ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε αρκτική περιοχή της Σιβηρίας λόγω διαρροής πετρελαίου

· Θεοχάρης

Διαρροή πετρελαίου σημειώθηκε το Σάββατο (17/10) στη Νενέτσκι της Σιβηρίας, που βρίσκεται στην αρκτική περιοχή του Βόρειου Πόλου και συγκεκριμένα στην περιοχή των κοιτασμάτων Χαριαγκίνσκι, με αποτέλεσμα να τεθεί μέρος της επικράτειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Στην περιοχή του ποταμού Κόλβα σε έναν ανενεργό αγωγό πετρελαίου προκλήθηκε αποσυμπίεση, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή πετρελαίου. Οι τοπικές Αρχές κήρυξαν μετά το περιστατικό αυτό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την περιοχή του δήμου της πόλης Ουσίνσκ της Δημοκρατίας Κόμι.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές Aρχές, η διαρροή πετρελαίου σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε ένα ανενεργό τμήμα του αγωγού πετρελαίου. Ωστόσο, η έκταση του εδάφους στην οποία διέρρευσε το πετρέλαιο είναι μικρή. καθώς καταλαμβάνει 25 τ.μ. ενώ υπήρξε και μια περιορισμένης έκτασης κηλίδα στον ποταμό Κόλβα, το μέγεθος της οποίας δεν αναφέρεται. Η ποσότητα που διέρρευσε είναι τουλάχιστον 0,9 κ.μ.

«Στη Ρωσία δεν υπάρχουν χώροι ταφής ραδιενεργών αποβλήτων»

Γενικά υπάρχουν περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν τη Ρωσία. Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της φύσης στη χώρα (Rosprirodnadzor), Σβετλάνα Ραντιόνοβα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χώροι ταφής ραδιενεργών αποβλήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακριβώς, (χώροι ταφής ραδιενεργών αποβλήτων) δεν υπάρχουν. Στην προκειμένη περίπτωση δεν διαφωνούμε (με τη Rosatom ρωσική υπηρεσία ατομικής ενέργειας)», δήλωσε η Ραντιόνοβα στην εκπομπή «Πόζνερ» (που προβάλλεται από το Πρώτο Κανάλι της Ρωσικής Τηλεόρασης , με παρουσιαστή τον βετεράνο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Πόζνερ), απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι στη Ρωσία υπάρχουν χώροι ταφής ραδιενεργών αποβλήτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ίδιο ερώτημα είχε θέσει ο Πόζνερ πρόσφατα και στον γενικό διευθυντής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ, ο οποίος επίσης είχε απαντήσει αρνητικά.

Η Ραντιόνοβα ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της στη ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της φύσης (Rosprirodnadzor) στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιράν: Η αμερικανική έρευνα για το πλήγμα σε γάμο και τα στοιχεία που δείχνουν πιθανό άμεσο χτύπημαΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η αμερικανική έρευνα για το πλήγμα σε γάμο και τα στοιχεία που δείχνουν πιθανό άμεσο χτύπημα

Νεπάλ: Η κακοκαιρία σταματά την εναέρια έρευνα για τους εννέα αγνοούμενους ΝοτιοκορεάτεςΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Η κακοκαιρία σταματά την εναέρια έρευνα για τους εννέα αγνοούμενους Νοτιοκορεάτες

Η Γερμανία διαθέτει 250 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας πριν από τον χειμώναΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία διαθέτει 250 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας πριν από τον χειμώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά