Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Οι Κινέζοι χάκερ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά των κρίσιμων υποδομών της Ταϊβάν το 2025, γεγονός που συνιστά σαφή κλιμάκωση των τακτικών ψηφιακού πολέμου.

Η εθνική κοινότητα πληροφοριών της Ταϊβάν κατέγραψε μια ανησυχητική εξέλιξη: κατά μέσο όρο περίπου 2,63 εκατομμύρια απόπειρες παραβίασης ημερησίως στράφηκαν εναντίον ζωτικών συστημάτων σε εννέα βασικούς τομείς, όπως η ενέργεια, η υγεία, οι επικοινωνίες και οι μεταφορές.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2024, υποδεικνύοντας ένα ταχέως επιδεινούμενο περιβάλλον απειλών που απαιτεί άμεση κινητοποίηση τόσο από ειδικούς κυβερνοασφάλειας όσο και από τους αρμόδιους φορείς χάραξης πολιτικής. Οι επιθετικές εκστρατείες αποκαλύπτουν μια προηγμένη, πολυεπίπεδη στρατηγική κυβερνοεπιθέσεων, η οποία φαίνεται να συντονίζεται με στρατιωτικές ασκήσεις και πολιτικές εξελίξεις.

Αξιοσημείωτη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια σημαντικών τελετών και υψηλού επιπέδου διπλωματικών επισκέψεων στην Ταϊβάν, με τον Μάιο του 2025 να καταγράφει πρωτοφανή δραστηριότητα που συνέπεσε με την επέτειο της ορκωμοσίας του Προέδρου Λάι.

Η συσχέτιση αυτή μεταξύ ψηφιακών και φυσικών μορφών πίεσης αποκαλύπτει μια συνολική στρατηγική αποσταθεροποίησης της λειτουργίας της Ταϊβάν και συλλογής πληροφοριών σχετικά με τις κυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Οι αναλυτές του Εθνικού Γραφείου Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι οι τομείς της ενέργειας και της υγείας δέχθηκαν τις πιο σφοδρές επιθέσεις, με πέντε βασικές κινεζικές ομάδες χάκερ —BlackTech, Flax Typhoon, Mustang Panda, APT41 και UNC3886— να ηγούνται συντονισμένων επιχειρήσεων.

Οι ομάδες αυτές χρησιμοποίησαν επιθέσεις τύπου ransomware εναντίον νοσοκομείων, με τουλάχιστον 20 επιβεβαιωμένα περιστατικά κλοπής ιατρικών δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια διατέθηκαν προς πώληση σε φόρουμ του σκοτεινού διαδικτύου.

Η στοχοποίηση της υγειονομικής υποδομής της Ταϊβάν καταδεικνύει πώς οι αντίπαλοι επιλέγουν συνειδητά να απειλούν τον άμαχο πληθυσμό και κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.

secnews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek