ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κόσοβο: Η πρώτη κυβέρνηση που πέφτει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

· Κατοχικά Νέα

Μετά από 51 ημέρες στην εξουσία, ο Άλμπιν Κούρτι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο του Κοσόβου, καθώς η βουλή, με 82 ψήφους, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν βουλευτές από το συγκυβερνών κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου (DSK).

Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 32 βουλευτές. Η Βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές. Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε εξαιτίας της απόφασης του Άλμπιν Κούρτι να καθαιρέσει τον υπουργό Εσωτερικών Άγκιμ Βελίου, της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου. Ο Βελίου είχε υποστηρίξει την άποψη του προέδρου της Δημοκρατίας Χάσιμ Θάτσι, που ζητούσε να κηρυχτεί στο Κόσοβο κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Κούρτι διαφωνούσε με αυτήν την άποψη και προχώρησε στην καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών. Στην συζήτηση χθες στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο Κούρτι υποστήριξε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης σχεδιάστηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, του Ρίτσαρντ Γκρενέλ. Ο Κούρτι κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι προωθούν λύση για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία και ο ίδιος ήταν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.

ethnos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, βρέθηκε νεκρός στα 44 του

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Συνετρίβη ειδησεογραφικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία και Υεμένη σε νέα κλιμάκωση: Επιθέσεις Χούθι και εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα

2 απαντήσεις στο “Κόσοβο: Η πρώτη κυβέρνηση που πέφτει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”

  1. Και στα δικά μας . Μόνο που όλοι οι πρετωριανοι έχουν την ίδια δούλεψη και εργάζονται για τον Ενα .

  2. Έτσι θα πέσουν όλες η μια μετά την άλλη, όπως δείχνει και στο I,Pet Goat II
    Στο 5:02

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *