Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός

Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε «Είμαστε ό,τι τρώμε»

Άρα τρώτε ψοφίμια … είστε ψοφίμια!!!

Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, μεγάλος Προσωκρατικός φιλόσοφος, λέγοντας ότι η ψυχή είναι αθάνατη, δεν πρωτοτυπεί, αφού την ίδια άποψη εκφράζουν και ο Θαλής, ο Ξενοφάνης, ο Ηράλκειτος, ο Εμπεδοκλής. Εκείνο που καταπλήττει είναι η αιτιολογία που δίδει ο φιλόσοφος για τον θάνατο.

«Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι» δηλ. «Γι’ αυτό πεθαίνουν οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν να προσάψουν την αρχή στο τέλος»

Ο Αλκμαίων έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα περνώντας από τα μονοπάτια του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Θαλή. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να ενώσουν την αρχή με το τέλος γι αυτό πεθαίνουν. Δεν εννοούν οι φιλόσοφοι, την βρεφική με την ηλικία του γήρατος, όπως αφελώς ισχυρίζονται κάποιοι. Αυτό ανήκει στον γραμμικό χρόνο. Ο λόγος που οι άνθρωποι πεθαίνουν είναι γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν ενώσουν, όλα τα παράλληλα κομμάτια της ψυχής τους. Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την φούσκα της δημιουργίας της ύλης, έξω από την  φυλακή του Δημιουργού – Θεού, στην Αχρονη κι Αμορφη Ενότητα. (Αυτό περιγράφεται εξαιρετικά στο ονειρικό διήγημα του Χ. Φ. Λαβκραφτ, «Το Ασημένιο Κλειδί» και «Μέσα από τις Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού»)

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, πειράζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό προχώρησαν στην καθιέρωση χρονικών διαστημάτων όπου δεν έτρωγαν τροφές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συσσώρευαν τοξίνες στον οργανισμό. ΝΑΙ το κρέας και η τροφές αίματος περιέχουν ΤΟΞΙΝΕΣ ακατάλληλες για τον οργανισμό και ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Αυτά τα διαστήματα τα ονομάζουν αφελώς, νηστεία. Η νηστεία βασίζεται στην αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά) και στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια) ωμών είτε μαγειρεμένων σε χαμηλές θερμοκρασίες (χωρίς τσιγάρισμα, τηγάνισμα κ.λ.π.) και σε μικρές ποσότητες, για λόγους θρησκευτικούς συνήθως αλλά στην πραγματικότητα για να υπάρξει ένα μικρό σταμάτημα από την αιματοφαγία.

Η Αποτοξίνωση από την άλλη, είναι μία φυσιολογική διαδικασία αποβολής από τον οργανισμό των άχρηστων ουσιών, που είτε παίρνουμε από το περιβάλλον είτε δημιουργούνται από την λειτουργία του ίδιου του οργανισμού (αναπνοή, διάσπαση των τροφών, λειτουργία κυττάρου κ.λ.π.) και κακώς γίνεται μια στο τόσο κατά διαστήματα και όχι συνεχώς.

Για το σκοπό αυτό το ανθρώπινο σώμα, διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς αποβολής των τοξινών μέσω της ούρησης, των κοπράνων, του ιδρώτα και του εντέρου. Όταν οι άχρηστες αυτές ουσίες αυτές γίνουν πολλές και συσσωρευτούν δεν μπορούν να αποβληθούν εύκολα, δημιουργώντας βλάβες στο σώμα στην σκέψη στην διάθεση. Με την διατροφική αποτοξίνωση δίνουμε μια ευκαιρία στον οργανισμό, να αποβάλλει τις ήδη συσσωρευμένες τοξίνες μέσα από το μεγαλύτερο αγωγό αποβολής που είναι το έντερο. Ταυτόχρονα μειώνουμε την είσοδο τοξινών σε αυτόν και φροντίζουμε να έχουμε δυνατό κι ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στον οργανισμό μέσω των χημικών στις τροφές, των δηλητηρίων που βάζουν μέσα στα τσιγάρα, του μολυσμένου αέρα, των φαρμάκων, των απορρυπαντικών, των οικιακών σκευών κλπ. Επίσης σήμερα όλη η τροφική αλυσίδα του ανθρώπου είναι μολυσμένη με παραπροϊόντα της βιομηχανικής δραστηριότητας όπως βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, μόλυβδο, διοξίνες κ.α.

Η θάλασσα έχει διάφορους μηχανισμούς αποβολής της ρύπανσης: Ένας από αυτούς είναι τα μαλάκια, που ταυτόχρονα αποτελούν λαχταριστούς μεζέδες. Μερικοί πιστεύουν ότι επειδή δεν έχουν αίμα είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας ! Όμως στην πραγματικότητα είναι η εποχή των μαλακίων λόγω του κύκλου της ζωής τους (εποχή που ξεκινάει η αναπαραγωγή τους και η εποχή με την μεγαλύτερη άμπωτη, άρα ό,τι μας βολεύει κάνουμε).

Στα μαλάκια περιλαμβάνονται διάφορα είδη, τα σαλιγκάρια, οι αχιβάδες, τα καλαμάρια, τα χταπόδια. Ζουν κατά πλειονότητα στο νερό, συνήθως στη θάλασσα, τους ωκεανούς αλλά και σε γλυκό νερό. Τα οστρακοειδή είναι δίθυρα μαλάκια όπως τα μύδια, τα στρείδια, τα χτένια, τα κυδώνια κ.ά. Τα δίθυρα μαλάκια διηθούν το νερό με τα βράγχια, κατακρατώντας την τροφή τους που αποτελείται κυρίως από φυτοπλαγκτόν, βακτήρια, σωματίδια, οργανικές ουσίες και υλικά αποδόμησης. Αποτελούν στην ουσία ένα είδος φίλτρου, μια και κατακρατούν τα στοιχεία, που περιέχονται στο νερό.

Στις σημερινές λοιπόν θάλασσες, όλα τα μαλάκια περιέχουν, πολλαπλά την ρύπανσή της, που είναι εξαιρετικά μεγάλη. Είναι ένας σημαντικός κρίκος της τροφικής αλυσίδας και η αλόγιστη ρύπανση που έχει κάνει ο άνθρωπος στα νερά και κατ’ επέκταση στα νερά της θάλασσας, με την κατανάλωση τους επιστρέφει σε αυτόν! Τρώτε αυτά τα νόστιμα “φίλτρα της θάλασσας” και επιτρέπετε να μπαίνουν στον οργανισμό σας όλα τα χημικά και τα βαρέα μέταλλα των μολυσμένων θαλασσών; ΧΜ !

Στην διατροφή μας ισχύει το 90/10

Δηλ. 90% μία διατροφή άριστη και απολύτως βιολογική-καθαρή στην καθημερινότητα μας και ένα 10% μπορεί να περιλαμβάνει «αμαρτωλές» για την υγεία μας απολαύσεις, σε ασήμαντα μικρή ποσότητα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Επίσης ισχύει το ίδιο 90/10 σε χρόνο, χώρο και σε ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος καταναγκαστικών στερήσεων και δογματισμών. Όμως, ποτέ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ δεν καταναλώνουμε τα σκουπίδια των κοινωνικών εθίμων, εορτών και παραδόσεων, ειδικά τις ημέρες που τις χρησιμοποιεί ο μαζάνθρωπος. Υπάρχουν αρκετά πιάτα για ιδιαίτερες κοινωνικές περιπτώσεις, που είναι αρκετά δύσπεπτα για καθημερινή κατανάλωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυστηρό πλαίσιο του 10% σε εορταστικές ημέρες, φυσικά με απόλυτα αυστηρά βιολογικά υλικά και τον σωστό τρόπο μαγειρέματος.

Θα βρείτε αρκετούς τρόπους μαγειρέματος εδώ στο terrapapers στην κατηγορία «συνταγές» που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση του «τι να μαγειρέψω» πέρα από τα συνηθισμένα, για να παραμείνω σε υγιεινά πλαίσια, να ικανοποιήσω τους καλεσμένους μου και να παραμείνω σε υψηλά αισθητικά επίπεδα. Το κριτήριο του τι βάζουμε στο σώμα μας έχει να κάνει με την υγεία μας κι όχι με τον κοινωνικό – εορταστικό περίγυρο. Γιατί αν κάποιος περιοριστεί στο περιβάλλον του σχετικά με την διατροφή και κατά προέκταση την υγεία του νοητική και σωματική απλά θα έχει και τα αποτελέσματα που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στο περιβάλλον του.

Με δεδομένο ότι ο καρκίνος και οι εκφυλιστικές ασθένειες θερίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο είναι αυτονόητο και λογικό του τι παθαίνει, όποιος ακολουθεί την παράδοση και τις κοινωνικότητες. Όσοι λοιπόν τρώτε καθημερινά νεκρό, μαγειρεμένο κρέας αλλά και τα παράγωγα του είστε νεκροί, Νοητικά, Συναισθηματικά, Σωματικά, Ψυχικά. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να είσαι ζωντανός και υγιής, ακόμη και στα μαγειρεμένα λαχανικά, σκέψου τώρα στο κρέας.  Αυτό δεν σας το λέει ο διατροφολόγος σας, άλλο φρούτο νέο-ηλίθιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ετούτο, ούτε η τηλεόραση το λέει, ούτε ο πνευματικός θα σας το πει, όχι γιατί δεν το ξέρει, αλλά γιατί δεν είναι πνευματικός. Όμως οι Πνευματικοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, αυτό λένε.

Το μαγειρεμένο κρέας είναι νεκρό, γιατί ωμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φάει, αλλά τρώει τυρί, γάλα, αυγά, επεξεργασμένα και νεκρά. Όταν λέω νεκρά, εννοώ νεκρά από κάθε ουσία χρήσιμη για την ζωή, την υγεία, την ευεξία, την ευδαιμονία του ανθρώπου που τα καταναλώνει. Δεν χρειάζεται να έχεις την ευφυΐα του Νιλς Μπορ για να το καταλάβεις αυτό, το να επιλέγεις να το αγνοείς, είναι γιατί ήδη φλερτάρεις με το νοσοκομείο και τους τύπους με τις άσπρες μπλούζες.

Είναι ο άνθρωπος σαρκοφάγο ζώο; Υπό συνθήκες, είναι, αλλά όταν είναι σαρκοφάγος αυτόματα εκφυλίζεται. Το κρέας περιέχει αίμα και όποιος τρώει τροφές αίματος είναι υπανθρωποειδές, είναι ανθρώπινο ζώο κι όχι άνθρωπος. Εξελίσσεται από άνθρωπος σε κάτι κατώτερο, σε κάτι άλλο και παύει να είναι άνθρωπος. Αυτό ας το θυμάσαι όταν κάθεσαι μπροστά σε μια καλοψημένη μπριζόλα, σαν βαμπίρ. Διάβασε, ερεύνησε, μελέτησε λοιπόν τι είπαν οι Πνευματικοί άνθρωποι και δράσε ανάλογα.

Οι αρχές της Πνευματικότητας έχουν παραμείνει οι ίδιες μέσα στους αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη μόλις τώρα φτάνει στα συμπεράσματα που οι φιλόσοφοι και οι μυστικιστές είχαν συνειδητοποιήσει από τα πολύ παλιά χρόνια. Επίσης και στον τομέα της διατροφής οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της διατροφής, που ακολουθείται από εκείνους που διάγουν μια πνευματική ζωή, την καρποφαγική διατροφή. Σε όλους τους τομείς -τον πνευματικό, τον ηθικό και το βιολογικό, η καρποφαγική διατροφή [όχι η αιματοφαγία, ούτε η χορτοφαγία, ακόμη χειρότερα δε ούτε η ωμοφαγία] ταιριάζει περισσότερο στον άνθρωπο της πόλεως. Για εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην Πολεμική και στην Ανεξαρτησία, με έπαθλο την Ελευθερία, η αυστηρή καρποφαγική διατροφή είναι μονόδρομος. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι των πόλεων, μπορούν στο πλαίσιο του 90/10 να κάνουν και κάποια παρασπονδία, με έλεγχο και την απαραίτητη άριστη βιολογική ποιότητα.

Εδώ ας μείνουμε στο πνευματικό κομμάτι του θέματος “κρεοφαγία” Αν εξετάσουμε τις διάφορες θρησκευτικές και μυστικιστικές παραδόσεις, βλέπουμε ότι συνιστούν ή απαιτούν τη καρποφαγική διατροφή για μακρά περίοδο χρόνου. Μια τέτοια διατροφή συνδέεται και με τις νεώτερες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παραδόσεις.

Ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του ήταν αυστηροί καρποφάγοι. Ο Έλληνας σοφός δίδασκε: «Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από καρπούς και μέλι. Στη γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί αθώα ζωή».

Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν την καρποφαγία. Επίσης πολλές από τις πρώτες μυστικιστικές θρησκείες, όπως οι Ορφικοί και οι Εσσαίοι, είχαν την καρποφαγία ως προαπαιτούμενο για τη μύηση. Αν μελετήσουμε προσεχτικά τα Ευαγγέλια (ανάμεσα στα τραγικά κι εφιαλτικά παράλογα που αναφέρουν) βλέπουμε ότι ο θεός προόριζε τον άνθρωπο να είναι καρποφάγος. Στη Γένεση ο θεός τους λέει, «Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν» (Γένεσις 1:29).

Ακόμα και όταν ο θεός υποθετικά, έδωσε στο Μωυσή τις δέκα εντολές υποδήλωνε υποχρεωτικά τη καρποφαγία. Αν ακολουθήσουνε την εντολή «Ου φονεύσεις» (Έξοδος 20:13) φυσικά προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να τρώνε κρέας, ψάρι, πουλιά οι χριστιανοί. Πώς μπορείτε να λέτε ότι αγαπάτε τον θεό σας κι ότι είσαστε λάτρεις της δημιουργίας και σοφίας του και ταυτόχρονα σκοτώνετε τα μέλη της οικογένειας του; Μόνο στο παρανοϊκό μυαλό ενός ψυχωτικού χριστιανικού πρόβατου, συνυπάρχουν αυτές οι πρακτικές.

Ο Ιησούς λέτε πως ήταν ο απόστολος της Ειρήνης, μίλησε για την αγάπη και ήταν η προσωποποίηση της μη-βίας. Μας λέτε πως δίδαξε: «Όστις σε ραπίσει εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην» (Ματθαίος 5: 39). Αν εφάρμοζε τη μη-βία μέχρι τέτοιου σημείου, πώς θα μπορούσε να είναι βίαιος προς τις κατώτερες βαθμίδες της δημιουργίας του θεού που λιβανίζετε; Ο Ιησούς μας λέτε πως σας δίδαξε την παγκόσμια αγάπη και την πλήρη μη-βία. Σας ζήτησε να μη σκοτώνετε, να μην δολοφονείτε και σας έδωσε την εντολή να έχετε αγάπη για όλους, ασχετα αν αυτός άρπαξε και τον βούρδουλα, εσείς πρέπει να είστε υπάκουα πρόβατα !!!

Οι μεγάλοι Σούφι άγιοι του παρελθόντος ήταν καρποφάγοι. Ο Mirdad έλεγε: «Αυτοί που ακολουθούν το πνευματικό μονοπάτι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι, αν τρώνε σάρκα, θα πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό με τη σάρκα τους»

Ο φιλεύσπλαχνος Σιντάρτα δίδαξε τη μη-βία προς όλα τα πλάσματα και οι οπαδοί του ήταν καρποφάγοι. Ο Μαχαβίρα, ο ιδρυτής της θρησκείας των Τζέιν (Ζain), κήρυττε την αυστηρή καρποφαγική διατροφή.

Βεβαίως, η καρποφαγία αποτελεί ένα ακέραιο μέρος της Ινδικής θρησκευτικής παράδοσης. Στους ναούς των Σικχ (Gurdwaras)) δεν σερβίρεται κρέας στη δωρεάν κουζίνα κι όταν οι Σικχ κάνουν κάποια θρησκευτική τελετή στα σπίτια τους, μετά την ανάγνωση των Γραφών, προσφέρουν χορτοφαγικά γεύματα. Ένας Μογγόλος ιστορικός επισημαίνει μέσα στο βιβλίο του Dabistan-e-Mazahib (Σχολείο των Θρησκειών) ότι ο Γκουρού Αρτζάν Ντεβ έκανε μια ειδική διακήρυξη: «Η κατανάλωση κρέατος απαγορεύεται μεταξύ εκείνων που ακολουθούν τον Γκουρού Νανάκ». Οι καθοδηγήσεις που έχουν δοθεί από τον έκτο Γκουρού των Σικχ, τον Χαρ Γκομπίντ, είναι αρκετά διευκρινιστικές: «Μην πλησιάζετε ψάρι και κρέας». (Αυτές οι καθοδηγήσεις, που στάλθηκαν με μια εγκύκλιο, που ονομάζεται «Χουκα-μνάμα», φυλάγεται στη Gurdwara (Ναό) Panta Saheb).

Αν κάνετε μια συγκριτική μελέτη στις θρησκευτικές παραδόσεις, θα δείτε ότι, όταν ένας άγιος ή ένας Διδάσκαλος τελειώσει την αποστολή του, η εσωτερική πλευρά των διδαγμάτων του πολύ γρήγορα ξεχνιέται και αντικαθίσταται με τύπους και τελετουργικά. Για να γίνουν τα διδάγματα πιο αποδεκτά στο ευρύ κοινό γίνονται αλλαγές στη διατροφή και στην πειθαρχία από αυτούς που ακολουθούν μετά από αυτόν. Αλλά η μυστικιστική παράδοση είναι σαφής στην υποστήριξη της καρποφαγίας.

Πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και μερικοί από τους πιο φωτισμένους ηγέτες ήταν, επίσης, καρποφάγοι – χορτοφάγοι. Ο Ασόκα ο Μέγας, ο αυτοκράτορας Άκμπαρ, ο Ισαάκ Νεΰτον, ο [Άγγλος ποιητής] Σέλλεϋ, ο Λέων Τολστόι, ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Άλμπερτ Σβάιτσερ είναι απλώς μερικά παραδείγματα. Ήταν η ευαισθησία και η φιλευσπλαχνία τους που τους οδήγησαν να υιοθετήσουν το μονοπάτι της μη-βίας προς το όλον.

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ανέκδοτο από τη ζωή του Μπέρναρντ Σω που αφορά τη καρποφαγική-χορτοφαγική διατροφή. Μια φορά που ήταν πολύ άρρωστος οι γιατροί του είπαν ότι, αν δεν άρχιζε να τρώει αβγά και σούπα από κρέας, θα πέθαινε. Καθώς ο Σω ήταν αυστηρός καρποφάγος, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διαταγές των γιατρών του. Οι γιατροί, επιμένοντας στην άποψη τους, του είπαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι θα επιβίωνε από την αρρώστια του. Τότε ο Σω φώναξε τον ιδιαίτερο γραμματέα του και παρουσία των γιατρών υπαγόρευσε τη διαθήκη του.

Αυτή έλεγε: «Με αυτή μου τη διαθήκη δηλώνω ότι τελευταία μου επιθυμία είναι, όταν εγώ πια δεν θα είμαι αιχμάλωτος αυτού του φυσικού σώματος και θα μεταφέρεται το φέρετρο μου στο νεκροταφείο, να συνοδεύεται από βαρυπενθούντες από τις ακόλουθες κατηγορίες: πρώτον πτηνά, δεύτερον αρνιά, πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζώα αυτού του είδους, τρίτον ζωντανά ψάρια μέσα σε ενυδρείο. Καθένας από τους βαρυπενθούντες πρέπει να κρατά μια πινακίδα που να έχει την εξής επιγραφή: «Ώ Κύριε, δώσε τη Χάρη Σου προς τον ευεργέτη μας Μπέρναρντ Σω που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τις δικές μας»

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ένας άλλος καρποφάγος, ήταν πολύ φιλεύσπλαχνος. Όταν έβλεπε ένα πουλί μέσα σε κλουβί, πλήρωνε τον κάτοχο για το πουλί και το κλουβί, μετά άνοιγε την πόρτα του κλουβιού και παρακολουθούσε το χαρούμενο πουλί να φτερουγίζει προς την ελευθερία. Η φύση προμήθευσε τον άνθρωπο με μεγάλη αφθονία από φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά και χορταρικά για τροφή. Μπορούμε, επίσης, να τρώμε, γαλακτοκομικά προϊόντα, [όχι γάλα] που η κατανάλωση τους δεν απαιτεί το φόνο των ζώων, ούτε την κατανάλωση αίματος.

Το Πνευματικό Μονοπάτι του Πολεμιστή, είναι ένα μονοπάτι φιλευσπλαχνίας, σεβασμού και μη-βίας. Είναι αλήθεια ότι για να ζήσουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο πρέπει να καταστρέψουμε κάποια μορφή ζωής. Ακόμη και τα φυτά που τρώμε και τα βακτηρίδια που αναπνέουμε έχουν ζωή. Ο νόμος της ανταπόδοσης -κάθε δράση έχει αντίδραση- λειτουργεί επίσης και στον τομέα της διατροφής. Έτσι οι σοφοί λένε, ότι εφόσον δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τροφή, πρέπει να διαλέγουμε αυτήν την διατροφή που προξενεί το λιγότερο πόνο και τη μικρότερη αμαρτία. Ένα γεγονός που θυμάμαι θα το εξηγήσει αυτό πολύ όμορφα.

Το 1948 ο Σαντ Κιρπάλ Σινγκ ήταν σε πνευματική απομόνωση για μερικούς μήνες στο Rishikesh (στα Ιμαλάια). Ο τρόπος της ζωής εκεί ήταν εξαιρετικά απλός και χρησιμοποιούσε μεγάλα φύλλα σαν πιάτα για το φαγητό. Μια μέρα που είχαν κόψει τα φύλλα για το βραδινό φαγητό, ο αγαπημένος διδάσκαλος ζήτησε να τα μετρήσουν. Ήταν κάπως περισσότερα σε αριθμό από τους ανθρώπους που θα έτρωγαν. Είπε ότι στο μέλλον θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί και να μετράμε τον αριθμό των ανθρώπων από πριν. Είπε: «Έκοψες δύο φύλλα περισσότερα από όσα χρειαζόταν».

Ενώ η επιστήμη διδάσκει ότι όλη η ύλη αποτελείται από διάφορους συνδυασμούς χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, οι παλιές γραφές της Ανατολής εισάγουν μια επιπλέον διάσταση γνώσης. Μιλάνε για μια δύναμη ζωής μέσα στις διάφορες μορφές ζωής -τον άνθρωπο, τα ζώα, τα πουλιά, τα ερπετά και τα φυτά. Η λιγότερη δύναμη ζωής βρίσκεται στα φυτά. Για να το εξηγήσουν αυτό, οι γραφές μιλούν για πέντε δημιουργικές συνθετικές ιδιότητες που είναι το νερό, η γη, η φωτιά, ο αέρας κι ο αιθέρας. Το ανθρώπινο σώμα λέγεται ότι περιέχει και τις πέντε ιδιότητες και για αυτό τον λόγο θεωρείται ότι είναι το ανώτερο και έχει τη μεγαλύτερη αξία μέσα στη δημιουργία. Ο φόνος ενός συνανθρώπου θεωρείται σαν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα και στην ιστορία άξιζε τη μεγαλύτερη ποινή.

Τα επόμενα σε αξία είναι τα τετράποδα και τα κτήνη που έχουν τέσσερις ιδιότητες, με τον αιθέρα απόντα ή σε αμελητέα ποσότητα. Σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους, ο φόνος ενός ζώου συνήθως συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του ζώου. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα πουλιά που έχουν τρεις ιδιότητες μέσα τους, νερό, φωτιά κι αέρα. Αν κάποιος σκοτώσει ένα περιπλανώμενο πουλί, συνήθως μένει ατιμώρητος κι αν σκοτώσει ένα προστατευόμενο είδος πουλιού, ο κυνηγός μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο γι’ αυτό.

Ακόμη μικρότερη είναι η αξία των ερπετών, των σκουληκιών και των εντόμων που έχουν μόνο δύο ιδιότητες σε δράση -γη και φωτιά- καθώς οι άλλοι τρεις υπάρχουν άλλα σε κοιμισμένη κατάσταση. Ο φόνος αυτών των πλασμάτων δεν επιφέρει καμιά ποινή ή πρόστιμο σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους σ’ αυτόν τον κόσμο. Η μικρότερη αξία δίνεται στις ρίζες, στα λαχανικά και στα φρούτα, τα οποία έχουν μόνο την ιδιότητα του νερού σε κατάσταση δράσης. Έτσι, από ηθική άποψη, η καρποφαγική διατροφή και η διατροφή με φρούτα προξενούν το λιγότερο πόνο και υιοθετώντας την, ο άνθρωπος δημιουργεί το μικρότερο δυνατό καρμικό χρέος.

Ο Sarmad, ένας Σούφι εβραϊκής καταγωγής που έζησε το 17ο αιώνα, εξέφρασε την ίδια αλήθεια με τα πιο απλά λόγια: «Το Φως του Κόσμου, της Ζωής, κοιμάται μέσα στον κόσμο των μετάλλων, είναι σε κατάσταση ονείρου μέσα στον κόσμο των φυτών, ξυπνά μέσα στα ζώα και έρχεται σε πλήρη συνειδητότητα μέσα στον άνθρωπο».

Παρόμοια προοπτική μπορούμε να βρούμε στα γραπτά των σύγχρονων πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων. Ο Teilhard de Chardin, για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Phenomenon of Man», γράφει ότι υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις στη συνειδητότητα των ζωντανών οργανισμών, που εξαρτάται από την πολυπλοκότητα τους. Λέει ότι η συνειδητότητα είναι πιο τελειοποιημένη και πιο ευδιάκριτη στις πιο πλούσιες, πιο πολύπλοκες και πιο αιθερικές μορφές ζωής, στις οποίες ανήκει κι ο άνθρωπος.

Αυτή η άποψη δίνει ουσιαστικά τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές στη διατροφή, όπως στα διδάγματα των αρχαίων γραφών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρούμε το σώμα μας, ενώ έχουμε υπόψη μας την αποφυγή της βίας, είναι απαραίτητο ν’ ακολουθούμε μια καρποφαγική διατροφή, διότι έχει σαν αποτέλεσμα την λιγότερη καταστροφή.

Πολύς κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για τη θρεπτική αξία της καρποφαγικής – χορτοφαγικής διατροφής και νομίζει ότι αυτή δεν μας δίνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Το κύριο παράπονο εναντίον της καρποφαγικής διατροφής είναι ότι δεν μας δίνει τις αναγκαίες πρωτεΐνες. Οι τελευταίες όμως έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η καρποφαγική διατροφή δίνει υπεραρκετές πρωτεΐνες, καθώς και τις απαιτούμενες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και θερμίδες.

Ήρθα σε επαφή με εξέχοντες διαιτολόγους, που οι ισχυρισμοί τους δείχνουν ότι μια ισορροπημένη καρποφαγική διατροφή μπορεί οπωσδήποτε να μας δώσει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Πραγματικά, το περιοδικό «FDA Consumer», της Food and Drug Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, επαινεί την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα της καρποφαγικής-χορτοφαγικής διατροφής. Τονίζει ότι σαν αποτέλεσμα μιας αναφοράς του Food Nutrition Board της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών, το 1974, «Η ιδέα ότι οι καρποφάγοι-χορτοφάγοι δεν μπορούν να πάρουν αυτά που έχει ανάγκη το σώμα τους, αν δε φάνε κρέας, μπήκε στην κατηγορία των μύθων»

Επιπλέον, οι καρποφάγοι με το να απέχουν από τα οινοπνευματώδη και τα ναρκωτικά, τα οποία αποδυναμώνουν το σώμα από πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, μπορούν να διατηρούν την υγεία τους και να παίρνουν περισσότερες θερμίδες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα συγκρινόμενοι με εκείνους που πίνουν οινοπνευματώδη, κάνουν χρήση ναρκωτικών και τρώνε ζωική τροφή. Καθώς γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες, οι επιστήμονες, οι βιολόγοι και οι διαιτολόγοι βρίσκουν ότι η καρποφαγική διατροφή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο υγιεινή για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν φυτά και καρποί που είναι κατα πολύ ανώτερα από ένα κομμάτι κρέας. Αλλά τα ανθρώπινα φυτά νομίζουν ότι λέγοντας “φυτά” νοούνται μόνο τα μαρούλια!!!

Δείτε στο βίντεο ο Paul Kerton, γνωστός ως “The Hench Herbivore” (Ο Δυνατός Χορτοφάγος) είναι Personal Trainer και Διατροφικός Σύμβουλος ειδικευμένος στο βιγκανισμό. “Είμαι εδώ για να δείξω στον κόσμο ότι τα ζώα δε χρειάζεται να υποφέρουν προκειμένου να φτάνουμε εμείς στην απόλυτη υγεία και φυσική κατάσταση. Στην πραγματικότητα, επειδή η φυσιολογία μας είναι απόλυτα καρποφαγική, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει!

Έκανα τη μετάβαση από μία διατροφή γεμάτη κρέας και γαλακτοκομικά, σε μία διατροφή με μη επεξεργασμένες φυτικές τροφές. Δείτε και στα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UC2ZWX3GJfAIeRFWN91t09ww για τα αποτελέσματα που είχα στην προπόνηση και την υγεία μου και γιατί θα έπρεπε να διατρέφεστε κι εσείς κατ’ αυτό τον τρόπο!”

Τα πιο δυνατά ζώα με τη μεγαλύτερη αντοχή είναι τα φυτοφάγα

Ο ελέφαντας, το βόδι και το άλογο είναι γνωστά για τη δύναμη τους και την ικανότητα τους για εργασία. Ακόμα και τη δύναμη των μηχανών τη μετράμε με «ίππους». Για επιβεβαίωση ότι η σωστή καρποφαγική διατροφή δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανώτατη ανάπτυξη και της διάνοιας, έχουμε ήδη αναφέρει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους και δημιουργικότερους διανοούμενους υπήρξαν χορτοφάγοι.

Ακόμα και από βιολογική άποψη στον άνθρωπο ταιριάζει περισσότερο η καρποφαγική διατροφή -η φυσική του δομή δεν τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αυτή των σαρκοβόρων ζώων. Για παράδειγμα, τα σαρκοβόρα ζώα έχουν μεγάλους κυνόδοντες και νύχια για να τραβούν και να σχίζουν τις σάρκες, ενώ ο άνθρωπος δεν έχει. Τα δόντια του ανθρώπου μοιάζουν περισσότερο με τα δόντια των καρποφάγων ζώων που έχουν επίπεδους τραπεζίτες για να αλέθουν (τις φυτικές τροφές και τους καρπούς). Επιπλέον, τα έντερα των σαρκοφάγων ζώων είναι μικρά, (έχουν περίπου μήκος τριπλάσιο του κορμού τους) ώστε οι σάρκες να αφομοιώνονται ή να αποβάλλονται γρήγορα πριν υποστούν σήψη και δημιουργηθούν δηλητηριώδεις ουσίες. Ο άνθρωπος όμως έχει πολύ μακριά έντερα, περίπου 10 – 12 φορές το μήκος του κορμού του.

Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς βία, με φιλευσπλαχνία, αν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ειρηνικοί, αν προσπαθούμε να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας, τότε φυσικά θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας.

Υπάρχει μια όμορφη ιστορία που αναφέρει ο Attar και την οποία θα ήθελα να σας διηγηθώ. Είναι μια ιστορία της μεγάλης Σούφι αγίας, της Rabia Basri. Κάποτε που είχε πάει στο βουνό, μια αγέλη από άγρια πλάσματα -όπως ελάφια, γαζέλες, αγριοκάτσικα και όναγροι- μαζεύτηκε γύρω της. Πλησίασαν, την κοίταξαν και πήγαν κοντά της. Ξαφνικά παρουσιάστηκε ο Hasan-al-Basri και, όταν είδε την Radia, την πλησίασε. Τα άγρια πλάσματα, όταν είδαν τον Hasan, το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένα.

Ο Hasan εξοργίστηκε όταν το είδε αυτό. Κοίταξε την Rabia και ρώτησε: «Γιατί τα ζώα έφυγαν με τέτοιο φόβο μόλις με είδαν, ενώ ήταν τόσο φιλικά μαζί σου;» Η Radia τον ρώτησε: «Τι έφαγες σήμερα;» Αυτός απάντησε: «Κρεμμύδια τηγανισμένα με λίπος». Τότε αυτή είπε: «Εσύ τρως το λίπος τους, γιατί να μη φύγουν από κοντά σου;»

Αν και εμείς γίνουμε ευαίσθητοι στο τι τρώμε, θα επηρεαστεί ακόμα και η ίδια η ζωή μας.

Όταν ο Ρωμαίος ποιητής Σενέκα, μελετώντας τη διδασκαλία του Πυθαγόρα έγινε καρποφάγος, βρήκε πως η αλλαγή ήταν πολύ ευνοϊκή και ανακάλυψε προς κατάπληξή του ότι, «ο νους του έγινε πιο ξύπνιος και πιο φωτισμένος».

Η τροφή μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες σύμφωνα με την επίδραση της στον άνθρωπο. Στην Ινδία δίνονται τρεις μεγάλες κατηγορίες τροφών: αγνές (satvik) τροφές, τροφές που ενεργοποιούν (rajsik) και τροφές που αποβλακώνουν (tamsik). Οι αγνές τροφές περιλαμβάνουν τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα χορταρικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης το γάλα, το βούτυρο και το τυρί, με μέτρο. Αυτή η διατροφή δίνει γαλήνη και ισορροπία και λέγεται να κρατάμε το νου και την καρδιά καθαρά από όλων των ειδών τις ακαθαρσίες.

Οι τροφές που ενεργοποιούν περιλαμβάνουν το πιπέρι καθώς και τα άλλα μπαχαρικά και καρυκεύματα, επίσης τα ξινά και τα πικρά πράγματα. Οι τροφές αυτού του τύπου δρουν σαν διεγερτικά και ερεθίζουν τις αισθήσεις. Οι τροφές που αποβλακώνουν περιλαμβάνουν τις μπαγιάτικες τροφές, το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα μπισκότα, τα γλυκά και τα οινοπνευματώδη ποτά -μια τέτοια διατροφή προκαλεί αδράνεια. Πολλές φορές με ρωτούν με ποια λογική δεν πρέπει να τρώει κανείς αβγά, ακόμη και τα μη γονιμοποιημένα, που πολύς κόσμος ονομάζει αβγά χορτοφαγίας. Εκτός από το γεγονός ότι ένα τέτοιο αβγό είναι μία μορφή ζωής που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το σκοπό της, έχει την ίδια ανεπιθύμητη επίδραση σε μας όπως και ένα γονιμοποιημένο αβγό. Αποβλακώνει το νου και διεγείρει τα πάθη.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι άγιοι και οι σοφοί, από αμνημονεύτων χρόνιων, ακολούθησαν την αγνή διατροφή, διότι είναι η πιο βοηθητική για την πνευματική πρόοδο. Με μια χούφτα ελιές ζουν πνευματικοί άνθρωποι και με μια χούφτα σταφίδες πολεμούσαν στα βουνά.

Από κοινωνικο-οικονομική άποψη επίσης, η χορτοφαγία είναι η πιο συμφέρουσα διατροφή. Χρειάζονται 10 στρέμματα βοσκοτόπων για να παραχθεί μια ορισμένη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, αλλά η ίδια ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να παραχθεί σε ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι 9 στρέμματα σπαταλιούνται, όταν παράγεται κρέας. Παρόμοια, ένα ζώο τρώει 8 κιλά σιτηρά για να παράγει μόνο 1/2 κιλό κρέας κι έτσι 7,5 κιλά σιτηρά πάνε χαμένα. Έχουμε ευκολίες και δώρα της φύσης με τα οποία μπορούν να τραφούν όλοι μας. Η χορτοφαγία είναι πολύ πιο παραγωγική και πολύ πιο οικονομική. Γι” αυτό τον λόγο λοιπόν η χορτοφαγική διατροφή είναι η πιο λογική.

Όταν ένα σαρκοβόρο θηρίο τρώει ένα άλλο πλάσμα, τουλάχιστον το κάνει αυτό για να επιβιώσει, καθώς δεν έχει άλλο τρόπο για να διατηρηθεί στη ζωή. Αλλά, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στην πτωματοφαγεία, δεν μπορεί να προβάλει αυτήν την δικαιολογία. Πραγματικά, η επιθυμία του να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που ταιριάζει στη φύση του, προκαλεί μεγάλη σπατάλη και είναι ηθικά αδικαιολόγητη. Αν εκείνοι που τρώνε κρέας έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «βιομηχανία κρέατος» στα σφαγεία, πολλοί από αυτούς θα το σταματούσαν από αηδία.

Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός - Εικόνα1 ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

Εκτός από το να είμαστε προσεκτικοί για το τι είδος τροφής τρώμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για το πόσο τρώμε. Η βασική αρχή για ό,τι αφορά την τροφή είναι, «τρώτε για να ζείτε, μη ζείτε για να τρώτε». Δυστυχώς οι περισσότεροι από τα ανθρώπινα ζώα, ζούνε, για να τρώνε και παρατρώνε. Όταν τους προσφέρουν ένα καινούργιο ή νόστιμο φαγητό, παρατρώνε. Μερικές φορές για να δείξουνε σε κάποιον ότι εκτιμάνε τη φιλοξενία του, παρατρώνε. Αλλά η πολυφαγία- παμφαγία, είναι αιτία πολλών προβλημάτων της υγείας, καθώς και μερικών νοητικών προβλημάτων, την Ενότητα με τον Πνευματικό εαυτό.

Ο Πέρσης μυστικιστής Σεχ Σάαντι έλεγε ότι, επειδή είμαστε παραγεμισμένοι μέχρι τα ρουθούνια με φαγητό, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, να Ενωθούμε με το Πνεύμα, ούτε με την Αγάπη. Συμβούλευε να χωρίζουμε το στομάχι, σε τέσσερα ίσα μέρη: τα δύο να τα γεμίζουμε με αγνή τροφή, το ένα με νερό και να κρατάμε ένα για την Ενότητα με το Πνεύμα, για την Ανύψωση, για καθαρή Αγάπη.

Υπάρχει ένα διδακτικό περιστατικό στη ζωή ενός σοφού Σούφι. Μια μέρα πήγε σε εκείνον τον σοφό ένας γιατρός και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για αυτούς που θα αρρώσταιναν και για αυτούς που θα πονούσαν. Έμεινε αργόσχολος για μήνες, καθώς κανένας Σούφι δεν αρρώστησε. Αυτός πήγε τότε στον σοφό ασκητή και του ζήτησε να του επιτρέψει να φύγει, καθώς κανένας εκεί δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες του. Ο Σοφός Σούφι με ένα ευγενικό χαμόγελο στα χείλη του χαιρέτησε το γιατρό λέγοντας ότι, όσο οι οπαδοί του ζούσαν σύμφωνα με τις καθοδηγήσεις του, δεν θα αρρώσταιναν. Αυτές ήταν: «Πάντοτε να τρώτε λίγο λιγότερο από όσο μέσα στην πείνα σας θέλετε να φάτε».

Όταν τρώμε πολύ βαραίνουμε και νυστάζουμε και για εκείνους που ακολουθούν το Πνευματικό Μονοπάτι, περισσότερος χρόνος για ύπνο σημαίνει λιγότερος χρόνος για Ενότητα. Ακόμα και σε κατάσταση Ενότητας, αν παρατρώμε, είμαστε νυσταλέοι.

Κάποτε κάποιος πήγε σε έναν σοφό άνθρωπο και παραπονέθηκε: «Κύριε, η Ενότητα μου δεν είναι καλή». Ο σοφός απάντησε: «Κοίτα το στομάχι σου». Κάποιος άλλος πήγε στον ίδιο σοφό και του είπε: «Δεν μπορώ να ελέγξω το νου μου». Ο σοφός απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου». Ένας τρίτος πήγε και του είπε: «Δεν έχω καλή υγεία» και ο σοφός πάλι απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου».

Λοιπόν το να τρώμε λιγότερο από ό,τι έχουμε όρεξη να φάμε είναι καλό όχι μόνο για την Ενότητα, αλλά επίσης και για την υγεία μας. Συχνά συναντώ ανθρώπους στους οποίους το ερώτημα, «Ποια είναι η φυσική διατροφή για τον άνθρωπο;» έχει γίνει τόσο έμμονη ιδέα που δεν βλέπουν τους ευρύτερους ανθρωπιστικούς και πνευματικούς σκοπούς που εκπληρώνει ιδανικά η χορτοφαγική διατροφή.

Η καρποφαγία στο ανώτατο της σημείο δεν είναι ένας σκοπός αυτή η ίδια, αλλά ένα απαραίτητο μέσον προς ένα σκοπό. Αν την κατανοήσουμε σωστά, θα πρέπει να δούμε τη διατροφή όχι σαν κάτι ξεχωριστό, αλλά σαν ακέραιο στοιχείο μιας ολόκληρης φιλοσοφίας, ενός ολόκληρου τρόπου ζωής.

Ο Νιλς Μπορ, ο μεγάλος φυσικός, ήταν τόσο πολύ πεπεισμένος για την ευνοϊκή επίδραση που έχει η καρποφαγία πάνω στη φύση μας, που πίστευε ότι, αν υιοθετείτο παγκόσμια, αυτό θα οδηγούσε σε μια μεγάλη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης. Αν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της Μη Βίας και να Ενωθούμε με τον Πνευματικό εαυτό, τότε ας ακολουθήσουμε την αυστηρή καρποφαγική διατροφή. Κάνοντας το αυτό, δεν θα έχουμε φιλευσπλαχνία μόνο για τους συνανθρώπους μας, αλλά θα έχουμε, επίσης, φιλευσπλαχνία και για τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Πόσοι δεν επεσήμαναν μέχρι σήμερα τις καταστροφικές συνήθειες της αιματοφαγίας, αλλά ακόμη και τώρα μετά από αυτή την πληροφόρηση ο άνθρωπος εξακολουθεί να καταναλώνει αίμα. Ναι ξέρω δεν το αποκαλεί αίμα, αλλά φροντίζει να βρίσκει χαριτωμενιές του στυλ, χάμπουργκερ, κοκκινιστό, ψητό στην γάστρα, πατάτες με 5 τυριά, παγωτά με γάλα κλπ. κλπ. αηδίες, για να μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό του και να τρέφει τα καρκινικά κύτταρα του.

Μετά παραπονιέται γιατί δεν νοιώθει καλά, γιατί τίποτα δεν του πάει καλά και γιατί είναι γέρος από τα 25 χρόνια του. Να μην ξεχάσω, επίσης γυμνάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με πολύχρωμα σίδερα, χοροπηδάει σαν μαϊμού και μετά τρώει κρέας, γιατί του το είπε ο προπονητής, που αυτού του το είπε ο δικός του προπονητής κι αυτού του το είπε η τηλεόραση και στην τηλεόραση το είπε ένας διατροφολόγος ! Η ανθρωπότητα είναι ήδη νεκρή και ένας από τους κύριους λόγους είναι -εκτός από τα πλαστικά κατασκευάσματα- ότι αυτά που τρώνε, δεν μπορούν να τα φάνε ωμά, δεν τρώγονται ωμά.

Αλλά για σκέψου λίγο -αν μπορείς- ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ επωφελείται από μια νεκρή, πειθήνια, υπάκουη ανθρωπότητα;

ΠΟΙΟΣ έχει ΚΕΡΔΟΣ και ΠΟΙΟ είναι το ΚΕΡΔΟΣ του από τον δικό σου ζωντανό-θάνατο;

Το άρθρο “Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει” πρώτο-δημοσιεύτηκε το 2010 κι εξακολουθεί να είναι τόσο επίκαιρο, μιας και τα ανθρώπινα ζώα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης τρεφόμενα με αίμα, εκτρέφοντας και δολοφονώντας ζωντανά όντα και δεν μιλώ καν για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων μέχρι να φτάσουν στο πιάτο του !!! Το σύνθημα «Φάτε» Το παρασύνθημα «Φαγωθείτε»

Είναι εκπληκτικό να ξέρουμε πως αυτοί που πρωτοστατούν σε αυτήν την αιματοφαγία είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «άνθρωποι της αγάπης του χριστού» κι η παρέα τους. Είναι επίσης εκπληκτικό πόσο εύκολα και δόλια διαστρεβλώνουν το λογικό για να ταιριάξει στην διαστροφική οπτική τους.

Όταν είχαμε ανοιχτά τα σχόλια, απολαύσαμε το ανθρώπινο ζώο, πως διαστρεβλώνει το αυτονόητο και λογικό για ν’ απολαύσει, ο κοιλιόδουλος τους καρπούς των σφαγείων του και μετά τολμάει να μιλά, για χριστιανική αγάπη ο υποκριτής! Την χριστιανική αγάπη την ένοιωσαν στο πετσί τους όσοι τολμούσαν να εναντιωθούν στην αγάπη του λεπιδιού της εκκλησίας και των αποστόλων της … και οι άνθρωποι και τα ζώα. Πόσο δίκιο έχει ο Νίτσε που αποκαλεί τους χριστιανούς και τα ΠΑΡΑ ΦΥΣIΝ καμώματα τους ΛΑΙΛΑΠΑ κι ο Ράιχ που αποκαλεί τον ανθρωπάκο, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΖΩΟ διαποτισμένο με ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ.

Όταν λοιπόν σου λεω: ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ ξέρω πολύ καλά τι εννοώ, κυριολεκτικά και μεταφυσικά !!!

Εν είδει επιλόγου: Charles Fort

Σκεφτείτε για λογαριασμό σας επιτέλους, έστω και για μια φορά, ακόμα κι αν είναι μπερδεμένα, ακόμη κι αν πρέπει να πλεύσετε στις θάλασσες του αφηρημένου! Η επιστημονική γνώση δεν είναι αντικειμενική. Όλες οι βάσεις στις οποίες είναι στηριγμένα τα θεόρατα οικοδομήματά της είναι αυθαίρετες. Είναι, όπως ακριβώς και ο πολιτισμός μας, μια Συνωμοσία, ένα πονηρό συμβόλαιο, ένας εξορκισμός. Έχουμε τα γεγονότα για να μην κινδυνεύουν οι υπάρχουσες αιτιολογίες. Κατάρα σ’ όλα τ’ άλλα.

Ζούμε υπό το καθεστώς πολύ αυστηρής έρευνας και εγκαθίδρυσης αυθαίρετων συμπερασμάτων, που επηρεάζουν άμεσα όλους τους ανθρώπους, και το όπλο που χρησιμοποιούμε πιο συχνά ενάντια σ’ αυτό το καθεστώς είναι η αμφισβήτηση και η γελοιοποίηση. Δεν έχουμε άλλη λύση: αμφισβητείστε και γελοιοποιήστε ό,τι σας λένε! Πώς μπορεί να εξελιχθεί σωστά και να λειτουργήσει η γνώση, κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Πρέπει να κρατήσουμε κρυφά τα βίτσια μας, για να μη στραφεί εναντίον μας η κοινωνία, μαθαίνοντας πως αφήσαμε πολύ πίσω μας τα περισσότερα πεδία σεξουαλικότητας, εμπορίου, θρησκευτικής πίστης, συμβατικότητας και νόμιμων απολαύσεων. Λοιπόν, πρόκειται να περάσουμε από την κατάσταση των μανιακών, στην προφητεία, και από τη μυστική μοναχική ηδονή, στη διακήρυξη αρχών και μανιφέστων. Πρέπει από ‘δω και πέρα να εργαστούμε πολύ σοβαρά, δηλαδή επαναστατικά.

Το πρώτο μέλημά μας θα πρέπει να είναι να προσθέσουμε στις συνταγματικές ελευθερίες, το δικαίωμα και την ελευθερία να αμφισβητούμε την επιστήμη !! Πιστεύω πως μία ημέρα ο άνθρωπος θα έχει μία έκτη αίσθηση, μία αίσθηση σκοπού της ζωής, άμεση και χωρίς υποθέσεις. Η συνείδηση του ανθρώπου είναι ισχυρή σαν μικροσκόπιο, μπορεί να συλλάβει και να αναλύσει την εμπειρία με ένα τρόπο που δεν μπορεί να πετύχει κανένα άλλο ζώο. Αλλά η μικροσκοπική όραση είναι στενή όραση. Χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα άλλο είδος συναίσθησης που είναι αντίστοιχο του τηλεσκοπίου. @Charles Fort

@Aliki Alisa / miastala.com 2010

terrapapers.com

63 thoughts on “Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός

  • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

   Η ΚΥΡΙΩΣ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ…Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ…

  • Ανώνυμος says:

   ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΙΝ …ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ..ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ??? ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ
   ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ.. ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ ..ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ!!! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ …ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ..ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ.

 1. Ηλίας says:

  Άντε να ερχόμαστε στα ίσα μας, γιατί πολλές σαύρες κυκλοφορούν και επειδή μας βλέπουν σαν λουκουμάκια, παρουσιάζουν επιστημονικές μελέτες του κρεοπώλη.

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΑΙΑ ΟΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ

    • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

     δεν πληρώνεις δεκάρα άπλα προσπαθείς να μην φθονείς κανέναν και τίποτα σε αυτόν τον κωλοπλανήτη ετσι ωστε να μην έχεις κανένα απωθημένο να ξαναγυρίσεις στο γήινο μαγκανοπήγαδο έπειτα απαιτείς και παίρνεις αυτό που θες.

     • ANEFIX says:

      Αλήθεια; Είναι τόσο απλό; Γιατί εγώ ξέρω και καλά ανθρωπάκια που εγκλωβίζονται στο κωλοχανίο Γη χωρίς να το θέλουν και χωρίς να το επιθυμούν. Και κάτι άλλο Νεμεσικέ: Εγώ έχω ακούσει ότι οι εξωγήινοι τρέφονται αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά. Εσένα που σού αρέσει πολύ το τσιτσί, απ’ ό,τι καταλαβαίνω (όπως κι εμένα άλλωστε), θα έχεις θέμα σε άλλους πλανήτες. Εκτός κι αν έχει εφευρεθεί τεχνολογία που προσδίδει στα λαχανικά γεύση κρέατος. Αν συμβαίνει αυτό, όντως θα είμαστε τυχεροί.

 2. φωτεινη αθανασοπουλου says:

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ- ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ- ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ…. ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ…ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΑΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ…..

  • dim says:

   Δεν ειχα διαβασει το προηγουμε αρθρο αλλα και αυτο δεν ειναι καλυτερο … Απο ποτε τα ζωντανα ειναι μελη της οικογενειας του Θεου ? … Δημιουργηματα ναι … αλλα μελη της οικογενειας του ? Δλδ εσυ και εγω με τον Ηρακλη τον λυκο μου ειμαστε αδελφια ? … Και τι ακριβως πολλαπλασιασε ο Χριστος για να ταιση τους πιστους ? και σε τι μετετρεψε το νερο ? και αυτο που παρομοιασε ως αιμα Του … και μηπως δεν βοηθησε σε ψαρια ? Και δεν μπορω να καταλαβω αλλα επιχειρηματα δεν εχουν οι χορτοφαγοι που πρεπει να βαλουν στην φαρετρα τους θρησκειες ? Και τι ακριβως ετρωγε η καλυτερη στρατιωτικη μηχανη ολων των εποχων δλδ οι Σπαρτιατικες Λεγεωνες/Μορες πριν τις μαχες τους ? Μηπως ξεχασαν να μας πουν οι χορτοφαγοι οτι οι σποροι και γενικα το “πρασινο” ειναι οτι πιο μεταλαγμμενο και γεννετικα τροποποιημενο υπαρχει ? και υπαρχει σε τετοιο βαθμο που χρειαστηκε να χτισουν αποθηκες σπορων σε ολο τον κοσμο δηθεν φοβουμενοι μια ολοκληρωτικη καταστροφη … Η ντοματα (και η καθε ντοματα) ειτε την αγοραζουμε, ειτε την φυτευουμε εμεις πλεον η προσφορα της στη διατροφη ειναι ελλειπης … και σε συνδυασμο με λιπασματα και φυτοφαρμακα τα καθιστα το ιδιο επικινδυνα ή βλαβερα ή ανουσια. Το να γινει καποιος χορτοφαγος για “αλλους” λογους το καταλαβαινω αλλα για λογους σωστης διατροφης το ξεχναμε … και το θεωρω και αρκετα υποπτο. Πλεον ο σπορος της καθε εταιριας θελει και το λιπασμα της ιδιας εταιριας για να “πυροδοτηθει” ο καρπος … εαν βαλεις αλλης εταιριας δεν θα βγει τιποτα … αντιθετως θα στο χαλασει … Δειτε τα βιολογικα ποσο χαλια δειχνουν … ποσο ευκολα χαλουν αλλα απο γευση μηδεν … απλα ειναι ενας τροποποιημενος σπορος χωρις λιπασμα να το πυροδοτησει και φυτοφαρμακα … αυτο μονο … ισως να μην ειναι βλαβερο αλλα δεν ειναι θρεπτικο.

 3. Άυλος5 says:

  Το καθολου κρεας και εγω θα το ηθελα αλλα χωρις αυγα και γαλακτοκομικα που λεει; ε δεν νομιζω… Δεν ξερω τι να πω… Αν τα καταφερνουν μονο με φρουτα και λαχανικα πασο…

  • Μονο Πανος says:

   Μα και τα φυτα ειναι ζωντανα πριν τα κοψουμε.
   Και τα τρωμε ψοφια οπως και το κρεας.
   Το κρεας εχει αιμα και το “αιμα” των φυτων ειναι οι χυμοι τους.
   Και τα ζωα ποναν οταν τα σφαζουν χωρις αναισθησια και τα φυτα πονανε , επειδη ο κυκλος ζωης των φυτων ειναι πολυ αργος σε σχεση με τα θηλαστικα και δεν μπορουμε να τον παρακολουθησουμε δεν σημαινει οτι τα φυτα δεν πονανε η δεν ματωνουν.
   Αρα οχι κρεας γιατι τρωμε πτωματα ζωων και οχι φυτα γιατι τρωμε πτωματα φυτων και ειμαστε οτι τρωμε!
   Συμπερασμα τα ακρα ποτε δεν βοηθησαν καποιον , νομιζω οτι η μεση λυση ειναι ο μονοδρομος.
   Επισης κλεινωντας θελω να σας υπενθυμισω , ας μην βασιζομαστε ευκολα σε “μελλετες” και να πεταμε στα σκουπιδια με ευκολο τροπο παλιες γνωσεις που βασιζονται μονο στην εμπειρια και σε εφαρμοσμενες γνωσεις εδω και χιλιετιες .
   Φτασαμε να εχουμε αποξενωθει απο την φυση εδω και 70 χρονια γιατι εμπιστευτικαμε την “επιστημη” και καποιους “ειδημονες” .

   • APO-11 says:

    ΑΜΕΣΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ , Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ??? ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΧ ΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ??? ΤΙ ΝΑ ΠΩ???

    ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ , ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ….

    • dim says:

     Τα φυτα εχουν νευρικο συστημα … μπορει οι επιστημονες να μην εχουν κατανοηση πληρως πως ακριβως λειτουργει αλλα αποδεχονται την υπαρξη του αφου τα φυτα αντιδρουν σε ερεθισματα … επισης εχουν εντοπισει συναισθηματικη αντιδραση !!! με εντονοτερο αυτο του φοβου. Ισως ο φιλος παραπανω εννουσε αργοτερο ρυθμο αντιδρασης σε ενα ερεθισμα και για αυτο δεν γινεται.

 4. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  Ο ΒΕΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΕΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΛΔ ΤΗΣ ΕΚΠΟΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ, ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΔΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΓΟΤΡΥΠΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΕΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ «ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ» ΑΡΑ Η ΕΚΠΟΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΚΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΣ ΔΛΔ ΜΕ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ… ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΔΛΔ ΤΟΝ «ΚΑΚΟ ΝΑΖΙΣΜΟ» ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

 5. geo says:

  δεν ειναι κακο που ψαχνεσαι……κακο ειναι που εισαι απολυτος δογματικος και ημιμαθης!!!αφου λοιπον εισαι χορτοφαγος και αποφευγεις τον καρκινο των κρεατων οπως λες …….ρωτα και μαθε να μας πεις ποσα ραντισματα δεχεται η ντοματα και το ροδακινο και σε ποσα απο τα φρουτα και τα λαχανικα περνανε οι ουσιες αυτες μεχρι τον πυρηνα τον οποιο καταναλωνεις αφοβα.Αυτα μαθε πρωτα και μετα να συζητησουμε λιγο και για τα μεταλλαγμενα στην vegan διατροφη να ανοιξει η καρδια σου….!!!αυτα προς το παρον…..

  • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

   ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ;
   AN ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ .ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΣ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ;ENAΝ MHNA;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ… ΕΙΣΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ … ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΟΛΥ… ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ,ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ,ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑ KANE KAI EΣΥ MIA EΡEYNA ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ…

  • wooolfos says:

   Ενώ τα κρέατα που είναι γεμάτα ορμόνες, αντιβιοτικά, ορμόνες θανάτου που εκκρίνονται πριν τα σφάξουν, αλλά και την ώρα που τα αρπάζουν και μπήγουν το μαχαίρι, η διατροφή με κρεατάλευρα που τα οδηγούν στην ασθένεια των τρελών αγελάδων, που μεταδίδεται στον άνθρωπο, απίστευτα γεμάτα με όλα τα παραπάνω δηλητήρια που ανέφερες για τα φυτά αφού τα τρώνε σε ποσότητες, πιστεύεις σοβαρά οτι είναι καλύτερη τροφή για τον άνθρωπο; πλανάσαι πλάνην οικτράν!!!

 6. filarianna says:

  Όπως σωστά επισημαίνει το άρθρο, όλη η τροφική αλυσίδα του ανθρώπου είναι μολυσμένη – εμείς τη μολύναμε. Είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του άρθρου που συμφωνώ. Επιπλέον, δεν είμαστε κυνηγοί αλλά αλαζόνες και άπληστοι. Δεν τρώμε για να πάρουμε τα απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού συστατικά, αλλά για την απόλαυση και την ηδονή του ουρανίσκου – άλλοι το αποκαλούν «Λαιμαργία». Και αυτό ακριβώς, κατά τη δική μου άποψη εννοούσε ο Ιπποκράτη λέγοντας «Είμαστε ό,τι τρώμε». Ως παράδειγμα, όσο και αν δεν είμαι «νεκρός» αλλά «καρποφάγος», εάν τρώω 10 κιλά ξηρούς καρπούς και 20 πορτοκάλια στη καθισιά μου παραμένω «λαίμαργος». Εάν ακολουθήσω τον ακραίο τόνο του άρθρου, δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε τίποτα απολύτως, αλλά να μαζεύουμε μόνο ότι μας προσφέρει η Γη. Εννοείται με το που μαζεύουμε τον καρπό να τον καταναλώνουμε πάραυτα, γιατί ο καρπός άπαξ και αποκολληθεί από την πηγή που τον τρέφει, είναι ουσιαστικά «πεθαμένος». Μαζεύουμε λοιπόν μόνο ότι πρέπει να φάμε εκείνη τη στιγμή. Άσε που πολλοί ισχυρίζονται πως και τα δέντρα και τα φυτά έχουν «φωνή» και όταν τα τραβάς, τα κόβεις ή τα καις κ.τ.λ. αυτά «κραυγάζουν». Επίσης δεν πρέπει να κόβουμε ούτε ένα δέντρο, γιατί κόβοντας ένα δέντρο «καταστρέφεις» μία ολόκληρη κοινότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτό. Να κυκλοφορούμε όπως μας γέννησε η μάνα μας – Γιατί ρε, ρώτησες το αρνάκι εάν θέλει να δώσει το μαλλί του και μη τραβάς τα φύλλα γιατί πονάνε. Για να μη μακρηγορώ – προσωπική μου γνώμη πάντα, η λύση βρίσκεται στο «Μέτρον Άριστον». Σεβασμός στη Φύση που είναι ίδια για όλους.

 7. Λεω εγω , μηπως; says:

  Η διαιτα vegan  δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα μερος του σχεδιου των επικυριαρχων.Ο ανθρωπινος εγκεφαλος λειτουργει πολυ καλυτερα με μια ολοκληρωμενη διατροφη.Οι ανδρες  απο παντοτε στο DNA  τους ειναι κυνηγοι και πολεμιστες.Μια διατροφη vegan κατεβαζει ακομα περισσοτερο την τεστοτερονη στους ανδρες(που ηδη ειναι στα μισα επιπεδα που ειχαν οι αντρες την δεκαετια του 1950) και αυξανει τα οιστρογονα.Για αυτο ακριβως  εχουν τρελανει τα βοειδη και τα πουλερικα στην σογια και στις ενεσεις οιστρογονων ας βαλουμε και την χρηση πλαστικων που κανει το ιδιο.Εχουν κανει τα αγορακια να γινονται κοριτσακια στο τελος.ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ .Ωστε να παραμεινουν αρρενες  .

 8. Ανώνυμος says:

  Άλλη μια απόδειξη για τη δυστυχή θέση που βρίσκεται ο μέσος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη φυλακή.
  Δλδ = Έχουμε 2 άρθρα για το αυτό θέμα που πολύ γενικά θα ονομάσω ανθρώπινη τροφή – φαινομενικά ή κατ’ αρχάς φαίνονται και τα 2 τεκμηριωμένα και τα δύο καταλήγουν σε άκρως αντίθετα αποτελέσματα.
  Κατάλαβες φίλε συνάνθρωπε τι αντιμετωοίζεις κάθε δευτερόλεπτο;;;;
  ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!

 9. mkl says:

  ΗΡΘΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΜΟΔΑ ΤΩΝ VEGAN,ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΟΝΤΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ,ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΛΛΑ ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΑΛΛΟΣΤΕ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΘΕ ΤΠΤ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

 10. Λύσε μια για πάντα το θέμα με την χορτοφαγία says:

  Εισπνοές κοκκορετσιου και γαρδουμπας τρις ημερησίως. Αν δεν δούμε αποτελέσματα εντός εβδομάδας προσθέτουμε σταδιακά σεφταλιες, εξοχικό, κατσικάκι σούβλας, συκώτι στα κάρβουνα, γουρουνάκι με μήλο, γουρουνάκι χωρίς μήλο, γίδα βραστή και γίδα με τανγκα για επιδόρπιο.

  • ANEFIX says:

   Τα έχουν χαλάσει πολύ τα κρέατα όμως. Στην δεκαετία τού ’60 και τού ’70, περνούσες μπροστά από ψησταριές που ψήνανε σουβλάκια και σού έσπαγε η μύτη από το άρωμα που εξέπεμπαν. Τώρα δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Τα τρως και πολλές φορές το κρέας τους μυρίζει άσχημα. Μάλλον θα φταίει τα σκατά που ταΐζουν τα ζώα. Πάνε τα ωραία κρεατάκια που τρώγαμε κάποτε. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μάς βλέπω να το ρίχνουμε στις αγκινάρες και στα μπροκολάκια.

 11. Jordan says:

  Οιαποψεις ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες ,ο καθεις εχει απο μια. Ταδε εφη Κλιντ Ιστγουντ..
  Ας φαει ο καθενας οτι γουσταρει αυτο που σκοτωνει ειναι οι ενοχες .Και οποιος παει να σας φορτωσει ενοχες …χεστε τον πατοκορφα

 12. ΠΑΜΕ says:

  ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ VS ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ,
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ VS ΔΕΞΙΟΙ,
  ΦΑΣΙΤΕΣ VS ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,
  ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ VS ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ,
  12ΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ VS ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,
  ΓΥΝΑΙΚΕΣ VS ΑΝΤΡΕΣ,
  ΦΛΑΤΣΕΡΘΕΡΣ VS ΜΠΟΛΕΡΘΕΡΣ,
  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟΙ VS ΡΟΣΩΦΙΛΟΙ,

  3,2,1…………. ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!

 13. PANDAROS says:

  φυτοφαγοι ειναι αυτα τα νουμερα οι βουδιστες!!!!!φυτοφαγοι ειναι οι νεοταξιτες και νεοεποχιτες vegans……..φυτοφαγοι ειναι οσοι πληρωνουν με πιστωτικη καρτα…χχαχαχχαχαχαχχαχαχαχχαχα……………..φυτοφαγοι ειναι οσοι πινουν σουμαδα για να κουμπωσουν……………ακομη και οι χλιδατοι πουστηδες ειναι χορτοφαγοι………….χορτοφαγοι -ξεχορτοφαγοι το ωμο το κυνηγανε παντως,και οπου το βρουν του δινουν και το καταλαβαινει!!!!!χαχαχχαχαχαχχαχαχαχ!!!!………………………………………….εγω ειμαι φαν του γιγαντα του ΣΩΚΡΑΤΕΣ,…Τι ελεγε αδελφια?………η χορτοφαγια ειναι το επιθυμητικον…….δηλαδη το ασπρο αλογο της ψυχης,………..οι μαλακες οι βουδιστες και οι γκουρου της δυσης ,το θυμοειδες τμημα της ψυχης[δηλαδη το μαυρο αλογο υησ ψυχης] το εχουν για φτυσιμο,ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΡΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΕΙ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ……………………..δεν μπορει αδελφια να μυριζεις τσικνα και να κανεις εμετο……ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΝΙΣΑ…..καταπιεζεσαι………………………………….οποτε μεσογειακη διατροφη αδελφια,ισορροπια σε ολα…………….θα φας το ψαρακι σου,το χορταρακι σου ,θα πιεις και το κρασακι σου η το τσιπουρακι σου και θα κουμωσεις μια χαρα………….αφηστε τους μαλακες τυ βουδιστες ,τα νουμερα, και δειτε τι λεει ο γιγανατς ο Σωκρατες………………….δεν μπορει το ενα αλογο της ψυχης να ειναι γαματο και το αλλο να ειναι ψωριαρικο,..ολα πρεπει να ειναι στην ιδια κατασταση,για να κανει ο ηνιοχος την δουλεια του και να παει το αρμα εκει που πρεπει……………………………….και αυτο δεν ισχυει μονο στην διατροφη μας αλλα παντου

  • PANDAROS says:

   χαχαχαχχαχα τωρα το ειδα…..ποιοι σουφι ρε,,,,,,,χαχαχχαχαχ οι σουφι δεν ειναι αυτοι οι χασικληδες μουσουλμανοι που φοραν ενα φεσι και φερνουν σβουρες σαν μαλακες?δερβισηδες δεν λεγονται?……..πες μου τι καλο μπορεις να ακουσεις απο εναν χασικλη?…………αφου εναι μαστουρια ρε,τι να μας πουνε?……………………..ο χασικλης ειναι σαν τον τζογαδορο,ειναι κολλημενος,ΤΕΛΟΣ!!!……………Τι να μας πουν αυτα τα πρεζακια απο την ζωη τους ……..ωραιο παραδειγμα μας εφερες!!!!………………….χαχαχχαχαχα

   • wooolfos says:

    Ά ρε νούμερο, που εκφράζεις γνώμη για κάτι που μόνο την ονομασία του ξέρεις. Ο σουφισμός είναι ένας τρόπος, μια μέθοδος για να πλησιάσεις τον εσωτερικό σου εαυτό και έχει βγάλει πολλούς Άγιους. Είναι το αντίστοιχο του χριστιανικού που έχει βγάλει Αγίους σαν τον Άγιο Νικόδημο και τον Άγιο παίσιο που σε έβλεπε από μακριά για πρώτη φορά και σε φώναζε με το όνομά σου. Έχει αντιστοιχία και με τους αναστενάρηδες που αφού πηγαίνουν πέρα δώθε σε ενα μεγαλο δωμάτιο ακούγοντας την ιδια μουσική, πέφτουν σε Έκσταση και σβήνουν με τις εσωτερικές δυνάμεις τα πυρωμένα κάρβουνα με γυμνά πόδια, χωρίς να πάθουν τίποτα. Συνέχισε να κοροϊδεύεις και όπως ήρθες έτσι θα φύγεις από αυτή τη ζωή!!!

    • PANDAROS says:

     αγαπητε φιλε ,δηλαδη εσυ επιμενεις πως αυτοι οι χασισοποτες ,οι σουφι, ειναι πνευματικοι ανθρωποι και πως εχουν βρει τροπο να πλησιασεις τον εσωτερικο σου εαυτο ,ετσι?………………………………………………..παμε μαζι να διαβασουμε για εναν ονομαστο ΧΑΣΙΚΛΗ τον Sheik Haidar……..το ατομο ζουσε σαν το αγριμι ,δηλαδη εκανε ασκητικη ζωη, πανω σε ενα βουνο….μια μερα περασε μεσα απο συσταδα απο ΧΑΣΙΣΙΕΣ!!!!….τοτε εντυπωσιαστηκε απο το ΄΄αρωμα τους και αρχιζε να το φουμαρει μανιωδως!!!χαχχαχαχχαχαχαχαχ την ακουσε τοσο ,που νομιζε πως ηταν ΓΕΡΑΚΙ!!!!χαχχαχχαχαχχαχαχαχχαχαχα…..απο τοτε ο Haidar «προσηλυτίστηκε» στο ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!…..ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ, ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΧΑΣΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ!!!!χαχαχχαχαχαχα/……..οι χασισοποτες Σουφι,τον τιμουσαν σαν ΑΓΙΟ!!!!!!!………………………………….ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΦΙΣΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ…….και λες πως αυτα τα πρεζονια εχουν σχεση με τους αγιους της ορθοδοξιας!!!! τι αλλο θα ακουσουμε!!!χαχχαχαχαχχαχαχχα…………………………………………………..υγ 1 Τεκές: Ο όρος τεκές χρησιμοποιείται κυρίως για τα καταλύματα που χρησιμοποιούσαν τα ισλαμικά τάγματα Σούφι ……………………………………….υγ2 και τι φουμερνανε εκει? διαβαζουμε παλι απο wikiΣτην Ελλάδα η λέξη τεκές χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τα χασισοποτεία, στα ρεμπέτικα τραγούδια γίνεται συχνή αναφορά σε τεκέδες, καταγώγια που σύχναζαν χασισοπότες ………………………………………ιχιχιχιιχιχ υγ3 αυτα τα μαστουρια με τι καθαρο μυαλο θα μπορεσουν να φιλοσοφισουν? αφου τους το εχει καψει η μαστουρα…..ολο κουμπωμενοι θα ειναι μια ζωη……..θα χεζονται επανω τους απο το κουμπωμα…………..

  • ANEFIX says:

   Οι Βουδιστές μοναχοί όταν περπατάνε, προσέχουν πολύ μην πατήσουν κανένα μυρμηγκάκι και αφαιρέσουν ζωή! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααα… Μερικοί μάλιστα φτάνουν να πουν ότι και τα φυτά και τούς καρπούς των δέντρων που τρώμε αμαρτάνουμε επειδή τα κόβουμε και αυτά πονάνε!!!!!! Να φάμε αέρα καλύτερα; Έχει ωραία γεύση; Ξέρεις;

   • PANDAROS says:

    σου λεω αδελφε, τα ατομα δεν ειναι πουθενα…….χορτοφαγοι ξεχορτοφαγοι δεν ειναι πουθενα………ειναι ποτε δυνατον να σε τσιμπανε κουνουπια,να σε εχουν κανει σουρωτηρι και εσυ να καθεσαι αταραχος?……………….ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ?…..ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΥΡΙΑ?χαχχαχαχχαχαχχαχαχχα………..ρε σεις αν τους αφησετε στην πραγματικη ζωη ολους αυτους τους τρακαδορους ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ…….!!!!!!!……..αυτοι μας λενε να τρωμε μονο χορτα?….θελουν να μας κανουν σαν τα μουτρα τους……………………………………………….και μετα λενε πως οποιος τρωει κοψιδια ειναι νεκρος!!!!εσεις τι ειστε ρε μαστουρια?ΖΩΝΤΑΝΟΙ?-ΕΧΕΤΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ……..

   • Ανώνυμος says:

    Σου άρεσε τόσο πολύ η μαλακία που έγραψες για τα μυρμηγκάκια που την επαναλαμβάνεις? …. Ε δεν παιζεσαι…

    • ANEFIX says:

     Ρε άντε τράβα πνίξου που μπαίνεις σε κάθε άρθρο που κάνω σχόλια και όποιο σχόλιο βλέπεις τραβάς και από ένα dislike. Αν υπήρχε η δυνατότητα να έκανες αναρίθμητα dislikes, δεν θα χωρούσε το πλαίσιο τα νούμερα τού αριθμού. Τι προσπαθείς τώρα εσύ να κάνεις σε μένα…να κάμψεις το ηθικό μου; Να με αποθαρρύνεις στο να σχολιάζω; Ό,τι γουστάρω θα κάνω ρε και αν σε είχα μπροστά μου δεν θα προλάβαινες να μαζεύεις μπουκέτα. Και για να στο λέω εγώ αυτό κάτι περισσότερο θα ξέρω από εσένα, να είσαι σίγουρος. Κότα είσαι ρε, το ξέρω.

  • Αϋλος5 says:

   Κοιτα να δεις το εχουν κανει τα μ@@@ια…Επιβεβαιωσε σου λεει οτι δεν εισαι ρομποτ… Αρα υποσυνειδητα επιβαιωνεσαι αλλη μια φορα οτι δεν εισαι ρομποτ… Ενω εισαι ρομποτ… Πω πω βαρεθηκα…

 14. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ says:

  Όποιος αποφεύγει τον καρκίνο των κρεάτων πέφτει στην αγκαλιά του καρκίνου των λαχανικών. Για όσους βλεφαρίζουν κατά βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών μεριά να επισημάνω την περιορισμένη παραγωγή που δεν επαρκεί,το υψηλό κόστος αγοράς των αγαθών και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε από ελέγχους που γίνονται πολλά είδη βιολογικών προιόντων βρίσκονται φίσκα στο φυτοφάρμακο γιατί το ζητούμενο είναι (πανευρωπαϊκά πάντα) να πάρει κάποιος πιστοποίηση. Μετά…γενικόν χημείον του κράτους. Αμ έπος αμ κέρδος… Προσωπικά τα συνδυάζω και τα δύο. Και κρέας και λαχανικά. Θα βάλω τους καρκίνους να τσακώνονται κι εγώ θα την γλυτώνω.

 15. Περίεργος says:

  Αφού λοιπόν δεν κοστίζει τίποτα το να λες μια μαλακία έτσι εύκολα όπως το “τρως κρέας είσαι ψοφίμι” να υποθέσω κι εγώ πως αν τρως φυτά είσαι “φυτό” κύριε αρθρογράφε.

 16. Ανώνυμος says:

  Ρε φιλαρακια μηπως αυτο το αρθρο ειναι τρολ? Δε γινεται χθες να υπαρχει αρθρο για τους κρεατοφαγους κ σημερα αυτο….αγαπητα μου κατοχικα μηπως θελετε απλος να γινεται κουβεντα? δεν ειναι του χαρακτηρα σας….νομιζω αλλα μπορει να κανω κ λαθος…καταραμενο μνημονιο….Τελικα τη δοξα πολλοι εμμισησαν το χρημα ουδεις.

 17. Νικος says:

  Xortofagos kai kreatofagos einai to idio kai oi dyo aferoun zoh gia na trafoun an theleis na katharisis tin psixi sou kapos kairos na gineis karpofagos an exeis dinatotita kaliergias mporeis na kaliergis kremidaki marouli ktl alla na min ta kserizonis na kovis ligo ligo ta filarakia tous kai na afineis ta fyta na zoune . pote sta fitofarmaka etsi skotoneis perisoterous organismous kai vevea ton idio sou ton eayto siga siga. an exeis zoa px kotes mporeis na troos apo ta ayga tous kai as einai gonomopiimena nomizo to kseplironis me tin frodida sou kai agapi sou pros ayta alla paidia se ayto to thema kaneis den einai anamartitos an zeis stin fisi kapote prepei kai esy na skotoseis gia na ziseis ……vasika pano sto thema nomizo einai na prospathis panta na kaneis tin ligoterii zimeia etsi tha einai i sinidisi sou kathari skeytite oti yparxoun anthropoi stin gh pou gia na zisoun prepei na psarevoune kai na kinigane den simeni omos auto oti einai kakoi anthropoi

  • Ανώνυμος says:

   Νικολάκη, μάθε πρώτα απ΄όλα να γράφεις ελληνικά (δεν υπάρχουν δικαιολογίες είμαι εξωτερικό κλπ, και εγώ απ΄΄εξω γράφω), και μετά πήγαινε αυτοκτόνα γιατί καταναλώνεις και εσύ πολύ αέρα.
   Μήπως αγαπητέ Νικολάκη και κάποιοι άλλοι, άλλα κλπ μας “καταναλώνουν” και εμάς για να επιζήσουν;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *