστιανική Αμερική έχει πεθάνει

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γράφει η Atlantic:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον η πλειοψηφικά λευκή, χριστιανική χώρα, και αυτό έχει ήδη αρχίσει να έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Με ένα 45 τοις εκατό του πληθυσμού, οι λευκοί χριστιανοί είναι μια ομάδα που συρρικνώνεται δημογραφικά – και η αντίδραση από πολλά μέλη της ομάδας ενάντια στην αυξανόμενη διαφοροποίηση της Αμερικής υπήρξε άμεση και πικρή. “Οι άνθρωποι πολεμούν όταν χάνουν την αίσθηση του τόπου, την αίσθηση του ανήκειν, και την αίσθηση της χώρας που κατανοούν και αγαπούν», λέει ο Robert P. Jones, ο συγγραφέας του βιβλίου “Το Τέλος της Λευκής Χριστιανικής Αμερικής” (“The End of White Christian America”), στο παρακάτω βίντεο.


Στο βιβλίο του ο Jones, ιδρυτικός Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Public Religion Research (Έρευνας Δημόσιας Θρησκείας), λέει ότι η Λευκή Χριστιανική Αμερική είναι νεκρή και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα το αποδείξουν.

“Αρχίζω το βιβλίο με μια νεκρολογία για την λευκή χριστιανική Αμερική, και καταλήγω στο συμπέρασμα το βιβλίο με ένα εγκώμιο. Το επιχείρημά μου στο βιβλίο είναι ότι έχουμε ήδη βιώσει το τέλος της Λευκής Χριστιανικής Αμερικής”, λέει ο Jones στην Washington Post σε συνέντευξή του στον John Sides, αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο George Washington, που ειδικεύεται στην κοινή γνώμη, στην ψήφο και στις αμερικανικές εκλογές.

«Αν και ο ισχυρισμός αυτός στηρίζεται σε δημογραφικές αλλαγές, στηρίζεται επίσης και στην πτώση της δύναμης μεγάλων θεσμικών οργάνων, όπως το Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών ή της Χριστιανικής Συμμαχίας της Αμερικής. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα θα δει ποτέ ξανά την Λευκή Χριστιανική Αμερική ως μια κυρίαρχη πολιτιστική δύναμη», είπε.
Η Λευκή Χριστιανική Αμερική έχει πεθάνει (video) - Εικόνα1

Χρησιμοποιώντας ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από το 2014 και δεδομένα, ο Jones τόνισε την ταχεία μείωση του ποσοστού των λευκών, μη-ισπανόφωνων χριστιανών από γενιά σε γενιά.
«Σήμερα, οι νεαροί ενήλικες ηλικίας 18 έως 29 έχουν λιγότερο από τις μισές πιθανότητες να είναι λευκοί χριστιανοί όπως οι ηλικιωμένοι ηλικίας 65 ετών και άνω. Σχεδόν 7 στους 10 Αμερικάνους ηλικιωμένους (67 τοις εκατό) είναι Λευκοί Χριστιανοί, σε σύγκριση με λιγότερους από 3 στους 10 (29 τοις εκατό ) νεαρούς ενήλικες», σημείωσε ο Τζόουνς.

Και ενώ αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των γενεών στο ποσοστό των λευκών χριστιανών οφείλεται εν μέρει στην αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων, ο Τζόουνς εξηγεί ότι οφείλεται επίσης και στο ότι οι νέοι ενήλικες απορρίπτουν την οργανωμένη θρησκεία.

«Οι νεαροί ενήλικες είναι τρεις φορές πιθανότερο, σε σχέση με τους ηλικιωμένους να ισχυριστούν ότι δεν έχουν σχέση με καμία θρησκεία (34 τοις εκατό έναντι 11 τοις εκατό, αντίστοιχα)», είπε.

Ενώ αυτή η ομάδα των μη συνδεδεμένων με κάποια εκκλησία Αμερικάνων έχει απορρίψει την οργανωμένη θρησκεία, ο Τζόουνς έσπευσε να εξηγήσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν απορρίψει τον Θεό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / εδώ κι εδώ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΛΕΥΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ…Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  2. Οι Λευκοί χριστιανοί των Η.Π.Α. επί το πλείστον Αγγλοσάξονες…. γενοκτόνησαν 60.000.000 εκ. ινδιάνους, ενώ όσους περίσσεψαν κοντά στα 20.000.000 εκ. τους μετέφεραν (εσωτερικός ξεριζωμός) χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Έτσι μπήκαν οι ρίζες του καπιταλισμού, αρχικά στην βόρειο Αμερική… μετά σε όλο τον πλανήτη. Αυτά.

  3. Ποια λευκή χριστιανική Αμερικη .ρε κόκκινες ουρανε;;;;Είδαμε και στiς δεκαετίες του 50 και 60 τι κάνανε οι προτεστάντες…..Αιματοκυλησανε τον κόσμο ρε….Αυτοί οι Αμερικανοί προτεστάντες είναι στην ουσία Εβραιστες ή καλύτερα χριστιανοσιωνιστες…..Αλλά εσένα σε πείραξαν οι ΛΕΥΚΟΙ και όχι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ,ετσι;;;;που το γράφει ρε οτι ο χριστιανός πρέπει νάναι και λευκός;;;;χαχαχα τότε πρέπει νά γράψεις ένα άρθρο για τους μαύρους χριστιανους καθολικους βραζιλιάνος που καταπιέζονται από τους λευκούς……Ο φασισμός είναι επικτητος…και συ είσαι ή ατμομηχανή του….

  4. Ναι η καθαρή φυλή των Αμερικανών… Άσε μας μωρέ όλοι οι εγκληματίες πριν 400 χρόνια έφυγαν από την Ευρώπη και πήγαν στην Αμερική σκότωσαν βιασαν…έκαναν εισαγωγή δουλων από την Αφρικη έχουνε ιδρύσει ότι πιο μισανθρωπο οργανισμό θέλεις και θα τους λυπηθω ??? Ρε δεν παν στα Ταρταρα λέω εγώ…

  5. ΠΡΟΗΦΩΝΑΣ ΚΛΑΡΙΝΑΣ 10/18/2016 @ Οκτώβριος 18, 2016 3:25 μμ

    ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*