in

Κες κ Κοι, ο Τζωρτζ Γκίλντερ, ’Προφήτης’ των Ελίτ, και οι νέες ’προφητείες’ (5G με Blockchain ‘ γιατί δυο ξυραφάκια είναι καλύτερα από ένα!)

Digital network connection lines of 5G, Downtown Bangkok City, Thailand. Financial district and business centers in futuristic technology background in smart city concept.
Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν αρκετά διαφημιστικά ταινιάκια στο διαδίκτυο προαναγγέλοντας μια ακόμη συστημική προφητεία τύπου.. webinar.

[ https://newtechprediction.com/ ]

Στο επίκεντρο βείσκουμε έναν ακόμη από τους γυαλιστερούς προφήτες της Silicon Valley, τον 70άρη πλέον George Gilder με πλούσιο βιογραφικό )για την επίσημη εκδοχή εδώ) [ https://en.wikipedia.org/wiki/George_Gilder ]

Σύμβουλος πολλών Ρεπουμπλικάνων πολιτικών, άσκησε επιρροή στους κύκλους τεχνοκρατών έχοντας διαδοχικά προβλέψει την άνοδο της βιομηχανίας ολοκληωμένων κυκλωμάτων και προσωπικών υπολογιστών, του διαδικτύου και των κινητών. Το τελευταίο του βιβλίο πριν μυστηριωδώς αποσυρθεί σε μια φάρμα ήταν το 1994, ‘Η ζωή μετά την τηλεόραση’ [ https://www.goodreads.com/book/show/1976908.Life_After_Television ]

Ξαφνικά αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή του μόλις πέρυσι δημοσεύοντας τη συνέχεια ‘Η ζωή μετά την Google‘. To βιβλίο έχει τον εντυπωσιακό υπότιτλο ‘Η παρακμή των μεγάλων δεδομένων κ η άνοδος του συστήματος Blockchain‘. Κοντολογής, ένας άνθρωπος που ήταν πάντα στο τσεπάκι των Επικυρίαρχων, βγαίνει τώρα από το ράφι γιατί μάλλον τώρα τον χρειάζεται το σύστημα που τον εξέθρεψε και γιατί άλλο? Προφανέστατα, γιατί τώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση συστήματος, αυτό δηλ. που θα παίξει την επόμενη δεκαετία – και που αν αποτύχει μπορεί να κάνει αναπόφευκτο ένα βίαιο reboot, πχ Γ΄ΠΠ!

Πρώτα απ’ όλα, η συζήτηση για το σπάσιμο των μονωπολίων τύπου google, facebook, twitter κ τα ρέστα, έχει ήδη αρχίσει στις ΗΠΑ και αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας που θα κορυφωθεί το 2020. Ειναι πολύ πιθανό και έχει σχολιαστεί ότι τότε μπορεί να σκάσει και το επόμενο κράχ, που είναι το τελευταίο όπλο του βαθέος κράτους εναντίον του Τραμπ. Η πόλωση στις ΗΠΑ είναι πλέον τόσο μεγάλη ώστε κάποιοι σχολιαστές μιλάνε ανοιχτά για την πιθανότητα ενός νέου εμφυλίου!

[ https://www.zerohedge.com/news/2019-05-16/ft-agrees-hughes-says-us-must-break-facebook-monopoly-editorial ]
[ https://kunstler.com/clusterfuck-nation/civil-war-on/ ]

Η google, όπως και το facebook, δέχτηκαν πολλά χτυπήματα για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν στις τελευταίες εκλογές ώσπου αναγκάστηκαν να απαγορέψουν μόλις τις τελευταίες μέρες όλες τις πολιτικές διαφημίσεις μαζί και με το twitter. Κανείς από αυτούς τους γιγάντιους κερδοσκόπους δε θα έκανε κάτι τέτοιο αν δεν ήξερε ότι κινδυνεύει πραγματικά. Κι αυτή ακριβώς τη στιγμή βγαίνει ο ’προφήτης’ Γκίλντερ να ανγγείλει τα χειρότερα γι αυτούς. Τι μπορεί να έχουν κατά νου οι σχεδιαστές της επόμενης ’πραγματικότητας’ μαs?!

Την τεχνολογία blockchain την έχουμε ίσως ακουστά γιατι εκεί βασίστηκε το πρώτο διαδικτυακό νόμισμα, το bitcoin. Είχε όμως ένα σοβαρό ελάττωμα – η αξία του αντιστοιχούσε απευθείας σε ηλεκτρικό ρεύμα που έπρεπε να κάψει όποιος άρχιζε να ‘ανασκάβει’ στο διαδίκτυο για να το βρει (‘crypto-mining’) Αποτέλεσμα ήταν ότι μόνο οι μεγάλοι παίκτες έμεναν στο τέλος – και μάλιστα σε μερικές περιοχές απαγορεύτηκε εντελώς γιατί γονάτιζαν τα παλιωμένα τοπικά ηλεκτρικά δίκτυα! Πλην όμως, φέτος μόλις προτάθηκε και δοκιμάστηκε νέα μέθοδος που αποφεύγει ακριβώς αυτό το πρόβλημα!

[ https://singularityhub.com/2019/10/27/towards-a-scalable-efficient-cryptocurrency-bitcoins-new-low-energy-competitor/ ]

Και ως εκ θαύματος, λίγους μόνο μήνες μετά εμφανίζεται η νέα πρφητεία. Η αλήθεια είναι ότι ήδη στο βιβλίο του 18, ο Γκίλντερ παρουσιάζει το πρώτο χρυσό περιτύλιγμα, ότι δηλαδή η τεχνολογία blockchain θα ξανακάνει το διαδίκτυο εργαλείο ελευθερίας, Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος της βιομηχανίας περίμενε πως και πως, να γίνει αποδοτική η τεχνολογία αυτή γιατί μπορεί θεωρητικά να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από ρομποτικά εργοστάσια μέχρι ότι φανταστείτε, και με τη χρήση πλέον κβαντικής κρυπτογραφίας (ήδη υπάρχει εν μέρει) μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο για αποκεντρωμένη παραγωγή.

Όπως και για μυστική παραγωγή και αναλόγως το βαλάντιο, γιατί άλλο ο χάκερ της γειτονιάς και άλλο η πολυεθνική με ανεξέλεγκτες ρομποτικές μονάδες παντού στον κόσμο! Ναι μεν αλλά, παραγωγή από ποιους και για ποιούς? Ε, αυτό δεν είναι δουλειά της τεχνολογίας να το πει!

Είναι άραγε έτοιμη η ελίτ να επιτρέψει τον εκδημοκρατισμό του διαδικτύου με απόλυτη εχεμύθεια των χρηστών μετά από τις αθλιότητες που έγιναν επι Μπους – Ομπάμα και με σχεδόν όλο των πληθυσμό των ΗΠΑ καταχωρημένων σε μυστικές βάσεις δεδομένων, όπως και στη Βρετανία, όπως και στην Κίνα και σύντομα ίσως σε όλη την Ε.Ε.?

Καλύτερα να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα γιατί συχνά μια αφαλής κλειδαριά παρουσιάζεται σαν τέτοια για πούλημα, μόνο αφού κρύψει ο κατασκευαστής τα αντικλείδια. Πολλά μένουν να γίνουν σε συνδυασμό με το σύστημα 5G – ίσως μάλιστα ο συνδυασμός 5G + Blockcchain να είναι αυτός που κερδίζει – η κάπως έτσι τέλος πάντων το σκέφτηκαν οι μαρκετίστες πίσω απ’ τον ’προφήτη’.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άδωνις σε αγρότες: Τα έσπειρες με Τσίπρα, να τα πας στην Κουμουνδούρου

Εκρηξη και «εξαέρωση» του διαστημοπλοίου το Έλον Μασκ σε ζωντανή μετάδοση!