in

Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους: Τεχνητό κρέας από «αέρα κοπανιστό» – Ρεπορτάζ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Φαγητά βασισμένα στον αέρα μπορεί να είναι η νέα «μόδα» της διατροφής, διαβάζουμε στο euronews.

Αμερικανική εταιρεία, ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη στον κόμσο, που κατάφερε να δημιουργήσει «κρέας» για βίγκαν από στοιχεία που εντόπισε στον αέρα.

Το «ψεύτικο κρέας», συνεχίζει το euronews, φτιάχνεται με την χρήση «ανανεώσιμης ενέργειας», η οποία μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα, το οξυγόνο και το άζωτο σε πρωτεΐνες πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Επίσης, βάσει του ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού ενημερωτικού δικτύου που επικαλείται την εταιρεία, έχει αμινοξέα ίδιας ποσότητας με το κρέας, είναι οργανικό και όχι γενετικά τροποποιημένο.

Και φυσικά αντικαθιστά το κρέας, το οποίο μία συγκεκριμένη «κάστα» επιστημόνων, κατηγορεί για την υποτιθέμενη «υπερθέρμανση του πλανήτη».

H παραγωγή του δημιουργήματος των επιστημόνων της χημικής βιομηχανίας «Kiverdi» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βασίζεται σε ένα «κλειστό κύκλωμα που θα μιμείται τον κύκλου του άνθρακα», εμπνευσμένο από τις προσπάθειες της NASA να παράξει φαγητό για ταξίδι στο διάστημα ενός έτους με περιορισμένες προμήθειες.

Οι διαδρομές που ακολουθεί ο άνθρακας μέσα στο (γήινο) περιβάλλον σχηματίζουν τον λεγόμενο κύκλο του άνθρακα (carbon cycle), μια διεργασία φυσικής ανακύκλωσης του γήινου άνθρακα. Για παράδειγμα, τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Δεσμεύουν δηλαδή άνθρακα, σύμφωνα με την συμβατική επιστήμη, και το χρησιμοποιούν για να παράγουν βιομάζα. Κάποια από αυτήν την βιομάζα (των φυτών) καταναλώνεται από τα ζώα και κάποια ποσότητα από αυτόν τον άνθρακα εκπνέεται από αυτά τα ζώα ως διοξείδιο του άνθρακα.

Κατά αυτόν τον τρόπο θέλουν οι επιστήμονες της Καλιφόρνιας να δημιουργήσουν κρέας από αέρα. Αν καταλάβαμε σωστά, μικρόβια θα δεσμεύουν, με τεχνητό τρόπο, διοξείδιο του άνθρακα, από αυτό θα παράγεται φαγητό, θα το καταναλώνουν οι άνθρωποι και θα το αποβάλλουν με την σειρά τους, όπως τα ζώα την βιομάζα των φυτών.

Τα μικρόβια αυτά ονομάζονται «hydrogenotrophs» και θα συμπεριφέρονται όπως τα φυτά, μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε φαγητό και ενέργεια για τους ανθρώπους.

Κρέας από αέρα κοπανιστό, λοιπόν για να… «σωθεί το περιβάλλον».

el.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. ….απλα τωρα θα αλλαξουμ την διαφημηση που εκανε για το κασσερι ο αειμνηστος τζιβελεκας “εμενα κασσερι δωσε μου και την ψυχη μου παρε” σε “εμενα υδρογενοτροπς δωσε μου και το πουλι μου παρε”..μην νωμιζεται οτι θα μας σηκωνεται μετα απο αυτο …ξεχαστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παράξενα ευρήματα στον κομήτη P67 που παραπέμπουν σε κατασκευές ευφυών όντων

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανικά μαχητικά χτύπησαν φάλαγγα Κούρδων – Καταστράφηκαν φορτηγά με πετρέλαιο που ελέγχεται από τον SAA