ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Kirill Dmitriev (Ρωσία): Ο κόσμος πλησιάζει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία

· Κατοχικά Νέα

«Ο κόσμος, χωρίς να το συνειδητοποιεί, οδεύει προς τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία», έγραψε ο Kirill Dmitriev

Ο κόσμος πλησιάζει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία και δεν το συνειδητοποιεί καν, δήλωσε ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και ειδικός προεδρικός εκπρόσωπος για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία με ξένες χώρες.
«Ο κόσμος, χωρίς να το συνειδητοποιεί, οδεύει προς τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία», έγραψε ο Kirill Dmitriev στο κοινωνικό δίκτυο X.

Νωρίτερα, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), προειδοποίησε για πιθανή έλλειψη καυσίμου ντίζελ και καυσίμου αεριωθούμενων στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), δήλωσε ότι οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης καυσίμου αεριωθούμενων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες ασιατικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κλιμάκωση γύρω από το Ιράν έχει οδηγήσει στον αποτελεσματικό αποκλεισμό του Στενού του Hormuz, μιας βασικής οδού για την προμήθεια πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις χώρες του Περσικού Κόλπου στις παγκόσμιες αγορές και έχει επηρεάσει τις εξαγωγές και την παραγωγή πετρελαίου.

Λόγω του αποκλεισμού, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές καυσίμων και βιομηχανικών προϊόντων.

Πηγή: www.bankingnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία στη θάλασσα - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Sohan Rayguru / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν την παγκόσμια αγορά

Κάλπη εκλογών στη Γερμανία - εικόνα αρχείου, Mika Baumeister / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορική νίκη της AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ – Πολιτικός σεισμός στην καρδιά της Ευρώπης

Διυλιστήριο πετρελαίου - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Maksym Kaharlytskyi / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τους κανόνες της αγοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά