ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Λ.Δ. Κονγκό: Νεκροί τέσσερις γιατροί από επιθέσεις σε δομές υγείας για τον Έμπολα

· Κατοχικά Νέα

Τέσσερα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Λ.Δ. Κονγκό έχουν σκοτωθεί από 132 επιθέσεις εναντίον των δομών υγείας, από τότε που ξέσπασε η επιδημία Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2018 και της 20ής Μαΐου 2019, καταγράφηκαν 132 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στο πλαίσιο της επιδημίας του Έμπολα, οι οποίες προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και 38 τραυματίες μεταξύ του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας και των ασθενών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο για την επιδημιολογική κατάσταση.

«Εξαιτίας αυτής της στοχευμένης βίας, πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι στις περιοχές Μπένι και Λιμπερό αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ή να εγκαταλείψουν προσωρινά τον τόπο διαμονής τους, αναγκάζοντας έτσι κάποιες δομές υγείας να κλείσουν τις πόρτες τους», προστίθεται.

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες σε γενική συνέλευσή τους την Πέμπτη ζήτησαν από τις αρχές «να βάλουν τέλος σε αυτό το φαινόμενο της βίας εναντίον των εργαζομένων στον τομέα της υγείας» και προειδοποίησαν ότι «εάν οι απειλές δεν σταματήσουν» θα προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνολικά, έχουν καταγραφεί 1.248 θάνατοι (1.160 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 88 πιθανά) και 490 άνθρωποι έχουν ιαθεί» από το ξέσπασμα της επιδημίας, την 1η Αυγούστου 2018, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

naftemporiki.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Μία απάντηση στο “Λ.Δ. Κονγκό: Νεκροί τέσσερις γιατροί από επιθέσεις σε δομές υγείας για τον Έμπολα”

  1. Από την πύλη του Κονγκό ,εισήλθαν το 1996 ,πολλά εκατομμύρια σκοτεινών αιθερικων οντοτήτων…εργαστήρια παραγωγής νοσηρων ιών ,είναι εγκατεστημένα σε αφρικανικές χώρες ,όλα ελεγχόμενα από την ελιτ των μαύρων ιερατείων.Περιεργο….σημερα δεν ψεκάζουν ,λέτε να μας χώσουν και καμμιά τελευταία δόση ,πριν τις εκλογές ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *