ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Κονγκό: Εκκενώνουν τμήμα της πόλης Γκόμα – Φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο

· Κατοχικά Νέα

Οι αρχές στην Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, διέταξαν σήμερα το πρωί να εκκενωθεί τμήμα της πόλης εξαιτίας του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο, προκαλώντας αμέσως την έξοδο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Δεν μπορεί επί του παρόντος να αποκλειστεί έκρηξη στο έδαφος ή στον πυθμένα της λίμνης (σ.σ. Κίβου), που θα μπορούσε να γίνει έπειτα από ελάχιστες προειδοποιητικές ενδείξεις, ακόμη και χωρίς καμία προειδοποιητική ένδειξη», δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο στρατιωτικής κυβερνήτης της περιφέρειας, ο στρατηγός Κονστάν Ντιμά, αναφερόμενος ονομαστικά σε δέκα συνοικίες της πόλης που κινδυνεύουν.

Τη δήλωσή του ακολούθησε η άμεση εγκατάλειψή τους από δεκάδες χιλιάδες κατοίκους τους προς τα νοτιοδυτικά, προς την περιοχή Μασίσι και προς τα σύνορα με τη Ρουάντα, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη στο Νιραγκόνγκο το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Σάββατο ως το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν στην περιοχή πάνω από 269 σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με το Ηφαιστειολογικό Παρατηρητήριο της Γκόμας, και οι σεισμοί συνεχίζονταν χθες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πανοραμική φωτογραφία Μακάο, εικόνα αρχείου και όχι από τη δικαστική αίθουσαΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΚΑΟ: 12,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εμπορικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνι, συμβολική φωτογραφία και όχι το Contship JetΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αεροδρόμιο και αεροσκάφος, συμβολική φωτογραφία και όχι εικόνα από τις απειλές της 6ης ΝοεμβρίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ: Νέες απειλές για βόμβες σε αεροδρόμια και πτήσεις – Εκκενώθηκαν μεγάλα ΜΜΕ στην Ιρλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *