Κίνηση-ματ: Το Ιράν «έδωσε τα χέρια» και μπαίνει στην Ευρασιατική Ένωση – Ακολουθεί η Τουρκία – Ηττήθηκε η Στρατηγική «Zbigniew Brzezinski»

Του Βασίλη Καπούλα

Εκλεισε η συμφωνία Ιράν-Ρωσίας και η Τεχεράνη γίνεται μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης με την Τουρκία να αποτελεί το επόμενο βήμα κάτι που αποτυπώθηκε και στην «περίεργη» χειραψία που έδωσαν οι Β.Πούτιν- Χ.Ρουχανί και Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στο 0.41 του Βίντεο θα δείτε τον πρόεδρο της Ρωσίας να ξεκινά αυτή την περίεργη χειραψία χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια του, δημιουργώντας μια «βάση» θέλοντας να δείξει πως η Ρωσία αποτελεί την καρδιά αυτής της τριπλής συμμαχίας. Είναι η εικόνα που σόκαρε την Δύση-ΕΕ-ΝΑΤΟ καθώς η κυριαρχία στην Ευρασία σημαίνει κυριαρχία στον κόσμο.

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως Ρωσία και Ιράν έδωσαν τα «χέρια» και η Τεχεράνη θα εισέλθει στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση αρχές του 2018 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο.

Η EAEU (Ευρασιατική Οικονομική Ενωση) δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο τις αγορές της Ευρασίας. Μια κοινή αγορά χωρίς εμπόδια.

Τα πρώτα μέλη ήταν η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Ο οργανισμός αυτός θεωρείται βασικό συστατικό των γνωστών πλέον «BRICS», μια Ένωση που περιλαμβάνει την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική.

Οι δυο Οργανισμοί αλληλοεπικαλύπτονται σε επιδιώξεις, μέσα και στόχους.

Επίσης η Ευρασιατική Ενωση έχει υπογράψει Συμφωνία ελεύθερου Εμπορίου με Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία ενώ σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται η Ταυλάνδη, η Ινδονησία και η Σερβία.

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στις Φιλιππίνες καθώς η Ρωσία την θέλει «μέσα» ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία με το μπλοκ των χωρών ASEAN.

Το Ιράν βρισκόταν εδώ και καιρό σε συνομιλίες με την Ρωσία.

Ως βασική Ευρασιατική δύναμη και βασικός συνεργάτης της Ρωσίας, η κίνηση αυτή θα βελτιώσει το εμπόριο και την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένης και της Ενέργειας.

Επιπλέον η Τεχεράνη με την είσοδο σε δύο περίπου μήνες στον Οργανισμό «τινάζει στο αέρα» τις Αμερικανικές κυρώσεις καθώς θα δημιουργηθούν νέες εμπορικές ευκαιρίες με τις οικονομίες χωρών που συμπεριφέρονται και ταιριάζουν καλύτερα στο Ιράν σε αντίθεση με αυτές της Δύσης.

Ομως η Ευρασιατική Οικονομική Ενωση έχει ακόμη ένα στόχο:

Οι χώρες μέλη να μην χρησιμοποιούν το δολάριο γι αυτό και στο απώτερο μέλλον θα δημιουργηθεί ένα Νομισματικό Ταμείο απελευθερώνοντας τις χώρες από το αμερικανικό νόμισμα.

Ηδη υπάρχουν διμερείς συμφωνίες Ιράν-Τουρκίας, Ιράν-Ρωσίας και Ρωσίας-Τουρκίας που απαγορεύουν τη χρήση του δολαρίου.

Μετά την εισδοχή του Ιράν, η Τουρκία αποτελεί το επόμενο βήμα.

Τι έγραφε ο Ζ.Μπρεζίνσκι.

« Για την Αμερική το μεγαλύτερο γεωπολιτικό βραβείο είναι η Ευρασία… Η Ευρασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη και γεωπολιτικός άξονας. Η δύναμη που κυριαρχεί στην Ευρασία θα ελέγχει δύο από τις τρεις πιο προηγμένες και οικονομικά παραγωγικότερες περιοχές… Περί τα 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν στην Ευρασία και εκεί επίσης βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού πλούτου του κόσμου, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και υπό το έδαφος. Η Ευρασία αντιπροσωπεύει τα 60% του παγκόσμιου ακαθάριστου εισοδήματος και τα τρία τέταρτα των ενεργειακών πηγών. Εκεί βρίσκονται οι έξι μεγαλύτερες οικονομίες και καταναλωτές αμερικανικών όπλων» ….

pentapostagma.gr

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Πνευματικοί Θεραπευτές

Aναπόσπαστο κομμάτι κάθε τόπου και πολιτισμού από την αρχαιότητα, οι πνευματικές θεραπείες εξάπτουν την περιέργεια, προκαλούν τη λογική, έλκουν το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, όταν η κλασική ιατρική «σηκώνει γι’ αυτούς τα χέρια ψηλά». Το βιωματικό οδοιπορικό του Γιάννη Σακατζή στον «κόσμο του Θαυμαστού» ξεκίνησε όχι από απλή περιέργεια ή επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά από προσωπική ανάγκη. Η αναζήτηση πνευματικών/ενεργειακών θεραπευτών ανά τον τον κόσμο τον ταξίδεψε μέχρι τον Ζοάο, την Κοιλάδα της Αυγής, τον Τζόσουα, τον Πάολο Νέτο, τον Χρήστο Δροσινάκη…

Από την εφηβική ηλικία ήδη, είχα την τάση να διαβάζω βιβλία με μεταφυσικό περιεχόμενο… Για πολλά χρόνια, οι πληροφορίες που συγκέντρωνα γίνονταν η αφορμή για μεγάλες συζητήσεις, με τις οποίες περνούσα τον ελεύθερο χρόνο μου. Ώσπου ένα δυσάρεστο γεγονός χτύπησε την πόρτα μου. …Όταν τα περιθώρια της κλασικής ιατρικής εξαντλούνται για τους δικούς σου ανθρώπους, αισθάνεσαι μετέωρος κι απελπιστικά μόνος. Τότε, αρχίζεις να ψάχνεις σανίδα σωτηρίας. Επιστρατεύεις όλες τις δυνάμεις και τις γνώσεις σου και τις ξεδιπλώνεις. Παίρνεις το ρίσκο ν’ αποφασίσεις για τους άλλους και βάζοντας το κεφάλι κάτω, λες με βουρκωμένα μάτια: «Φύγαμε». Έτσι ακριβώς έγινε και το ταξίδι ξεκίνησε…

ΤΙΜΗ 18,00€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

6 thoughts on “Κίνηση-ματ: Το Ιράν «έδωσε τα χέρια» και μπαίνει στην Ευρασιατική Ένωση – Ακολουθεί η Τουρκία – Ηττήθηκε η Στρατηγική «Zbigniew Brzezinski»

 1. aeras dunatos says:

  Αν εξαιρέσουμε την Κίνα που εύκολα μπορεί να μετατοπιστεί στο δυτικό μπλοκ (είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά) μιλάμε για το 5% του ΑΕΠ του πλανήτη.

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   και το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ομως.. πως φαίνεται αερακης οτι εισαι μεσαίωνόπληκτος ασιάτης, μπαμ κάνει απο 5 χιλιομετρα… κολας στα σχήματα και χανεις την ουσια, βαυκαλίζεσαι με την εγκοσμια δυναμη με δεσποταδες με την κονομα με αεπια με χρηματιστηριακά κέρδη με τις πολύχρωμες χαντρουλες κλπ βοθροσιωνιστικα σκουπίδια και ακομα δεν εχεις παρει γραμμη το ματριξ του οποιου τις αρχες και τις δυναμεις υπηρετεις και λατρευεις…

   • aeras dunatos says:

    Εδώ φαίνονται τα αποτελέσματα χρόνιας χρίσης μπάφου. Ο αγαπητός αναγνώστης προσπάθησε να απαντήσει αλλά με κατεστραμμένα τα νευρικά κύτταρα οδηγήθηκε. Δεν φταίει αυτό όμως, αλλά οι άθλιοι που εκμεταλλεύονται ανθρώπους με μειωμένη νοητική ικανότητα και τους αποτρελαίνουν απλά για το κέρδος. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ δεν ξέρω πόσα θα καταλάβεις αλλά το ΜΑΤΡΙΧ είναι ταινία φαντασίας. Ναι, κάποιος ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ όλο αυτό που εσύ πιστεύεις αληθινό. Ελπίζω να μην πιστέυεις και στη Ζήνα

 2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ says:

  Ο Πούτιν παίζει πολύ καλό σκάκι.Είναι ένας ηγέτης με γεωστρατηγικές ικανότητες έναντι των δυτικών που δεν είναι καν ηγέτες αλλά σούργελα κουνιστά.Εμείς ανήκομεν εις την δύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *