ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κυκλώνας Μελίσα: Ο ισχυρότερος στον πλανήτη με 3,5 μέτρα κύμα και ταχύτητα 280 χλμ.

· Κατοχικά Νέα

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τη Τζαμάικα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται την Τρίτη (28/10) για τον χειρότερο κυκλώνα στην ιστορία της χώρας: τον κυκλώνα Μελίσα.

Η ταχύτητα των ανέμων φθάνει τα 280 χλμ/ώρα, ενώ ο κυκλώνας κατατάσσεται στην Κατηγορία 5. Ο πρωθυπουργός Άντριου Χόλνες προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών καταστροφών, ιδίως στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Καμία υποδομή δεν μπορεί να αντέξει»
«Δεν νομίζω ότι καμία υποδομή σε αυτήν την περιοχή μπορεί να αντέξει έναν κυκλώνα Κατηγορίας 5, επομένως ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές καταστροφές» είπε στο CNNi προτρέποντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους, εκκενώνοντας περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι αψηφούν τις οδηγίες των Αρχών και δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. «Απλώς δεν θέλω να φύγω» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Τζένιφερ Ραμντάιαλ

«Ακόμη και αν ήταν… Κατηγορίας 6, δεν θα έφευγα», είπε ο Ρόι Μπράουν. Αιτία της άρνησής πολλών κατοίκων όπως εξήγησε ο ίδιος είναι η κακή εμπειρία που είχαν παλιότερα σε καταφύγια που είχαν στήσει οι αρχές.

Τέσσερις θάνατοι σε Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κυκλώνας Μελίσα έχει ήδη προκαλέσει τέσσερις θανάτους σε Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία.

Καθώς ο κυκλώνας Μελίσα πλησιάζει απειλητικά, οι αρχές της Τζαμάικας έκλεισαν τα λιμάνια και το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ο κυκλώνας απειλεί επίσης τις ανατολικές ακτές της Κούβας, τις νότιες Μπαχάμες και τα νησιά Τερκς και Κέικος.

Ο τελευταίος ισχυρός κυκλώνας που σάρωσε την Τζαμάικα ήταν ο Γκίλμπερτ τον Σεπτέμβριο του 1988, που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε όλη τη χώρα. Έκτοτε, η περιοχή έχει πληγεί από αρκετούς κυκλώνες, με πιο πρόσφατο τον Μπέριλ τον Ιούλιο του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

cnn.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τραμπ: Νέες συμφωνίες με εννέα φαρμακευτικές για μειώσεις τιμών στις ΗΠΑΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συμφωνίες με εννέα φαρμακευτικές για μειώσεις τιμών στις ΗΠΑ

Λίβανος: Απετράπη θαλάσσια μεταφορά περίπου 25 Σύρων προς την ΚύπροΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Απετράπη θαλάσσια μεταφορά περίπου 25 Σύρων προς την Κύπρο

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί εν μέσω έντασης με τον ΧέγκσεθΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί εν μέσω έντασης με τον Χέγκσεθ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά