ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Κίνα: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 61 τραυματίες

· Κατοχικά Νέα

Μια ακόμη τραγωδία συγκλονίζει την Κίνα, καθώς έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Χουνάν άφησε πίσω της τουλάχιστον 21 νεκρούς και 61 τραυματίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4/5, στην πόλη Λιγιάνγκ, η οποία υπάγεται διοικητικά στη Τσανγκσά, πρωτεύουσα της Χουνάν. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, προκαλώντας κατάρρευση εγκαταστάσεων και εκτεταμένες ζημιές στο εργοστάσιο της εταιρείας Huasheng Fireworks Manufacturing and Display Co.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και καπνούς που εξακολουθούσαν να υψώνονται από τον χώρο του δυστυχήματος, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περίπου 480 έως 500 διασώστες. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν ειδικά συνεργεία για τον έλεγχο δύο αποθηκών με μαύρη πυρίτιδα, γεγονός που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Κίνας Ξι Τζιπίνγκ παρενέβη άμεσα, ζητώντας πλήρη έρευνα, ταχεία διάσωση των αγνοουμένων και αυστηρή απόδοση ευθυνών. Παράλληλα, έδωσε εντολή για ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας σε επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και καλύτερη εποπτεία των κανόνων δημόσιας ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία Xinhua News Agency και China Central Television (CCTV), το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια περιοχή που αποτελεί από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής πυροτεχνημάτων στη χώρα, καθώς η ευρύτερη ζώνη της Λιγιάνγκ καλύπτει σημαντικό ποσοστό της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Η τραγωδία επαναφέρει στο προσκήνιο ένα χρόνιο πρόβλημα: τα συχνά βιομηχανικά δυστυχήματα στην Κίνα, ιδιαίτερα σε μονάδες υψηλού κινδύνου όπως τα πυροτεχνήματα.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για αυστηρότερη εποπτεία, τα περιστατικά συνεχίζουν να καταγράφονται, συχνά με βαριά ανθρώπινα κόστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται στο επίκεντρο. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλαπλά παρόμοια περιστατικά, με δεκάδες νεκρούς συνολικά, γεγονός που ενισχύει τα ερωτήματα για την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τι προκάλεσε το φονικό συμβάν.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οικονομία και δολάριο, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός προβληματίζει τη Fed – Γιατί το δολάριο υποχωρεί και οι αγορές φοβούνται νέα αναταραχή

Ευρωπαϊκές σημαίες, φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ενεργειακή ακρίβεια στην Ευρώπη: Οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν έκτακτα μέτρα – Το δίλημμα για νοικοκυριά, βιομηχανία και κλίμα

Άποψη της Ιαπωνίας, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι σεισμούFEATURED

Ιαπωνία: Συναγερμός για σεισμό 9,9 που δεν έγινε ποτέ – Το σφάλμα, τα οκτώ λεπτά πανικού και η συγγνώμη των αρχών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *