13:46 - 10/09/2019

Κατάλαβες τώρα..;; Η μαθήτρια με τη μαντήλα «έφαγε» τον Διευθυντή του σχολείου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ακριβά πλήρωσε την πρωτοβουλία του ο Διευθυντής του σχολείου στην Κύπρο, ο οποίος θεώρησε σωστό να ζητήσει από μαθήτρια – πρόσφυγα από την Συρία να μην πηγαίνει με την μαντήλα στο σχολείο.

Και αυτό γιατί αντί η μαθήτρια να βγάλει τη μαντήλα το Υπουργείο Παιδείας τον μετέθεσε σε θέση…ψυγείο!

Όλα αυτά παρά τη δήλωση… μετανοίας που υποχρεώθηκε να κάνει και μάλιστα δημόσια ο διευθυντής του Λυκείου!

Σήμερα το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία ξεκίνησε με τη μαθήτρια Άλαα κανονικά στο θρανίο (και με τη μαντίλα της), αλλά χωρίς τον διευθυντή Λοΐζο Σέπο που μετακινήθηκε χθες στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Η Άλαα Χαράρα, η 17χρονη Σύρια πρόσφυγας που εκδιώχθηκε από τον κ. Σέπο από το λύκειο την Παρασκευή επειδή φορούσε μαντίλα, θα βρίσκεται κανονικά στο σχολείο της σήμερα. Οι συμμαθητές/τριές της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της. Δεν πείστηκαν ότι το «θέμα λύθηκε», κατά τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος το Σάββατο ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε στο γραφείο του τη μαθήτρια, τον πατέρα της και τον διευθυντή του σχολείου. Δεν πείστηκαν ούτε από την… εκδήλωση αγάπης του κ. Σέπου προς τη μαθήτρια, μπροστά στις κάμερες. Αλλά ούτε από τις διαβεβαιώσεις του ότι θα τη στηρίξει. Και, για σήμερα, ετοίμαζαν διαμαρτυρία για «να φράξουν την είσοδο στον ρατσισμό». Θα εμπόδιζαν, όπως ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον «ρατσιστή διευθυντή» να εισέλθει στο σχολείο. Ζητούσαν δε από το υπουργείο τη μετακίνησή του. Εντός ολίγων ωρών η ανακοίνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας συγκέντρωσε εκατοντάδες προτάσεις ενδιαφέροντος από τους χρήστες του facebook ενώ γύρω στους 400 χρήστες δήλωναν ότι θα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, όπως πληροφορείται ο «Π», θορυβήθηκε έντονα από την αντίδραση των μαθητών/τριών και επιχειρούσε μαζί με τους συνεργάτες του από το πρωί χθες να βρει λύση για την εύρυθμη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του σχολείου. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο κ. Χρήστος Ζαντήρας». Το υπουργείο αναφέρεται σε «κάποιους που προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους» και σημειώνει για άλλη μία φορά ότι η πολιτική του στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέρα από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/τριας.

Σήμερα το πόρισμα

Σήμερα, στο μεταξύ, στα χέρια του υπουργού Παιδείας αναμένεται να φτάσει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει ο επιθεωρητής Σωκράτης Μυλωνάς σε σχέση με το περιστατικό. Εν αναμονή της έρευνας βρίσκεται και η ΟΕΛΜΕΚ, εκπρόσωποι της οποίας θα βρίσκονται σήμερα στο λύκειο για να διαπιστώσουν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Όπως ανέφερε στον «Π» ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας, τελικές τοποθετήσεις από την οργάνωση θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ωστόσο, όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας εμπράκτως θα πρέπει να αποδείξει πως δεν αποδέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την προσωπική αξία του κάθε παιδιού. Ο κ. Χατζησάββας τόνισε την ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Κανονισμών της λειτουργίας των σχολείων ώστε να διευκρινιστούν, εάν υφίστανται, οι οποιεσδήποτε ασάφειες.

Με πληροφορίες από τον Πολίτη

ksipnistere.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ. Όταν η ομάδα στόχος γίνει φορέας της εναντίον της πολιτικής τότε η μοίρα της ειναι προδιαγεγραμμένη. Λυπάμαι αλλά δεν έχει μέλλον το νησί.

  2. Ισλαμ θελετε γκιαουρηδες ραγιαδες. Ισλαμ θα λαβετε. Αντε και ισλαμικο χαλιφατο και εκ νεου οθωμανικη επαρχια. Μοναχα που αυτη την φορα δεν θα εχει επανασταση, διοτι οι Ελληνες θα εχουν αφανιστει απο την αφροασιατικη ισλαμικη λαιλαπα. Οταν εισαι λοβοτομημενος ηλιθιος λαος αυτα παθαινεις.

  3. Αφού δε διαμαρτυρήθηκε κανείς για τη μετάθεση του διευθυντή, άρα είναι όλοι μαχόμενοι υπέρ της μαντίλας στο σχολείο αυτό.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*