Κόστα Ρίκα: 285 ημέρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

Κόστα Ρίκα: 285 ημέρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

Σχόλιο: Ζούμε στη χώρα με 300 μέρες ηλιοφάνεια και όμως η ηλιακή ενέργεια δεν φθάνει ούτε στο 10%, ενώ ο στόχος του 20% μέχρι το 2020 πλέον φαντάζει άπιαστο όνειρο, ας είναι καλά η πράσινη απάτη του ΓΑΠ….

renewable energy

Η Κόστα Ρίκα, μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από 5 εκατομμύρια συμπλήρωσε… 285 ημέρες καλύπτοντας τις ενεργειακές της ανάγκες αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ICE) της Κόστα Ρίκα, συνολικά το 99 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας για το 2015 προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, ενώ το υπόλοιπο ένα τοις εκατό από ορυκτά καύσιμα.

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα είχε προκαλέσει θετικές εντυπώσεις όταν ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι η χώρα λειτουργούσε αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις πρώτες 75 ημέρες του 2015.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο στόχος που είχε τεθεί τότε για το υπόλοιπο έτος ήταν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες σε ποσοστό 97,1 τοις εκατό από τη βιομάζα και τη γεωθερμική, την αιολική και την ηλιακή ενέργεια.

Ωστόσο τελικά το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό 99 τοις εκατό. Η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα από ένα μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες που επιθυμούν να περιορίσουν τη ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, η οποία προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εξάλλου, η Ουρουγουάη, άλλη μια χώρα με μικρό πληθυσμό, παράγει το 95 τοις εκατό της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Ισλανδία επίσης παράγει σχεδόν όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από καθαρές πηγές, ενώ πρόσφατα, υπήρξε χρονικό διάστημα ενός μήνα κατά τον οποίο η Δανία παρήγαγε σχεδόν 140 τοις εκατό της ζήτησης της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανεμογεννήτριες.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Loading...

2 thoughts on “Κόστα Ρίκα: 285 ημέρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

  1. anonymouse says:

    Εμείς μπορούμε να ξεχρεώσουμε στη στιγμή με την εφεύρεση του Πέτρου ζωγράφου άλλα με των καμένο που μπλέξαμε τη να κάνουμε ο αντί νεοταξιτης μαϊμού καμένος δεν βγάζει άχνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *