ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κρατικό μήνυμα «Επίθεση εξωγήινων» τρόμαξε εκατομμύρια πολίτες – Video

· Κατοχικά Νέα

 

Μια ψεύτικη επείγουσα ειδοποίηση που εμφανίστηκε στα κινητά εκατομμυρίων πολιτών στη Βραζιλία, προειδοποιώντας ακόμη και για «επίθεση εξωγήινων», προκάλεσε πανικό και οδήγησε τις αρχές να μιλήσουν για πιθανή κυβερνοεπίθεση στο σύστημα Civil Defense Alert. Το Υπουργείο Άμυνας και η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσαν ότι η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάστηκε από χάκερ, ενώ δεσμεύτηκαν να ενεργοποιήσουν την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της.

Πιο αναλυτικά

«Έφτασαν οι μισάνθρωποι», αναγραφόταν μεταξύ άλλων στα μηνύματα που τρόμαξαν το κοινό στη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά εκατομμυρίων πολιτών στη Βραζιλία που προειδοποιούσε για επίθεση εξωγήινων προκάλεσε χαμό, αναγκάζοντας υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας της χώρας να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση.

Το Civil Defense Alert είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την αποστολή προειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης στον πληθυσμό. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Cell Broadcast, η οποία επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα συνδεδεμένα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Οι προειδοποιήσεις εμφανίζονται ως αναδυόμενα παράθυρα, επικαλύπτοντας το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής. Σε επικίνδυνες καταστάσεις, μπορούν επίσης να εκπέμπουν ηχητικά σήματα για να τραβήξουν την προσοχή του πληθυσμού.

Η Εθνική Πολιτική Άμυνα υποψιάζεται ότι η πλατφόρμα έχει παραβιαστεί από χάκερ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα μηνύματα στάλθηκαν εξ αποστάσεως από κάποιον χωρίς εξουσιοδότηση και ενδέχεται να ήταν αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ.

Εκτός από την ηχητική ειδοποίηση, οι κάτοικοι του Ρίο ντε Τζανέιρο ανέφεραν ότι έλαβαν μηνύματα με ασυνήθιστο περιεχόμενο. Σε ένα από τα αρχεία που στάλθηκαν, το μήνυμα που αποδόθηκε στην Πολιτική Άμυνα έγραφε: “μισάνθρωπος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ RJ ηλίθιοι άνθρωποι”.

Το κείμενο, που ήταν γεμάτο ορθογραφικά λάθη και δεν έβγαζε νόημα, ενίσχυσε τις υποψίες για βλάβη ή επίθεση από χάκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα σε άλλη πόλη της Βραζιλίας, στο Μπέλο Οριζόντε, το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των πολιτών έγραφε: «Προστατέψτε τον εαυτό σας: ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ οι μισάνθρωποι».

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ βίντεο από τη στιγμή της αποστολής των μηνυμάτων.

Η Εθνική Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας προέβη στην εξής ανακοίνωση, προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες:

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πλατφόρμα αποστολής του Defesa Civil Alerta αποσύρθηκε από τον αέρα στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου αυτού (20/6), μετά από εισβολή που υπέστη και αποστολή ειδοποίησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, η οποία διατάχθηκε εξ αποστάσεως από κάποιον άσχετο με το Εθνικό Σύστημα Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας.

Το μήνυμα που στάλθηκε ήταν τύπου Ακραίας Προειδοποίησης και περιείχε τη λέξη «misantropia» — που σημαίνει μίσος προς την ανθρωπότητα. Πιθανότατα πρόκειται για χάκερ επιθέση.

Η Εθνική Γραμματεία Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας του Υπουργείου Ενσωμάτωσης και Περιφερειακής Ανάπτυξης θα ενεργοποιήσει την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα λάβει τα μέτρα για να επαναφέρει το σύστημα σε λειτουργία το ταχύτερο δυνατό, μόλις αποκατασταθούν όλες οι συνθήκες ασφαλείας.

Επρόκειτο πράγματι για επίθεση χάκερ ή για… μαζική προετοιμασία των ανθρώπων για κάτι;;

 

 

 

 

Πηγή: www.dedomeno.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κολοκυθόσποροι - ανάκληση προϊόντων λόγω σαλμονέλας στη ΓαλλίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Γαλλία: 81 κρούσματα σαλμονέλας από κολοκυθόσπορους – Ανακλήσεις προϊόντων

Έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατάου στην ΙνδονησίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ινδονησία: Ισχυρή έκρηξη στο Ανάκ Κρακατάου – Ηφαιστειακή στάχτη έως τα 15 χιλιόμετρα

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά